Şimdi Ara

Thermaltake Core V71 İncelemesi [İsveç Çakısı] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
62
Cevap
3
Favori
5.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SwordMachine

iyi konu
    Önümüzdeki ay kasa almayı düşünüyorum.

İlk başta corsair 780t istiyordum. Ancak tr'de zor bulunuyor, bulunsa da 1000 lira üzerinde fiyatı var. Amazon'dan getirince de aynı fiyat. Yine de almayı düşünüyordum, ama sonra inceleme sitelerindeki karşılaştırmalarında hep v71'in daha iyi olduğun söylendiğini gördüm.

Bende birde bunu araştırayım diyerek biraz baktım. Kasaya kullanılış hakkında eksi yorum yapan görmedim.

Ancak tasarım 780t'nin gerisinde benim şahsi fikrim. Yalnız kasa hakkında o kadar fazla olumlu görüş varki, onları gözardı edemedim ve bu kasa da karar kıldım.

Sonra yurtdışı incelemelirini okudum, sonra donanıma yazayım belki inceleyen vardır dedim ve bu yazıyı gördüm. Kesinlikle muhteşem inceleme. Donanımhaber'de uzun zamandır böylesine bir inceleme görmemiştim. Kasanın sıcaklık değerleri çok iyi ve rakipsiz gibi bu fiyat aralığında.

Ancak benim şahsi fikrim kasanın tek ve en büyük eksisi: Mavi renk oluşu. Evet Gigabyte Gaming 5 anakartım var. Kendinden kırmızı ışığı var. Şimdi bu kasayı alınca acaba nasıl bir görüntü ortaya çıkacak. Kasa belki kırmızıya çevirilir bir sprey boya ve bir kaç fan ile ama gereksiz masraf en nihayetinde. Keşke ikinci bir renk seçeneği olsaydı.

Onun dışında inceleme çok hoş, elinize sağlık.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 18 Mart 2016; 11:45:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Önümüzdeki ay kasa almayı düşünüyorum.

İlk başta corsair 780t istiyordum. Ancak tr'de zor bulunuyor, bulunsa da 1000 lira üzerinde fiyatı var. Amazon'dan getirince de aynı fiyat. Yine de almayı düşünüyordum, ama sonra inceleme sitelerindeki karşılaştırmalarında hep v71'in daha iyi olduğun söylendiğini gördüm.

Bende birde bunu araştırayım diyerek biraz baktım. Kasaya kullanılış hakkında eksi yorum yapan görmedim.

Ancak tasarım 780t'nin gerisinde benim şahsi fikrim. Yalnız kasa hakkında o kadar fazla olumlu görüş varki, onları gözardı edemedim ve bu kasa da karar kıldım.

Sonra yurtdışı incelemelirini okudum, sonra donanıma yazayım belki inceleyen vardır dedim ve bu yazıyı gördüm. Kesinlikle muhteşem inceleme. Donanımhaber'de uzun zamandır böylesine bir inceleme görmemiştim. Kasanın sıcaklık değerleri çok iyi ve rakipsiz gibi bu fiyat aralığında.

Ancak benim şahsi fikrim kasanın tek ve en büyük eksisi: Mavi renk oluşu. Evet Gigabyte Gaming 5 anakartım var. Kendinden kırmızı ışığı var. Şimdi bu kasayı alınca acaba nasıl bir görüntü ortaya çıkacak. Kasa belki kırmızıya çevirilir bir sprey boya ve bir kaç fan ile ama gereksiz masraf en nihayetinde. Keşke ikinci bir renk seçeneği olsaydı.

Onun dışında inceleme çok hoş, elinize sağlık.

Saygılar.
    inceleme çok başarılı olmuş, gerçekten yürekten kutluyorum sizleri, bu araştırma sayesinde bu kasayı almaya karar verdik. Sadece Thermaltake Core X71 arasındaki farkı anlayamadım. Sanırım x71 biraz daha büyük ve tasarımı tam dikdörtgen olmuş.

Teşekkürler&Saygılarımla.

• Corsair 780t ile arada kalmıştım galiba bu kasayı alacam, hep full tower istemiştim inşallah uyguna buluruz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Corsair 780t ile arada kalmıştım galiba bu kasayı alacam, hep full tower istemiştim inşallah uyguna buluruz...

Ben olsam da seçmekte zorlanırdım 780T görsel olarak daha elit bir kasa gibi gözüküyor fakat işlevsellik, hacim, soğutma kapasitesi bakımından V71 daha başarılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Corsair 780t ile arada kalmıştım galiba bu kasayı alacam, hep full tower istemiştim inşallah uyguna buluruz...

