Şimdi Ara

The ve To kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba bu ikisi kafamı baya karıştırıyor
    I am going concert tonight.
    mesela burada neden to ve the yok?
    to ve the neye göre kullanılıyor hiçbir fikrim yok
    özellikle to home görüyorum to the home görüyorum sadece home görüyorum.
    bilgisi olan var mı ? tşk

• I am going to a concert.
    Ya da
    I am going to the concert.

Olarak soylersin. A ve the nin farkini da internette bak bulursun rahatca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegratorsss

I am going to a concert.
    Ya da
    I am going to the concert.

Olarak soylersin. A ve the nin farkini da internette bak bulursun rahatca.
    https://blog.konusarakogren.com/ingilizce-zamanlar/

burda to ve the olmadan söylüyor ama
    The ve To kullanımı

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-11B71D1D1

Alıntıları Göster
    Turkce bir site zaten. Yanlis yazilmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-11B71D1D1

Alıntıları Göster
    The ve To kullanımı

Princess lives in a big castle.

Yine yanlis yazmislar. Turkce sitelerden calismayin mumkunse.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    I am going to a concert.

Bu gelecek zamanda mi kurulmus yani? Her going to gelecek mi birader?

I am going to go to a concert.
    Ya da
    I will go to a concert.
    Dersin eger gelecekte kurmak istiyorsan

I go to a concert. Genis zaman

I am going to a concert. Simdiki zaman

Gelecekte degil onun icin to ya gerek yok yazmissin. Niye salliyorsun? To orada "going to" nun to sumu yani sana gore?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegratorsss -- 8 Kasım 2019; 10:32:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Bu mesaj silindi.
    Bu mesajini simdi gordum nedense. Birdaha millete cevap yazmadan yazdigim dogru mu diye internetten bak istersen.

Oradaki going to gelecek anlaminda degil.

Boyle dese gelecek anlaminda olurdu.

I am going to a concert. Simdiki zaman zaten. Neyin kafasi?

• disintegratorsss D kullanıcısına yanıt
    Kafa gitti benim yine uzun zamandır gramer bakmadığım için fiili unutmuşum doğru.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Be + Ving kısa vadeli planlı gelecek zaman için kullanılabilir. "going to" gelmek zorunda değil.
    " I'm coming tomorrow " gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carpe Vita

Be + Ving kısa vadeli planlı gelecek zaman için kullanılabilir. "going to" gelmek zorunda değil.
    " I'm coming tomorrow " gibi.
    Kullanilamaz demis miyim ben?

Daha fazla context olmadan " I am going to a concert" simdiki zaman belirtir. Arkadas bunun gelecek zaman oldugunu soyledi ben de degil dedim. Sizin yazdiginizla alakali bir konusma gecmedi orada.

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegratorsss

I am going to a concert.

Bu gelecek zamanda mi kurulmus yani? Her going to gelecek mi birader?

Ya da
    I will go to a concert.
    Dersin eger gelecekte kurmak istiyorsan

I go to a concert. Genis zaman

I am going to a concert. Simdiki zaman

Gelecekte degil onun icin to ya gerek yok yazmissin. Niye salliyorsun? To orada "going to" nun to sumu yani sana gore?

Alıntıları Göster
    Bak burda da demişsin.

• Konuyu kişiselleştirme lütfen. İnsanlar burayı okuyup yanlış yönlenmesin diye yazdım sadece.

• quote:

Bak burda da demişsin.

Alıntıları Göster
    anlamıyosun galiba. Daha fazla context olmadan " I am going to a concert" cümlesine gelecek zaman denemez. Şimdiki zaman o.
  • quote:

Konuyu kişiselleştirme lütfen. İnsanlar burayı okuyup yanlış yönlenmesin diye yazdım sadece.
    I am going to a concert
    Hicbir surette gelecek zaman anlamina gelmez yazmis olsaydim, dogru yanlis yonlendirmis olurdum. Ama sadece bu cumlenin simdiki zaman oldugu bilgisi yanlis degil dogrudur. Yanlis bilgi yok burada. Arkadas "going to" gorunce gelecek zaman zannetmisti ona oyle cevap yazmistim. Ve ustune onun bilgisine gore, bu cumlelerin hepsi gelecek zamandi. Going to mu simdiki zaman mi yoksa senin dedigin cumledeki gibi mi anlami mi verdigini birbirine karistirmisti. Ben de duzelttim. Ama orada demedim ki senin dedigin bilgi yanlis. Sadece verilen ornegin gelecek olmadigini dedim. Bu dedigi bilginin yanlis oldugu anlamina geliyorsa okuyanlar icin, bosa dil calismasinlar zaten. Gayet acikti.

