Şimdi Ara

Thermaltake NIC C4 İnceleme [Güncellendi]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ürün ile ilgili Türkçe kaynak bir inceleme bulamadım. Bu soğutucuyu arkadaşıma almak için araştırmıştım beğendim ve aldık.

Şimdi Türkçe kaynak olarak kısa/mini biri inceleme yazısı paylaşacağım.Elimde araç gereç ve zaman olmadığı için bu inceleme mini bir inceleme olacak
    Kısaca Ürünü Tanıyalım

İsim : Thermaltake NIC C4
    Resmi Site : Thermaltake Offical Tıklayınız

Fiyat : TeknoFiyat

Vatan Bilgisayar : 171 TL
    Ürüne Git

Ürün kodu : P/N CLP0607

Ürün Özellikleri :
    Uyumluluk : INTEL (Intel LGA 2011/1366/1155/1156/1150/1150/775) & AMD (FM2/FM1/AM3+/AM3/AM2+/AM2)
    Soğutucu Ölçüleri : 160mm yükseklik * 140 mm genişlik * 50mm uzunluk (resim üzerinde de detaylı açıklayacağım)
    Fan Ölçüleri : 2 tane 120X120X25mm Fan (Klasik 12cm Fan)
    Fan Hızları : 1000-2000 RPM
    Isı borusu : Φ6mm x 4 pcs
    Hava Akışı : 99.1 CFM
    Gürülü Seviyesi : 20~39.9 dBa
    Fan ömrü : 40 000 saat
    Fan kontrol aracı : evet mevcut
    Fan pin sayısı : 3pin
    İşlemci Desteği : Max 220W
    Ağırlık : 794g

Ürün Resimleri :

Test Sistemi :
    Intel Core I7 4770K @3.5 GHZ (STOK)
    Gigabyte Z97 Gaming 5
    Corsair DDR3 1600MHZ CL9
    Asus Directcu GTX 770 2 GB
    Kingston Hyperx 3K SSD 120 GB
    1 TB WD BLACK

Kasa : Aerocool Xpredator X1 White
    4 X Corsair AF 120 (1100rpm) Performance Edition
    2 X Aerocool standart 30cfm kasa fanı.

Test Sistemi Resimleri :
     Thermaltake NIC C4 İnceleme [Güncellendi] Thermaltake NIC C4 İnceleme [Güncellendi] Thermaltake NIC C4 İnceleme [Güncellendi] Thermaltake NIC C4 İnceleme [Güncellendi]

Test Sonuçları :

Not : Sağ kısımdaki hardware monitörde ki ;
    Cpu Opt : İşlemci opsiyonel ikinci fanı değil.Kasanın önündeki en üstteki Corsair AF120 fan'dır.
    System Fan 1 : Arka Egsoz Corsair AF120
    System Fan 2 : Yan kapakta ki Corsair AF120
    System Fan 3: Kasa önündeki ortada ki Corsair AF120' dir.

Kasa üstüne takılı olan ve ön kısımdaki en alttaki Aerocool fanlar anakart yerine kasa üzerinde ki kontrolcüye bağlı oldukları için hardware monitör de yer almıyorlar.

CPU OPT neden normal fan bağladım ?
    -Bazı anakartlar "cpu_opt" kısmına fan takıldığında ikinci işlemci fanı gibi algılıyor ve push/pull için iki fanıda aynı değere getiriyor.Bu olay stok fan kullanıyorsanız sıkıntı yaratabilir. CPU OPT kısmına sistem fan taktığınızda anakart %100 değeri yaklaşık 2400rpm olan intel stok fanı, yarı yarıya düşürüyor. Bu işlemde soğutma konusunda zaten başarısız olan intel stok fanın performansını iyice dibe vurduruyor.
    Fakat Thermaltake nic c4 Soğutucu ile gelen 2x12 cm thermaltake fanları kontrol edilebilir yapıda olmadığı için.Anakart üzerinden kontrole imkan tanımıyor. Sadece 1100 ve 2200 rpm değerlerinde çalışıyor (altta bahsettim). Bu nedenle cpu_opt sistem fan takmak sisteme bir zarar vermiyor.