Ben olsam da seçmekte zorlanırdım 780T görsel olarak daha elit bir kasa gibi gözüküyor fakat işlevsellik, hacim, soğutma kapasitesi bakımından V71 daha başarılı.

Corsair gerçekten tasarım olarak iyi ama v71 de yabana atılacak kasa değil, fiyat olarak en uygun hangisini bulursam onu da alabilirim. Çok önemli değil ikisinin de yıllarca götüreceğinden eminim. Biraz inceleme videolarına bakacam o zaman kesin olur. Beğenirsem fiyatına bakmam.

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Termaltake yapmiş abi birde ürünleri pahalı olmasa gerçi baksana ürüne parasini hak ediyor yane

Herzamanki gibi güzel inceleme emeğe saygı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 20 Eylül 2016; 18:07:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

Termaltake yapmiş abi birde ürünleri pahalı olmasa gerçi baksana ürüne parasini hak ediyor yane

Herzamanki gibi güzel inceleme emeğe saygı
    En iyi kasalardan biri bana göre alma düşüncesi olan alsın resimlerinden daha güzel duruyor evde.ben 780t alabilirdim ama almadım onun yerine v71 aldım iyikide almışım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

En iyi kasalardan biri bana göre alma düşüncesi olan alsın resimlerinden daha güzel duruyor evde.ben 780t alabilirdim ama almadım onun yerine v71 aldım iyikide almışım.

Alıntıları Göster
    Kaça ve nerden aldınız?
  • Core v71 aldim
    Devasa bir kasa 200 mm dev fanlar genis alan. Tıkış tıkış değil

EKSİLER
    Altta 4 tekeri olmaliydi takılabilir

Ekran kartı kisminda fan yok (hafx teki gibi). olsa goruntuyu bozardi ama

H115i taktım 10 numara oldu

200mm fan yerinin biri boş 1 fan eksik. kuzenimde 4x 200mm fan varmış aldiğinda
    Hafx 942 ile bunun arasinda kalmıştım kuzenimde de core v71 var

kasa icindeki kablo gecis deligi lastikleri gevreyip kırılıyor garantiden degisim talep etmek lazım

Reset fan vb butonlari bozuldu basmaz oldu aliexten click buton alıp lehimledim guzel oldu

Simdi sira kasayı ledlerle suslemekte :)
    Kasa ici sicakligi gosteren ufak bir termometre takılabilir
    Fandaki Mavi ledler kirmizi ile degistirilebilir
    200mm fan alttan iceri ufleyecek sekilde takılabilir veya ekran kartı yerine de 1 fan eklenebilir ama pleksiyi kesmek gorselligi bozabilir

Genel olarak öneririm bu kasayı
    Onceki atx kasamı kesip biçip 3 tane 200mm fan takmıştım . sineklik teli ekleyip toz filtresi de eklemiştim ama cok uğraştırıyor fanlar da direkt anakarttan kontrol ediliyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GEÇBATAN -- 18 Mart 2017; 16:9:16 >

• V71 i amazon.de üzerinden 591 liraya almıştım, şu an sistemin geri kalan parçalarını bekliyor.
    Benim aldığım power cover edition, gerçekten çok heybetli ve güzel kasa.
    Kullanım için bir tek psu koruma üzerinde 2 tane ssd yuvasının koyulması hoşuma gittiğini söyleyebilirim.
    Bir de benim kasada hard disk rafları siyah renkte ve v71 gibi rafları tutan bir çıta yok.
    Onun yerine iç taraftan ve kızakların arka tarafından kasa vidalarıyla sabitleme yöntemi kullanılmış.
    Raflar üst üste kızaklanarak oturtulup vidalarla sabitleniyor.
  • quote:

V71 i amazon.de üzerinden 591 liraya almıştım, şu an sistemin geri kalan parçalarını bekliyor.
    Benim aldığım power cover edition, gerçekten çok heybetli ve güzel kasa.
    Kullanım için bir tek psu koruma üzerinde 2 tane ssd yuvasının koyulması hoşuma gittiğini söyleyebilirim.
    Bir de benim kasada hard disk rafları siyah renkte ve v71 gibi rafları tutan bir çıta yok.
    Onun yerine iç taraftan ve kızakların arka tarafından kasa vidalarıyla sabitleme yöntemi kullanılmış.
    Raflar üst üste kızaklanarak oturtulup vidalarla sabitleniyor.

Ben Türkiye'den 610 liraya almıştım tabi 5-6 ay oluyordur herhalde.
    dolar artınca baya pahalanmış fiyatları
    Ömürlük kasa zaten bir daha sistem toplaşanda değiştirmene hiç gerek yok çünkü hem modifiyeye uygun hemde oldukça geniş yıllar boyu güzelcene kullanırsınız umarım.

