Şimdi Ara

The Witcher: Enhanced Edition Türkçe Yama (120. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.496
Cevap
78
Favori
304.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
192 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Heliosaga

Yasalar konusu apayrı dediğim gibi ben her arkadaşın çalışmasına saygı duyarım. Kendim de bu işlerin ucundan kıyısından köşesinden tutmuş bir insanım. Paralı çeviri konusunda her zaman bağış yöntemi yasalar önünde legaldir. Bugüne kadar da bu tür çevirilerde hiç sorun çıktığını da görmedim. Ne zaman ücretli çevirmenlik çıktı iş o zaman telife dayandı. Burda suç çevirmen grubundadır. Çünkü bu açıklığı kullanmak istediler.(Yada bunu bilemediler ama bilmeleri de şarttır) Bu açığı gören artniyetli kişiler de bunu ihbar ettiler.

Devamlılık sorun ise eğer eski usül bağış yolundan devam edilmeliydi.

Yasaların mantıksız olması ayrı konu bu konuda muhatap devlettir. Sosyal medyada başlatılan ve firmalara yapılan Türkçe baskıları hiçbir zaman başarılı olamayacaktır. Onun yerine tüketici kanunundan yola çıkılarak bu firmaların oyunlarını ihbar etmek ve bu konuda baskı yapmak sonuç verir. Lakin böyle bir baskının sonucunda eldeki bulgurdan da olmak vardır lakin firmaların bu konuda net tavır alacaklarını sanmıyorum seve seve türkçeleştirmeyi kabul edeceklerdir. Bu riski almak gerekir.

Başımızdakiler devlet olsaydı zaten bu tür durumlara hiç düşmezdik.

Bu korsan kullanım konusunda muhatap olarak beni alıyorsanız evet bende korsan kullandım başka biride kullanıyor x kişisi de kullanıyor hatta siz bile kullanmış olabilirsiniz.

Son olarak türkçe yama işleri kimsenin tekelinde değil. Bugün x kişisi yapmıyorum dese yarın başka biri çıkar ve yapar. Aldığı motivasyon da farklı olabilir. Bir kaç kişinin tepkisiyle olacak iş değil. Tepkinin sebebide saçma ve hiçbir sonuca ulaşılamaz.

Alıntıları Göster
    Bilgisizlikten kaynaklı yorumlar yapıyorsun hep ve bu yaptıgın yanlış yorumlar okuyan diger kişileri de yanlış yönlendiriyor.

Suç hiç bir zaman çevirmenler de degil. Yapması gereken hizmeti yapmayan oyun yapımcılarındadır. Tek suçlu onlardır. Türkçe dil destegini vermek zorundalar. Basit bir örnek vereyim japonyada çıkan bir jrpg oyunun eger ing. altyazı yoksa AVRUPA ÇIKIŞI gerçekleşmedi diyorlar. Bu bu kadar basit.

Ücretsiz çeviriler de sorun yok, ne zaman ücretliye geçtiler o zaman bu sorunlar ortaya çıktı demişsin tamamen yanlış. Bir frima gerçekten katıysa her şeye karşı çıkar. Konumuz take two oldugu için modlama ve dil dosyasını açmaya direk ihtar gönderiyorlar. Adamların derdi oyun üzerinden para kazanılması degil. Oyunun dosyalarının kırılıp açılması ve degiştirilmesi. Adamlar bunun olmasını istemiyor ve bunu yapan olursada dava açıyorlar.

Bagış yoluyla devam edilmedi mi sanıyorsun? Bu yol denendi ama oyun başına 20 tl yi geçmeyen bagışlar oldu ve çeviri projesinde 10 kişi çalışmıştı. 2 tl olarak paylaşırlar 5-6 aylık emegi artık

Korsan kullanım konusunda seni muhattap alıp almıyorum konusunda degilim. Ben de kullanmış olabilirim demen de komik. Ortada ki yanlışı söylüyorum. Adamın windowsu korsan, dinledigi şarkılar korsan, izledigi filmler ve diziler korsan. Gelip burada bize ahlaktan ve kanunlardan bahsediyor. Bunu söyleyecek son kişi onlardır. Bir de konu Türkçe yama olunca hassasiyet gösteriyorlar ya bu kadar her şeyi korsan kullanıp bunun adı vandalizmdir, iki yüzlülüktür ve samimiyetsizliktir. Dedigim gibi delinin biri devletin başına geçip beyaz giymeyen herkesi asacagım demesi gibi ve birilerinin de bu kanunu desteklemesi kadar saçma ve yersizdir kanunlardan bahsetmek şu çeviri işinde. Karaphatian bu sebeble yamayı forumdan kaldırmıştır. Karaphatianın kararına hala birileri saçma diyor ya, o sebeble bu örneklemeyi verdim.

