Şimdi Ara

Thermaltake Big Typhoon arıyorum... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar bir konuya değinmek isterim. Bazı arkadaşlar bu soğutucu alımında hata yapıyor.
    Hiç O/C yapmayan yada anakartın default O/C'larıyla yetinen arkadaşlar bile soğutma canavarlarının peşinde. O kadar masraf o kadar bekleme yurtdışı falan filan. Bilgisayar kullanımınız günlük klasik kullanımdan ibaretse. (tüm güm 3D render yada ciddi O/C denemeleri yapmıyorsanız (üstadların yaptığı çılgın O/C'ları tabiki ayrı tutuyorum) ) size sadece uygun fiyatlı ve sessiz bir soğutucu yeter de artar bile. Soğutucuya 100-200 YTL verene kadar Alın birtane Artlic cooling freezer 64 pro (55YTL) hem pasif hem fanlı soğutma (intel için olanı da var) özelliğinden dolayı fan düşük devirde çalışsın 18db altında gürültü oranıylada size sessizlik versin. Ayrıca 500 küsur gr olduğundan 800 küsur gr olan typoon yada ninjadan daha güvenli taşırken. Maksat işlemci sıcaklığınızı hertürlü durumda 30-40 derece arasında tutmak değil mi. Ben 3 saat 3D olarak makineme yüklensem bile sıcaklığın normal seviyede. Bir ara bende 9500 led, ninja, typooni 120xp, big water gibi fanları detaylı inceledim hakkındaki yorumları dinledim ve bunların farklarının ancak belli bir seviyeden sonra hissettirdiğini anladım. Bakın benim aldığım yer burası bie inceleyin.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0218

• Sayın mediart, ısrarla bu soğutucuyu almamın gereksiz olduğunu yazıyorsunuz. benim için bu iş bir hobidir, kendi zevkim için bütçemin elverdiği oranda üst düzey ürünleri almaktan hoşlanıyorum. ayrıca ciddi! sayılmasa da o/c yapıyorum ve belki Big Typhoon'dan sonra o/c olayını abartıcam, nerden biliyorsunuz?! şu an gördüğüm en sessiz ve en iyi soğutan cihazı türkiyede bulamadığım için açtığım bu başlıkta sorgulanması gereken başka şeyler olduğunu düşünüyorum.
    saygılarımla...
  • abı masallah ya kac gundur ne baslıkmıs buldunmu bıg typhoonu hadı hayırlı olsun !
  • evet bu topic tuttu bende bir bulabilsem

• quote:

Orjinalden alıntı: mediart

Arkadaşlar bir konuya değinmek isterim. Bazı arkadaşlar bu soğutucu alımında hata yapıyor.
    Hiç O/C yapmayan yada anakartın default O/C'larıyla yetinen arkadaşlar bile soğutma canavarlarının peşinde. O kadar masraf o kadar bekleme yurtdışı falan filan. Bilgisayar kullanımınız günlük klasik kullanımdan ibaretse. (tüm güm 3D render yada ciddi O/C denemeleri yapmıyorsanız (üstadların yaptığı çılgın O/C'ları tabiki ayrı tutuyorum) ) size sadece uygun fiyatlı ve sessiz bir soğutucu yeter de artar bile. Soğutucuya 100-200 YTL verene kadar Alın birtane Artlic cooling freezer 64 pro (55YTL) hem pasif hem fanlı soğutma (intel için olanı da var) özelliğinden dolayı fan düşük devirde çalışsın 18db altında gürültü oranıylada size sessizlik versin. Ayrıca 500 küsur gr olduğundan 800 küsur gr olan typoon yada ninjadan daha güvenli taşırken. Maksat işlemci sıcaklığınızı hertürlü durumda 30-40 derece arasında tutmak değil mi. Ben 3 saat 3D olarak makineme yüklensem bile sıcaklığın normal seviyede. Bir ara bende 9500 led, ninja, typooni 120xp, big water gibi fanları detaylı inceledim hakkındaki yorumları dinledim ve bunların farklarının ancak belli bir seviyeden sonra hissettirdiğini anladım. Bakın benim aldığım yer burası bie inceleyin.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0218

Hayırlı olsun Serkan hocam, almışsın Freezer'ı, memnun kaldın anladığım kadarıyla.
    Korktuğun kadar sesli çıkmadı anlaşılan. Güle güle kullan.

• Sn. Ergin, grafiklere dikkatli bakınca rakamlarla nasıl insan kandırılır örneğine rastlıyoruz. ilk grafik 0 dereceden başlarken ikinci grafik 30 dereceden başlıyor. idle durumunda sanki uçuk farklar varmış gibi bir izlenim yaratılmak istenmiş. bana pek anlamlı gelmedi ama bir bildikleri vardır belki. bence xp90c çok güzel soğutucu 120lik versiyonu olsaydı kesinlikle onu alırdım...
  • arkadaşlar
    bende çok düşündüm ne alıyım diye
    en sonunda gidip zalman 9500 led cu aldım
    anakartı filan sökmeye gerek yok çok basit iki vidayla o da işlemcinin
    kenarındaki siyah plastiğin kendi vidası 10 saniyede takılıyor
    tabi benim işlemci 3500+ venice anakart abit an8-ultra
    fan mate en düşük devirde 1440 rpm çokda sessiz idle 27 derece
    loadda 33 derece, kasa fanı yok kullanmıyorum yan kapak açık
    henüz o/c yapmadım anlamadığım için, yakında denerim
    ama bu fanı şiddetle tavsiye ediyorum alan pişman olmaz..
  • big typhoon şu anda eksen bilgisayarda da var
    gelmiş galiba heryere
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.