KURULUM
    Ürün kurulumu ilk başta göz korkutsada kolay bir şekilde sonlandırılıyor. Ürün içerisinden farklı soket yapıları için 2 adet sabitleyici çıkıyor. 1 adet arka panel tutucu, 2 değişik tip de vida ve alt paneli tuturmak için 4 uzun vida ve 4 somun yer alıyor. Bunun yanında 1 adet thermaltake termal majunda kutu içeriğinde mevcut. Kutu içerisinden çıkan kitapçıklarda Türkçe kurulum mevcut (ben kurduktan sonra görsemde). Basit bir şekilde montaj aşamalarını geçebilirsiniz. Fakat kasanız benim kullandığım kasa gibi dar ise, fanları takarken biraz sorun yaşamanız normal. Fan yapılarına gelecek olursak 2 Fan tek bir kablodan çıkıyor yani tek bir işlemci soğutucusuna takarak kullanabiliyorsunuz. Eğer opsiyonel 2.işlemci fanı çıkışınız var ise burayı kullanmanıza gerek kalmıyor. Fanlar ile ilgili söylememiz gereken diğer bir konu ise fanlar ile birlikte gelen mini kontrolcü, Thermaltake bu ürün "VR Control knob" isminde sunmuş.

-Yapı olarak fanlar şu şekilde dizayn edilmiş. 2 FAN Tek güç kablosundan çıkıyor ve anakart üzerinde ki cpu_fan soketine gidiyor. Bu kablo üzerinden ekstra olarak dişi 2pin soketi çıkartılmış ve buraya da "VR Control knob" aracı bağlı geliyor.

-VR Control knob (mini fan kontrolcü) : Bu araç yardımıyla fan 1100 ya da 2200 rpm hızlarda çalışıyor. 1100 ve 2200 rpm arasında yapılan testlerde derece farkı görülememiş ve aynı değerler sürekli olarak tekrar etmişti. Bende bunu test etmek için önce high olarak test ettim daha sonra low çektim ve sessiz bir şekilde test ettim. Ve sonuç olarak 1100rpm ve 2200rpm iki fan değerinde de sıcaklık sonuçları aynı çıkıyor. 1100 seçmenizi öneririm. 2200 seçerseniz kasanız uçuşa geçebilir.

Son olarak belirtmeden geçmeyelim, ürün boyutları ve kasanızın işlemci soketi için ayrılan kısmını ölçmeden bu işlemciyi almayınız. Aksi takdirde elinizde kalabilir iade edemezseniz. Normal soğutuculara göre aşırı büyük ve ağır sayılabilecek bir soğutucu "THERMALTAKE NIC C4". Aslında bende 0.5 cm ile kurtardım. Kapağa ucu ucuna geldi diyebilirim. Alırken bu konuda dikkat etmenizi öneririm.

SONUÇ
    Kasanız bu boyutlara imkan tanıyorsa ve kaliteli bir soğutucu arıyorsanız Thermaltake Nic C4 parasını hakeden bir işlemci soğutucusu. Yurt dışı incelemelerde çok güçlü rakiplerle karşılaştırılmasına rağmen aynı değerleri alan bir soğutucu. 1100-2200 RPM fan olayını da bahsetmiştik. Sessizlik konusunda sizi memnun edecektir. Ürünün eksi bir yönünü göremedim.

Stok 60 Derece
    Overclock 70 Derece

Bu değerler gerçekten güzel değerler. Bu fiyata kaliteli ve sessiz bir ürün arıyorsanız Thermaltake Nic C4 tercih edebilirsiniz.

