Şimdi Ara

The Young Pope (2016) - HBO (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
3
Favori
2.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir oturuşta yarıladım diziyi. Daha değişik bir Papa bekliyordum. Beklentimin hem tam tersi, hem de benzeri çıktı. Bunun nedeni kendisi stabil biri değil. Bazı sahnelerde çok dinci davranırken bazen aslında inanmıyormuş gibi konuşuyor. Rüyasındaki konuşması çok iyiydi. İzlemeden önce bu doğrultuda bekliyordum aslında. Konuşmayı izlerken de keyiflenmiştim ama rüya çıktı. Ama bu şekilde de iyi ve kaliteli bir dizi şu ana kadar. Oyunculuklar, mekanlar, kıyafetler falan harika. Jude Law döktürmüş resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolganaber -- 11 Şubat 2017; 21:23:17 >
  • hbo. seks var mı seks?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdem2602

hbo. seks var mı seks?

olma mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diziyi bitirdim. Finali çok tatmin etmese de harikaydı. Jude Law ile Silvio Orlando'nun oyunculuklar harika. İtalyanlar diziyi çok sevmiş olacak ki Napoli fanatiği, Maradona'yı tanrı gören Cardinal Voiello'ya, Napoli taraftarları pankart açmış.

• Sürükleyici ve akıcı bir dizi değil, bölümlerin birbiriyle pek alakası yok ve dizinin tam bir hikayesi de yok. Ama değişik ve eğlenceli bir dizi olmuş. Jude Law ve Silvio Orlando döktürmüş. İzlerken House of Cards geldi gözümün önüne sürekli Kevin Spacey Jude Law benzerliği hissettim

Papanın bazı mucizeler gerçekleştirmesi diziye ayrı bir hava katmış, son sahnede bulutlarda görülen . Böyle yakınlaşmalı uzaklaşmalı sahneleri acayip seviyorum o yüzden son sahne çok güzeldi

Diziyi izlemeden önce ilk Amerikalı Papa, ateist Papa tarzında şeyler görmüştüm. Çook farklı şeyler bekliyordum ama hiçbiri olmadı neredeyse.

REİS
    The Young Pope (2016) - HBO

• Konu bütünlüğü ve pek bir akıcılığı olmasa da bayağı güzel sahneler yaşattığı için olumlu buldum diziyi.

İtalyan kardinal'ın Napoli maçlarını izlerken totem yapması ve heyecanlanması, Papa'nın odasındaki sarkık minyatür heykele bakıp iç geçirmesine çok güldüm.

Bu arada günah çıkarma kabinindeki peder, Narcos 3. sezonundaki muhasebeci Pallomari'yi de oynamış.

Son olarak da dizinin en sevdiğim sahnesi:

Ne güzel bir bitiş bu ya. Bu kadar sade bir dans nasıl böyle ikonik olabilir, hayranlık verici.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar papaya falan takılmayın izleyin , şahane bir mini dizi.
    ( Aksiyon yok - savaş yok - zombi yok - süper kahraman yok ) bolca diyalog var.
    Ekstra belirteyim ; İSLAM düşmanlığı vs. hiç yok.
    Her yaşa hitap etmiyor.

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hbo ve Sky ortaklığını görünce, dizinin on bölümünü de dizinin yaratıcısı tarafından yazılıp yönettiğini öğrenince herhalde son yirmi yılın en iyi bir kaç dizisinden biridir diye izlemeye başladım ancak bir haftada ancak beşinci bölümü bitirebildim. Göremediğim bir şey mi var bilmiyorum ancak dizi akmıyor bir türlü. Dördüncü bölümün sonundaki dans sahnesi gibi sahnelere sırtını yaslaması ve yönetmenin ne kadar farklı olduğunu göstermeye çalışması dışında bu beş bölümden geriye bende ne kaldı deseniz sıfır. İnanç konusu yıllardır deşiliyor zaten. Her ne kadar fikir ziyadesiyle orijinal olsa da işleyişte tökezlemiş olduğunu düşünüyorum. Sorrentino ismini sıkça duyduğum bir yönetmendi, altın palmiye için yarışan filmleri oldu, ancak korkarım adamın filmleri de böyle ağdalıymış.
  • Diğer beş bölümü de beğenmedim. Bu kadar yoğun bir dizi yapıyorsan iki bölüm arasında tarihi dokuz ay sonraya atamazsın. Bağlamı kopuk, bölümler arası geçişler amatörlük kokuyor. Olmasa da olur karakterler, olmasa da olur sahneler. Yönetmen işin ucunu kaçırıp fantezi yapıyor kendince. İzleyiciye vaad edilen ne verildi bu dizide? Hiç mi inanç konulu yapım izlemedik, okumadık. 45 milyon dolara mal edilip 110 ülkeye satılmış, üç tane dev kanal var arkasında. Başlamışken bitsin dedim, neyse ki bitti de kurtuldum. Ama şunu söylemek lazım, dizinin her bir final sahnesi mükemmel. Zaten Sorrentino feci müzik kültürü olan, müzik zevkine bayıldığım bir yönetmen.

• Güncel takip etmeye çalışmıştım ama yarım kalmıştı yıllar sonra sıfırdan izledim. Sorrentino yönetmenliğinde sanat eseri gibi dizi olmuş gerçekten. Jude Law ve Silvio Orlanda harika performanslar sunmuş, müzik seçimleri kusursuz. Zayıf kalan yönleri olsa da son derece özgün bir iş, finalde de New Pope'a yol yapıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.