Şimdi Ara

The witcher 3 neden kasıyor ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Ekran kartım GTX 1050 gaming x 2g işlemci ryzen 1300x 8 gb ddr4 2400mhz ram ve oyun kasıyor . Nvidia experience indirip optimize edersem sorun çözülür mü ? İşlemciye oc şart mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekran kartını intel değil nvidia seçin, nvidia hairworks kapayın, grafikleri ultradan high a çekin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartını nitel değil nvdia seçin derken ne demek istediğinizi anlamadım ayarlar ultra değil ve yine de kasıyor

• 1080 mediumdan yukarı çıkmayın

• Hocam yine de kasıyor çözümü yok mu

• Hocam birde 1080 low deneyin diğer ayarları kapatın hairworks falan kasmamasi lazım yine kasarsa temizinden bir Format ve güncel driverlar sorunu cozebilir

Ben bile zamanında i5 4590 r7 265 ile 1080 lowda 40 50 fps arası oynamistim

• Lowda kasma yok medium da oyle gibi ama Yüksek ayarlarda fps çok oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    The Witcher 2 oyundan atma
    9 yıl önce açıldı
    The Witcher 4 [ANA KONU]
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mrlonelytr M kullanıcısına yanıt
    Oyun hıgh ultrada üst düzey ekran kartı istiyor ondan

• MSI Afterburner kurup sistem değerlerini takip et, ekran kartın tam performansla çalışıyor mu incele. Ayrıca ekran kartın 2Gb bellek destekli, oyun bundan fazlasına ihtiyaç duyduğunda frame düşmeleri olabilir, ayrıca işlemcin yüzünden dar boğaza girer yine frame düşer. 6GB GTX 1060 ile ultra ve high ayarlarda aldığım değerler şu şekilde...

The witcher 3 neden kasıyor ? The witcher 3 neden kasıyor ?

Ultra ayarlarda 2178Mb bellek, çekirdek saati 1911mhz, bellek saati 4000mhz ve %95 kapasiteyle 60 fps verirken high ayarlarda 1916Mb bellek ve yine aynı saat değerlerinde %90 kapasiteyle 60 fps'yi yakalamış. GPU'mun kullandığı maksimum saat değerleri bunlar zaten, yani verimli çalışıyor. Bazı oyunlarda işlemci %100'e ulaşıp ekran kartıma darboğaz yaptırıyor, yani %60'kapasiteyle çalışmaya başlıyor bu yüzden de frame düşmeleri yaşıyorum. Tavsiyem oyun oynarken Steam'daki geniş ekran özelliğini kullan ve vsync ayarını kapat. Vsync ekrandaki yırtılmaları düzeltiyor, eğer kullanacaksan mümkünse nvidia kontrol panelindeki dikey senkronizasyonu açarak kullan, çünkü oyunlarda performansın düşmesine neden olabiliyor o parametre. Ayrıca oyunun kullandığı bellek mekana ve etkileşime göre değişiklik gösteriyor, burada çektiğim resimler 2gb seviyesinde kullanıyor görünüyor ama belki 3gb'ye kadar çıktığı yerler olabilir.

Ekran kartının tam kapasitesini öğren ve onu kullanıp kullanmadığını kontrol et. %60-70'lere kadar düşmüyorsa bellek ya da başka sorun vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 20 Ocak 2018; 23:55:27 >

• KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Mis afterburner kurup değerleri takip edeyim yani ? Ekran kartı kullanımı yüzde yüz mü olması gerekiyor sizce ? Ben bunu o programla artırabilir miyim

• mrlonelytr M kullanıcısına yanıt
    Tam kapasite çalışırken gerçek performansını görürsün sistemin. Bildiğim kadarıyla onu sabitlemenin yolu yok, frekans değerleri diğer bileşenlerle katsayıyla bağlı. Sistem bileşenlerin ne kadar uyumluysa parçalar o kadar verimli çalışır. MSI marka ekran kartı kullanıyorsan MSI Gaming kullanarak muslukları biraz açarsın ya da başka yazılımlarla overclock yaparsın ama bu ileri düzey kullanıcılar içindir. Sen öncelikle sistem tam yükle çalışıyor mu onu kontrol et. Tam yükte kasma sorunu yaşıyorsan muhtemelen kurduğun diğer yazılımlarla çakışma vardır ya da dediğim gibi ekran kartının belleği doluyordur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.