Şimdi Ara

Thermaltake Level 10 GT Mod

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hovaciva Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocalar merhaba, Thermaltake level 10 GT kasamı modladım. Üst tarafa 360mm sıvı soğutucu taktım, üstten çıkan fanı öne taktım, arka kapağa delik açıp 3x120mm fan taktım. Nasıl olmuş? Değişiklik yapayım mı?

• Ön taraftaki fanların yönünü çözemedim biraz fotoğraf yükleyin hava akışı nasıl.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

Sadece arka(egzoz) ve üst(sıvı soğutucu) dışarı atıyor,, geri kalan tüm fanlar içeri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hovaciva -- 11 Nisan 2025; 17:51:16 >
  • hovaciva H kullanıcısına yanıt
    Hocam bu pc kasaları negatif basınçlı veya pozitif basınçlı oluyor sizin düzeninize göre pozitif basınçta pc iceriden dışarıya hava basarken negatifte iceride vakum oluyor ben.

Negatiften yanayım negatifin dezavantajı vakum etkisinden dolayı cabuk tozlanır ancak sıcak havayı iyi tahliye eder.

Pozitifte ise az tozlanır ancak iceride sıcak hava uzun vadede birikebilir.

Sizin sadece 1 egzoz fanınınız var 3 üstteki radyatörden geçıyor umarım radyatör ozel yüksek cfm fandır.

Tavsiyem bir fanı daha egzoza çevirin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam sıvı soğutucu Arctic Liquid Freezer III 360

Cfm Fan Speed: 200 - 1800 rpm

Airflow: 56.3 CFM/ 95.7 m³/h

Kasada başka egzoz takabileceğim yer yok maalesef

Eski soğutucunun fanları kasa üstüne koysam artısı çok olur mu? Pencere kısmına aslında bu fanlar çok uyuyor oraya egzoz olarak taksam nasıl olur veya içeri aldırsam ama bu sefer gerçekten çok fazla pozitif olmuş olcak. Aslında kasa çok büyük. Modlamaya gerçekten uygun. 13 yıldır kullanıyorum. Aklımda Nzxt H9 Flow almak vardı ama bunları yaptıktan sonra ihtiyacım kalmadı

2×200mm (ön) 400mm İçeri

3×120mm (yan) 360mm İçeri

1×120mm (alt) 120mm İçeri

1×200mm (yan/gpu) 200mm İçeri

1×120mm (arka) 120mm Dışarı

3×120mm (üst AIO) 360mm Dışarı

2x130mm (AIO üstü) 260mm Dışarı

Bu şekilde 1080mm içeri, 720mm dışarı oluyor. Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hovaciva -- 13 Nisan 2025; 5:29:26 >

• hovaciva H kullanıcısına yanıt

Hocam şimdi dışarı olanları değerlendirelim

1 adet 120 mm normal bir arka egzozunuz var

onun haricinde sadece içerideki havayı radyatörden geçerek yukarı atıyorsunuz ki radyatörde 5 x fanınız var 3xiçerden radyatöre 2x radyatörden dışarı şeklinde

Yani siz modifiye yaptığınız için ne yaparsak yapalım içeride türbülans olacak

Bence 200m ekran kartına bakan fanı ters çevirin ekran kartı temiz havayı önden alıp yandan atsın 200m i bir tane egzoza çevirin daha verimli olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Peki ekran kartı yanındaki fanı ellemeyip 2 fanı pencereye taksam egzoz olarak nasıl olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.