Merhabalar sıcak yaz günlerinde kulaklarıma tecavüz eden İntel'in stok soğutucusu yerine aldığım Riing Silent'ın performansını sizlerle paylaşmak istedim.
Ürünü kargo dahil 168 liraya aldım.Akasa venom voodoo ile bu ürün arasında kalmıştım ama bir kaç araştırma sonrasında bu üründe karar kaldım.Öncelikle ürünün en büyük vaadi sessizliği.Hatta bunun için ürün içerisinden extra olarak Low-Noise kablo da çıkmakta.Bir diğer iddaları ise İntel i7 4770K 3.8 Ghz hızında ortam sıcaklığı 20 derece iken yükte 30 - 33 derece aralığında sabit tuttukları.Yani kısacası sessiz ve performanslı bir ürün olduğunu belirtmişler.İçerisinden kendi markalarına ait termal macunda çıkmakta.
TEKNİK ÖZELLİKLERİ
P/N CL-P022-AL12BU-A Compatibility Intel LGA 2011-3/2011/1366/1156/1155/1151/1150/775 AMD FM2/FM1/AM3+/AM3/AM2+/AM2 Heatsink Material Aluminum Fins Copper Heatpipes Heatpipe ?6mm x 4 pcs Dimension 159 x 140 x 74 mm (H x W x L) Fan Dimension 120 x 120 x 25 mm(L xW x H) Fan quantity 1pcs Fan Speed 500~1400 RPM 300~700 RPM (with LNC ) Rated Voltage 12V Start Voltage 9.0 V Rated Current 0.21 A Power Input 2.52 W Air Flow 53 CFM Air Pressure 1.23 mm-H2O Acoustical Noise 18 ±1 dBA 13 ±1 dBA (with LNC) Life time/Fan Life time 40,000 hours Pin Connector 4 pin PWM + LNC (Low-Noise Cable) 50% fan speed and 29% noise can be reduced Cooling Power 150 W Weight 825 g
Ürünün montajından bahsetmek gerekirse gerçekten çok kolay bir montaja sahip.Hatta paketlerken her parçanın poşetine harflendirme yapıp klavuzda bu harfleri kullanarak neyin nereye geldiğini bile net olarak göstermişler.Boyut olarak oldukça büyük olan soğutucu Xperador kasamda yan kapağa fan takmadığım için sorun çıkartmadı.Fakat yan kapakta fan olsaydı sorun olacaktı.Bu yüzden almadan önce dikkatli olun.Ram konusunda ise Msı h81-p32L model ufacık 2 slot anakartını kullandığım halde ripjaws ramlerimle bir sorun yaşamadım herhangi bir temasta söz konusu değil.
1 adet tavanda 23 cm dışarı üfleyen - 1 adet 23 cm ön tarafta içeri üfleyen - 1 adet arka tarafta 12 cm dışarı üfleyen fan bulunmakta.
Test olarak İşlemciye aida 64 programı ile %100 15 dakika yüklendiğimde ortam sıcaklığı 32 derece iken 49 - 50 derece sabitlemeyi başardı fan ise 800 devirde sabit kaldı.Stok fan ile ise 62 - 64 dereceyi 2200 rpm de sağlıyordu.Akşamları bu soğutucu almamın baş nedeni olan Fifa 16 da işlemci ortam sıcaklığı 26 derece iken yine 64 dereceye gelen ve kafa ütüleyen stok soğutucu performansı vardı.Riing Silent ise 46 derece ye 650 devirde sabitledi.
Sonuç olarak ürün vaadedilenleri fazlasıyla vermekte.En büyük özelliği ise sessizliği.Öyle ki çalışıyormu eğilip kontrol etmek zorunda kalıyorum ve bu sessizliği Low-Noise kablosunu takmadan alıyorum.O kablo ile fan kullanımı yarı yarıya aşağı çekildiği için soğutucu baya ölü taklidi yapacaktır
Benim gibi stok soğutucunun sesinden rahatsız olan orta seviye ama sessiz bir ürün arayan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum.Başlık altından istediğiniz test olursa seve seve yaparım.
Eline sağlık güzel inceleme olmuş.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Güzel referans. Paylaşım için teşekkürler. Bu aralar thermaltake favori markam oldu. Benim de aklım şu fana gidiyor.
Teşekkürler arkadaşlar aldığımdan beri gerçekten çok memnunum şu Afrika sıcaklarında bile sesini duymadım yükte iken.
Uchiha Itachi.
kullanıcısına yanıt
Hocam Selam,
Test değilde, işlemci üzerinden dışarıya yan kapağa doğru kaç cm'lik bir yer kaplıyor ? Onu öğrenebilirsem çok sevinirim... Elimdeki işlemciyi yakmadan yeni bir soğutucu almam lazım.. Stok fan artık 90C göstermeye başladı..
Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: UnbLesseD
Hocam Selam,
Test değilde, işlemci üzerinden dışarıya yan kapağa doğru kaç cm'lik bir yer kaplıyor ? Onu öğrenebilirsem çok sevinirim... Elimdeki işlemciyi yakmadan yeni bir soğutucu almam lazım.. Stok fan artık 90C göstermeye başladı..
Teşekkürler.
Hocam Anakartın PCB si üzerine metreyi dayayıp ölçtüğümde 17 cm geliyor tam sıfırı.Yani 17.5 cm lik bir boşluk varsa anakartın pcbden yan kapak arasında sorun olmayacaktır.
Uchiha Itachi.
kullanıcısına yanıt
Maalesef, kapak 17cm falan yapıyor birde fanı düşünürsek yan kapaktaki başka fan bakacağız artık. Çok teşekkür ederim yardımın için, hayırlı olsun güle güle kullan tekrar. ^^
Maalesef, kapak 17cm falan yapıyor birde fanı düşünürsek yan kapaktaki başka fan bakacağız artık. Çok teşekkür ederim yardımın için, hayırlı olsun güle güle kullan tekrar. ^^
Önemli değil hocam sağolun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme