Şimdi Ara

The ve To kullanımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dediklerinize katılıyorum. Ama yabancı dil forumlarında dikkatli olun. Çünkü oradakilerin çoğu senin benim gibi öğrenme sürecinde olan ya da native speaker olmayan insanlar. Yani orda Hintli de var Arap da var Türk de. Ben de sık kullanıyorum quora gibi siteleri. Ama başka yerlerden de bakmak lazım. Cambridge dictionaryi özellikle tavsiye ederim(ing versiyonunu). Bir kelimenin, kalıbın, ya da zarfın tüm kullanımlarını örneklerle açıklıyor. Ayrıca karıştırılan ya da yanlış yapılan kullanımlar gibi bölümler de var (above-over) gibi. Youtubeda BBC learning'in bir dakikalık videoları da yanlışları düzeltmek için bayağı etkili.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carpe Vita

Dediklerinize katılıyorum. Ama yabancı dil forumlarında dikkatli olun. Çünkü oradakilerin çoğu senin benim gibi öğrenme sürecinde olan ya da native speaker olmayan insanlar. Yani orda Hintli de var Arap da var Türk de. Ben de sık kullanıyorum quora gibi siteleri. Ama başka yerlerden de bakmak lazım. Cambridge dictionaryi özellikle tavsiye ederim(ing versiyonunu). Bir kelimenin, kalıbın, ya da zarfın tüm kullanımlarını örneklerle açıklıyor. Ayrıca karıştırılan ya da yanlış yapılan kullanımlar gibi bölümler de var (above-over) gibi. Youtubeda BBC learning'in bir dakikalık videoları da yanlışları düzeltmek için bayağı etkili.
    Yabancı forum derken nativelerin olduğunu kastettim hocam. Mesela wordreference ya da stackexchange tarzı. Wordreference tavsiyemdir zaten. Orada genelde hep aynı kişiler olur ve hangi ülkeden olduklarıda yazar ki görürsün ana dili mi değil mi. Çok fazla kullanınca zaten tanıyorsun kişileri ve çok çabuk geri dönüş alabileceğin biryer. Hatta bazen bir İngilizin dediğine bir Amerikalı bile karşı çıkabiliyor o zaman anlıyorsun dilin esnekliğini ve kullanım tarzını.

• disintegratorsss D kullanıcısına yanıt
    Yalnız o dilin esnekliğinden değil, yanlış biliyor olmaktan da kaynaklanabilir Bizde de bağlaç olan -de'yi ayıramayan çok insan var. Ya da çok ince bir detay olan grammer kuralı da olabilir. Hatta bazı Türkçe gramer kuralları akademisyenler arasında bile tartışılıyor. Neyse bu konu uzar gider. Yine de dikkatli olmak lazım. Bir şeyi öğrendikten sonra düzeltmesi zor oluyor. Aklına nasıl yerleştiyse öyle devam ediyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.