Türkçe yamalar kimsenin tekeledin de tabiki degil. Ama siz çeviri yapan kişileri ya da grupları tanımıyorsunuz sanırım. Şuan piyasada olan çeviri gruplarının için de çalışan kişiler 7-8 senelik ve 5-6 senelik çevirmenlik yapan kişiler. Vizyon sahibi olsaydınız keşke. Bu adamlar olmasa da olur başka birileri çıkar yapar, derken vizyonsuzluk paçalardan akıyor. Bu adamlar x oyunu çevirir başka biri çıkar x oyunu çevirmek yerine Z oyununu çevirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 20 Ağustos 2020; 11:24:36 >

• azor ahaii kullanıcısına yanıt
    Kıyrıtık yayıncı dedigin kişilerde reyting büyüsü var. Reyting büyüsü olmayan yayıncıda çok twich yayıncı çöplügüne döndü adam 1 sene boyunca yayın yapıyor kazandı para 500 tlyi geçmiyor. Kimisi aylarca yayın açıyor 10 tl bagış bile almıyor. O kadar kolay degil yayıncılıktan para kazanmak. İzleyici çekeceksin sende o hava olacak. Ha çok kolaysa buyur yayın aç görelim. 1 izleyici ile aylarca yayın yaparsın
    Sen çok komik birisin umarım bu dediklerin komikliğindendir değilse sıkıntı büyük :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt
    Sen de çok avel birisin! Okuduklarını anlama konusunda ciddi sorunların var. Haa, yok ise normal halin bu ise 3 kişi bağış atıp tedavi ettirelim seni.
  • quote:

Yer mi sence :D burası sayesinde tanındılar ve buraya muhtaçlar nokta :D Normalde unutulup gitmişti bu karapatili geçen ay 10 yıllık hesabını süresiz banlattım bunun ana hesabı desen 1 ay ceza aldı ama adamda yüz olacak kapıdan kovsalar bacadan giriyor :D Sürekli kendini hatırlatma çabası içinde :D unutulup gitmişti, sırf gündeme gelmek için show yapmak için cezası biter bitmez gelmiş bıkbıkbık yok yamamda yamam ağlıyor :D Get ötede ağla :D adol313 mudur nedir bunun kankası var bide çerçöp oyunları çeviren çevirmen, o da konu açmış çeviri için ama donanımhaberde paylaşmayacakmış yamayı fakat başkası da çevirir falan diye konuyu silmek istemiyormuş sadece kilitletmiş :D:D:D şaka gibi ya bir insan bu kadar mı rezil eder kendini :D yani burada diyor ki vatandaş ben bir hiçim beni ve sitemi kimse iplemez o yüzden benim yama konum burada dursun başkaları çevirmeye kalkmasın :D:D köpek bile yemek yediği kaba pislemez derler ya neyse..

böyle toksit çevirmenlere minnet etmeyin arkadaşlar. Ben kesinlikle paralı yamalara karşı değilim yok yasal değilmiş yok şöyleymiş böyleymiş fazla takılmaya da gerek yok ama küçük dağları ben yarattım tavırlarında olan çevirmenlere pirim vermeyin böyle tepenize çıkarlar. Bir sürü egosuz değerli çevirmen var bağışlarınızı onları yapın. Böyle toksitleri gördüğünüzde de hadlerini bildirin ki geldikleri çöplüğe geri dönsünler.

bu arada sabah çok kısa bir mesaj atmıştım ne hakaret var ne başka bir şey 5dk içinde silinmiş mesajım. silen mod mesaj falan da atmamış sebebini. normalde küfürlü mesajlar bile saatlerce kalıyor hatta günlerce kaldığına bile şahit olduk. benim mesajlar neden ışık hızında siliniyor. silinmesini de geçtim sebep ne? küfür yok hakaret yok karapatiliyle aynı üslupla cevap yazıyorum. mesajda sıkıntı neyse yaz bana şu sebepten dolayı siliniyor mesajınız de bende bileyim hata mı o hataya bir daha düşmeyim.

Buna da ağız vermişler konuşuyo. Mesaj baştan sona bana, ömür abiye bizimle aynı fikirde olanlara hakaret dolu ama beyfendiye göre hakaret yokmuş. Merak ediyorum 2 mesajından birinde bana, Ömür abiye ya da bizimle aynı düşünenlere hakaret eden bu şahıs ne zaman şutlanacak forumdan sevgili yönetim?