Kısa kısa yurt dışı test sonuçları :

Thermaltake NIC C4 İnceleme [Güncellendi] Thermaltake NIC C4 İnceleme [Güncellendi]

Yabancı sitelerin ürün incelemeleri :
    www.overclockersclub.com
    Attention Required! | Cloudflare
    http://www.overclockersclub.com/reviews/thermaltake_nic_c4/4.htm

http://www.pureoverclock.com/Review-detail/thermaltake-nic-c4-cpu-cooler/
    http://www.eteknix.com/thermaltake-nic-non-interference-cooler-series-c4-cpu-cooler-review/
    http://www.thinkcomputers.org/thermaltake-nic-c4-cpu-cooler-review/

Thermaltake tarafından resmi site yer alan inceleme siteleri
    http://xtremecuztoms.net/thermaltake-nic-c4-review/
    http://www.eteknix.com/thermaltake-nic-non-interference-cooler-series-c4-cpu-cooler-review/
    http://www.madboxpc.com/review-thermaltake-nic-c4/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acbold -- 6 Ekim 2014; 15:14:37 >

•  Thermaltake NIC C4 İnceleme [Güncellendi]

TR Ultra 120 nin klonu
    Performansının iyi olmasına şaşmamalı

http://www.hardwarelogic.com/articles.php?id=5198

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 6 Ekim 2014; 8:24:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

TR Ultra 120 nin klonu
    Performansının iyi olmasına şaşmamalı

http://www.hardwarelogic.com/articles.php?id=5198

Evet hocam aynısı buraya soğutma bloğunun sade resmini koymadım site linkinde zaten vardı. Aralarındaki farklar, alt sabitleme kısmı biraz farklı, nic 4'ü önce alt kısıma 4lü oturtturma aracı takılıyor sonra soğutucu koyularak arasından geçirilen düz bir parça tutuyor. tr ultra ise soğutucu koyulduktan sonra hem düz bir parça hemde ayakları aynı parça olarak yapılandırmışlar. Görüntü ve fanların kolay takıp çıkarılması açısından nic c4 daha iyi. Nic C4 fanlar vidalı değil sadece oturtmalı plastiğe. Vida vs kullanmanıza gerek kalmıyor.

Acele aldığımız bir ürün oldu arkadaşım şehir dışına çıkacaktı. Ona rağmen kısa sürede iyi inceleyip aldım ve beklediğim performansı nokta atışı olarak bana sundu. Max 60 derece full yükte bir derece bile geçmiyor.

*Bu arada sonuç kısmını eklememişim ana mesaja, onu ekleyeyim

Thermaltake NIC C4 İnceleme [Güncellendi]  Thermaltake NIC C4 İnceleme [Güncellendi]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acbold -- 6 Ekim 2014; 12:58:47 >

• Bende contac 30 var sabitleme ayakları aynı yaylı vidalar hemen kafa yedi. Servis numarasını bulamadım. Kurulum tam işkence oluyor ayrıca.

Tavsiye etmiyorum....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Bende contac 30 var sabitleme ayakları aynı yaylı vidalar hemen kafa yedi. Servis numarasını bulamadım. Kurulum tam işkence oluyor ayrıca.

Tavsiye etmiyorum....

Herşey aynı sadece o ara bağlantı farklı.Onu göremedim tam resimlerde fakat ben çok kolay kurdum büyük ve 2 fanlı bir işlemci olmasına rağmen fanı takarken bıraz parmaklarım zor sığdı. Sizinki daha ufak.

Ara parça şu şekilde parça düz, ve vidaları üstünde.

• fanın montajı nasıl zormudur kolay mı?
    çünkü aynı fandan almayı düşünüyorum işlemcim amd fx-6300
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilecik_11

fanın montajı nasıl zormudur kolay mı?
    çünkü aynı fandan almayı düşünüyorum işlemcim amd fx-6300

Fan'dan kastınız işlemci soğutucusu sanırım.

Alan dar ise sorun yaşayabilirsiniz tüm kule tipli soğutucularda yaşamanız olası. Ama kısa sürede çözersiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Başka marka aldım sadece 2 rem yuvasını kaplıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Benim anakartım küçük. Sizce ona sığar mı?

asus h97m-e

https://www.asus.com/Motherboards/H97ME/
  • selmand kullanıcısına yanıt
    bi vidayı sıkarken yaydan diğer taraf havaya kalkıyor sanırım hocam sizde de, çok gıcık birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Valiente

bi vidayı sıkarken yaydan diğer taraf havaya kalkıyor sanırım hocam sizde de, çok gıcık birşey

Aynen, fan hariç yurt fan iyi ama

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.