• SeSioN kullanıcısına yanıt
    Kasayı zaten ömürlük düşündüğüm için seçtim.
    Dolar artarken elindeki kritik stoklu ürüne sürekli kur farkı yansıtıp, 25 ekimden bu zaman fiyatı 612den 700 liraya çıkaran firmaya inat almanya amazondan aldım.
    Hem daha ucuza hem de bir üst modele sahip oldum.
    Keriz avlamaya devam etsinler.
    Bu dolar alım sürecini biraz uzatacak gibi ama inşallah toplarım kısa sürede.
  • Eline sağlık güzel inceleme olmuş. Bende'de thermaltake level 10 gt snow edition var gercekten sıra dışı kasa olarak thermaltake bu işi biliyor
  • quote:

Kasayı zaten ömürlük düşündüğüm için seçtim.
    Dolar artarken elindeki kritik stoklu ürüne sürekli kur farkı yansıtıp, 25 ekimden bu zaman fiyatı 612den 700 liraya çıkaran firmaya inat almanya amazondan aldım.
    Hem daha ucuza hem de bir üst modele sahip oldum.
    Keriz avlamaya devam etsinler.
    Bu dolar alım sürecini biraz uzatacak gibi ama inşallah toplarım kısa sürede.

Hocam sanırım tek fark bizlerdekinle senin aldığının psunun üzerinde ssd için yer ama bu seferde psu gözükmüyor.
    Bence cok önemli bir detay değil yani şahsen ben yine alsam bendeki modeli alırdım daha güzel duruyor.
    Ssdnin oraya konması bence iyi değil çünkü 200mm fanlar evet o kısma kadar soğuk hava üflesede başa koyduğu gibi etki etmez.

• SeSioN kullanıcısına yanıt
    Farkı dediğim gibi psu koruyucu, üzerindeki 2 ssd yuvası ile, raf rengi mavi yerine siyah. Rafların sabitleme şekli, o çıtayı direkt kasanın içine gömüp hem ordan hem de rafların arkasından vidalama yapmışlar. İlk versiyonda arka vidalama var mı bilmiyorum.
    Psu koruyucu çıkarılıp yine fan koyulabiliyor, kafesi de çıkarmak lazım.
    Ben hdd kafeslerini en üstte bırakıp diskleri arkaya takmayı düşünüyorum kabalalık olmaz. Diskler çok ısınırsa duruma göre değiştirilebiliyor zaten.
  • Mükemmel bir inceleme olmuş ama keşke bu konuyu bi modelin içine sığdırmasaydınız monitör kasa konuları panayıra dönmüş vaziyette bu altın gibi incelemeyi kasa tavsiyesi ana konu filan yapsaydınız da olurmuş aslında.

Ben çok çelişkiliydim hangisini alsam diye düşünürken bu incelemenizi okudum ve gerçekten kafamda netleşti kasa olayı elinize sağlık hocam tebrik ediyorum

• Yine süper bir inceleme olmuş hocam eline sağlık. Core V51 kullanıcısı olarak bu Core serisi kasaların ne kadar modüler ve ne kadar rahat kullanımlı olduğunu anlatamıyordum insanlara. Nedense Thermaltake insanların hep es geçtiği bir marka olmaya başladı kasa konusunda.

Kasa içerisindeki hava akışı için renkli dumanla test eklenebilir belki hocam bir de. Beni Core V51 alırken en cezbeden noktlardan birisi 22cm gibi mesafedeki bile temiz havayı çok rahat çekebilen fanlar ve ön ızgara ile gelmesiydi. Ayrıca kasa içerisindeki fan yerleşimini optimize ve bunu görüntülemek için iyi olabilir.

Konuyla kısmen alakalı olarak pahalı da olsa NoiseBlocker markasının eLoop fanlarını denemeni tavsiye ederim sessizlik olarak. Loop fan denen ve otomotiv sektöründe kullanmaya başladığımız bir fan tipini kullanıyor ve performansı gerçekten daha sessiz bir şekilde verebiliyor.http://www.blacknoise.com/site/en/products/noiseblocker-it-fans/nb-eloop-series/120x120x25mm.php?lang=EN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 11 Ağustos 2017; 10:16:35 >

• Bence bu incelemeleri güzel bir blogda ayrıca da paylaşması ve indekslemesi lazım OneTreeHill'in. Böyle bir blog varsa benim haberim yok affola.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Led yok galiba bu fanlarda

• @pcwolf28

Mavi ledli fanlar vardı.

@massacrer

Bu incelemeleri yapıp öyle bir şey yapmaya üşendim hep Ama imzamdaki konuda tüm incelemeleri topluyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.