• Adol125 kullanıcısına yanıt
    Forumu muma çevirecek bir mod şart. Direk imha ederdim mod olsam onu ben. Çevirmenleri kıskandıgı ve onlara sataştıgı apaçık ortada. Forum huzurunu bozmaktan sınırsız ban yada tr yama forumuna 10 yıl yorum atmama cezası verirdim. Karşı dagları çevirmenler yaratmışmış bilmemne. Yav arkadaşım her insanın bir mizacı vardır herkes kişiligine göre davranıyor. Atıyorum biraz agresif yorum yazan çevrimen var diyelim. Bu çok akıllı hemen düşünüyor 'oyun çevirdi ya. O yüzden burnu havalara kalktı'. Yok öyle bir şey arkadaşım. Can çıkar huy çıkmaz derler. Kimisi mizacı geregi biraz agresif olabilir. Çeviri yaptı diye kimsenin burnu büyümüyor bu forumda.
  • Sasua S kullanıcısına yanıt
    Şurda şunu yaptım burda bunu yaptım diyene kadar, neden bize bir kanıt atmıyorsun... Madem o kadar yerle işbirliğin var hadi bize 3 kişinin bağış attığına dair bir belge gönder... Ayrıca sağlık sektöründe çalışmasam bile çevrem çoktur yani bi sıkıntım olduğunda yanına gelecek son kişiyimdir bence senin gücünün yetmediği yerde sen bana ö.m gönderebilirsin, dayımın başhekim olduğu hastane var gerekirse işe bile soktururuz seni... Kanıt atana kadar seni muhattaba almayacağım. İnsanlara alaycı yaklaşmak yerine biraz insan gibi yaklaşsan bu tarz tartışmaları açmazsın başına...
    Ücretli, ücretsiz bütün Türkçe yamalar yasaklanmalı. Dediklerinden bunu mu anlıyoruz? Türkçe yama diye bir şey olmamalı.

Şunu anlayın artık, bu saatten sonra hiçkimse çeviri yapmaz. Parayla bile çeviri yaptıramazsınız. Çevirmenlere saygısızlık yaptınız. Bitti, bitti....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 20 Ağustos 2020; 19:11:16 >
  • Venomstr kullanıcısına yanıt
    Sen çok ayrı bir kafadasın ne dediğini anlamadım... O yüzden "Hee" deyip geçiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azor ahaii -- 21 Ağustos 2020; 15:5:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: azor ahaii

Şurda şunu yaptım burda bunu yaptım diyene kadar, neden bize bir kanıt atmıyorsun... Madem o kadar yerle işbirliğin var hadi bize 3 kişinin bağış attığına dair bir belge gönder... Ayrıca sağlık sektöründe çalışmasam bile çevrem çoktur yani bi sıkıntım olduğunda yanına gelecek son kişiyimdir bence senin gücünün yetmediği yerde sen bana ö.m gönderebilirsin, dayımın başhekim olduğu hastane var gerekirse işe bile soktururuz seni... Kanıt atana kadar seni muhattaba almayacağım. İnsanlara alaycı yaklaşmak yerine biraz insan gibi yaklaşsan bu tarz tartışmaları açmazsın başına...
    Ahaha işe soktururmuş :) daha işlerin nasıl yürüdüğünü bilmeyen birisin. Hekimler de devlet memurudur ve ben zaten devlet memuruyum kimi nereye sokturuyorsun

• karapatiyi yedirmeyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: azor ahaii

Bu mesaj silindi.
    Cevap vermiyecem diyip cevap vermeler :) okuduğunu anlamıyon diye saçma sapan şeyler yazmalar :) sen hâlâ buralarda boş mu yapıyosun kardeşim benim merak etme bende küçükken senin gibiydim hadi blok kardeşim hadi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 22 Ağustos 2020; 1:1:31 >
  • Ahaha! Bu kadar düşeceğini tahmin etmemiştim... Engel atmak nedir laaan? Kaç yaşındasın sen 13 mü? Lafımı geri aldım her cevabına yorum yazacağım... Bana ergenlik günlerimi hatırlattın... Trip de atıyor musun isteğe göre ona göre ben de engel atayım... @Sasua

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azor ahaii -- 22 Ağustos 2020; 2:16:44 >
  • Bari adamın ismini yazsaydınız emege saygı için. Sanki kendiniz çıkarmış gibi bir de adamın ismini bile anmıyorsunuz admin.
  • Rica ederim benim ismimi yazın.
    Çeviride katkısı olanlardan biri bendim ve 2 hafta öncesine kadar yazıyordu ismim orada.
  • ve bir gün herkes hak ettiğini bulur...

• Çeviri yapmak öldürür yama dilenmek süründürür de mi admin?
  • Adamın açtığı konuyu sahiplenmek kaçıncı seviyedir bilemedim. Linkleri de bari yenileseydiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FORZAFATHER

Adamın açtığı konuyu sahiplenmek kaçıncı seviyedir bilemedim. Linkleri de bari yenileseydiniz.
    Süresiz ban mı yedi çok şaşırdım bir de ilginç geldi mevzu
  • Forum Nato'ya benziyor gittikçe, çeviri baharı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dznb4z -- 25 Ağustos 2020; 16:57:45 >
  • 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.