Merhaba arkadaslar.. Kullanmakta oldugum thermaltake frio marka işlemcı sogutucumda bır enteresanlık var.Normalde alumınyum bloklara uflemesı gereken fan 2500 devırde calısması gerekırken max 1500 devırde calısıyor. Kasa egzoz tarafında ki fan ıse (alumınyum bloklarda ki sıcak havayı dısarıya ufuren) fan ise 2500 max devırde calısıyor.Aslında tam tersı olması gerekmıyor mu? Yanı havayı ıcerı, alumınyum bloklara ufleyen fan 2500 devır, Dısarıya ufleyen fan ıse 1500 devırde calısması gerekmıyor mu?Anakarta yanlıs bır montaj soz konusu olabılır mı acaba.Kullanan arkadaslarım da varsa yardımlarını beklıyorum.
Acaba fan yonlerını degıstırmelımıyım? su an ıcın max tam yukte 36 dereceyı gecmedı.
Fanları nereye nasıl bağladınız? 3 pin soketli kablolara irtibatlanmış basit potansiyometreler ile fanların devir hızı 1200-2500 RPM arası kontrol edilebiliyor. denmiş
Fanları nereye nasıl bağladınız? 3 pin soketli kablolara irtibatlanmış basit potansiyometreler ile fanların devir hızı 1200-2500 RPM arası kontrol edilebiliyor. denmiş
Zaten fanın bırı uzerınde sabıt hazır kurulu bır sekılde gelıyor.Onu dırek anakartın 4 pin cıkısına taktım o dısarıya ufluyor ne hıkmetse. Otekı fanı da anakartın chasıs fan pinlerının bırıne taktım oda ıcerı yanı bloklara ufluyor ama hızı 2500 devırı bulmuyor sadece 1450 kusurlerde gezıyor..
yokmu fıkrı olan beyler
off offf :) nedır bu cektıgım benım"
kasa içinden bi foto eklersen daha fazla yardımcı olabiliriz.