Şu mesajını bir daha oku. Erkut nicklş üyeyle olan tartışmandan bağımsız olarak soruyorum. Zaten attığı mesajı silmiş.
    The ve To kullanımı
    Kaynak: Advanced grammar in use—cambridge

Ayrıca context dediğin her şeydir. Senin o going to'lu cümleye şimdiki zaman diyebilmen için bile context gerekiyor.

• quote:

Şu mesajını bir daha oku. Erkut nicklş üyeyle olan tartışmandan bağımsız olarak soruyorum. Zaten attığı mesajı silmiş.

Kaynak: Advanced grammar in use—cambridge

Ayrıca context dediğin her şeydir. Senin o going to'lu cümleye şimdiki zaman diyebilmen için bile context gerekiyor.
    grammar kitabı böyle diyebilir evet fakat gayette " I'm gonna go" kullanılır hiç kimse kaçınmaz bundan. Senin dediğin kullanılır evet eyvallah ama kimse oradaki gibi "avoid" etmez hocam yok böyle birşey. Hatta herkes gayet "going to" tercih eder. Dil çok değişkne şekilde kullanılır hatta insandan insana da tercihler değişir. go ve come fiileri olduğu zaman kimse gonna kulanmayayım falan demez yani. İstediğiniz kadar yabancı forumlara sorabilirsiniz.
    O kullanım tabiki var tabiki yaygın fakat burada iş tercihe kalıyor. Kural denemez yani ona.
    Ayrıca " I am going to a concert" kesinlike şimdiki zaman belirtir context olmadan.

İşte benim mesajlarımda asıl söylemek istediğim şey buydu. İngilizce, bize çok keskin kurallarla öğretiliyor ama dil böyle bir şey değil. Basit bir örnek vermek gerekirse "zarflar fillerden sonra kullanılır" deniyor. Okuduğum makalelerin çoğunda fiilden önceydiler. Diğer bir örnek "Bir fiil özneleştirilip cümle başında kullanılacaksa " Ving" şeklinde kullanılır deniliyor. Oysa ki "To Vo" cümle başı kullanımı da oldukça yaygın.

Diğer söylemek istediğim ise context konusunda. Hem fiil hem isim anlamında olan birçok kelime var. Bunların fiil mi isim mi olduklarını anlamak için bile context gerekiyor.

Ve konuşma dili konusunda haklısınız elbette. "gonna, wanna, gotcha.." ve daha niceleri. Dil esnektir ve her zaman gelişir. Önemli olan bunu unutmamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carpe Vita -- 14 Kasım 2019; 14:41:26 >
  • quote:

İşte benim mesajlarımda asıl söylemek istediğim şey buydu. İngilizce, bize çok keskin kurallarla öğretiliyor ama dil böyle bir şey değil. Basit bir örnek vermek gerekirse "zarflar fillerden sonra kullanılır" deniyor. Okuduğum makalelerin çoğunda fiilden önceydiler. Diğer bir örnek "Bir fiil özneleştirilip cümle başında kullanılacaksa " Ving" şeklinde kullanılır deniliyor. Oysa ki "To Vo" cümle başı kullanımı da oldukça yaygın.

Diğer söylemek istediğim ise context konusunda. Hem fiil hem isim anlamında olan birçok kelime var. Bunların fiil mi isim mi olduklarını anlamak için bile context gerekiyor.

Ve konuşma dili konusunda haklısınız elbette. "gonna, wanna, gotcha.." ve daha niceleri. Dil esnektir ve her zaman gelişir. Önemli olan bunu unutmamak.
    Arkadaş çok saçma birşey yazmıştı ona cevap yazarken ben konuyu tamamen açıklığa kavuruşturamamış olabilirim. Zaten arkadaşların buradan ziyade daha çok yabancı forumları kullanmalar gerek. Çünkü dili konuşan onlar, en doğru cevabı onlar verir. Burası çeviri ya da Türkçeyle bağdaşlaştırılamayınca kullanılması gerekli. Arkadaşın karıştırma sebebi de oydu zaten. Grammar gerekli tabiki öğrenmeden olmaz fakat belli seviyeye geldikten sonra grammarı okuyarak, izleyerek ve dinleyerek oturtmak lazım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.