< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (29. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: sallami
Cihazın adaptörü 65w, eğer hem kullanıp hem de şarj etmeye kalkarsanız gücü yetmeyebilir diye söyledim. Yoksa kapalı iken 45w da şarj eder. Bir de hızlı şarj özelliği var ki bu daha fazla güç çekeceği anlamına gelir. Bir başka husus da akım voltaj uyumu. Uyumlu olmayan PD desteklemeyen şarj cihazı şarj etmez. Biz de PD 3.0 var sanırım ama emin değilim. Bu önemli çünkü şarj cihazı ile cihaz arasındaki iletişim protokolünü belirliyor. İletişim sağlanamaz ise şarj başlamaz ya da en düşük varsayılan protokolle yapılmaya çalışılır.
Hdmi dediğiniz de bir protokol ve veri transfer protokolü. Yeni görüntü aktarımı protokollerinin veri transfer hızı, bant genişliği vs ne derseniz adına ihtiyacı çok yüksek. Bu nedenle 1.0, 1.2 vs derken şimdi 2.0 oldu. İşte thunderbolt bu yeni hdmi protokollerini destekliyor. Yani özünde olay yine veri transferi.Attığım videoyu izlemediğiniz belli. Videoda hesaplı olarak satılan powerbank ile sarj ediyor bilgisayarı. Hem de bir tarafı usb-a bir tarafı type-c olan. Eğer kendi bilgisayarınızdaki tpye-c çıkışı ile bunu yapabileceğinizi iddia ediyorsanız sizden de video bekliyorum. Lakin Ryzen işlemcili bir bilgisayar kullanıyorsunuz diye ve thunderbolt desteğine sahip bir bilgisayara sahip olmadığınız için bir teknolojiyi bu kadar normalleştirmenize gerek yok. Olay sadece veri aktarma olsa bile çok fazla yararı var. Harici ekran kartı bile bağlanabiliyor.
Donanım HaberyoutubeThunderbolt 3 portuna sahip herhangi bir dizüstü bilgisayara istediğiniz ekran kartını takmanızı sağlayan ASUS XG Station Pro test masamızda. Tüm teknoloji incelemeleri için kanalımıza ABONE olun ► https://goo.gl/Le64w3 Web Sitemiz ► http://www.donanimhaber.com/ Sosyal Medyadan da Donanım Haber'i takip edin: Twitter ► https://twitter.com/donanimhaber Facebook ► https://www.facebook.com/Donanimhaber.Live Türkiye'de teknoloji forumu denince 1999'dan beri ilk akla gelen portal donanimhaber.com'un YouTube sayfasında teknolojiyle ilgili her şeyi bulabilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=7o0o7Mcurxs
-
Yani ryzen de yok intel de var dimi bu teklonoji
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Harici ekran kartı bağlama tb3 ile yaygınlaştı. Intel tüm gücüyle bunu destekliyor. Çünkü laptop piyasasında işlemci olarak geride kaldı. Kaybını telafi edip yine domine etmek istiyor.
Harici ekran kartı bağlama için tb şart değil. Normal typec ile bağlanan ekran kartları da vardı. Büyük ihtimal hala da vardır.
https://www.donanimhaber.com/USB-TipC-girisli-ilk-ekran-karti-MSidan-geliyor--91323
Intelin oyununa gelmeyin. Intel müdahale edip tehdit etmese çoktan yaygınlaşırdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 30 Ağustos 2021; 20:19:23 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam maşallah çok bilgilisiniz 1 sorum.olacktı ben aldım ryzen 5 4500u 8gb ram 2gb eksik gösteriyor galiba dahli gpu 2 ayirmış kendine bazı arkadaşlar da 512mb ayrılmış lazım olursa dahili gpu 2gb otimatik çıkartıyor dediler sizce benim laptop neden böyle çözümü varmı teşekkürler
Bu teknoloji sadece intele özel. Eğer tb3 ile gelen özelliklere sahip bir ryzen laptop arıyorsanız, usb4 desteği olan bir tane almanız yeterli. Usb4, 2019 da duyuruldu ve tb3 ün desteklediği her özelliğe sahip. Usb4 teknolojisine sahip laptoplar 2020 ve 2021 de piyasaya sürülmeye başlandı. Bu sayede intelin tekeli yine kırılacak diye düşünüyorum. Tb3 gelecekte tamamen ortadan da kalkabilir.
Hatta biraz daha ileri gidip şunu da iddia edebilirim. Eğer üreticiler usb4 destekli cihazlarına tb3 uyumluluk desteği koymazlarsa, gelecekte alacağınız laptop usb4 destekli olacağından, tb3 destekli diye dünya para verip aldığınız laptoplara tb3 üzerinden bağlanan cihazlar elinizde patlayacak (ya da siz intelin dandik işlemcilerine mahkum olacaksınız). Sonuçta usb4 standardı bir konsorsiyum tarafından oluşturulmuş iken tb3 intelin tekelinde. Sizce intel mi kazanır yoksa piyasa mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 30 Ağustos 2021; 20:39:55 >
Yani bizim laptoplarda yok neyse dahili gpu yu nasıl düzeltebiliriz hocam
-
Biosa girip yapayım hocam o zaman otomatik ihtiyaç olunca gpu yükselir dimi
Biostan belirlenen üst sınır olabilir hocam. Eskiden öyle idi. Kılavuzu incelemek lazım. O seçim satırının üzerine geldiğinizde açıklamaya bakın belki orada yazıyordur. Bende makine elimin altında yok kendim kontrol edemiyorum.
512 yaptım hocam
İse yaradı mı peki?
Intellerde biraz farklı işliyor bildiğim kadarıyla.
"Integrated video (iGPU) does not have room for keep VRAM, it relies on System. System will work this out and allocate/assign spare/available system RAM to VRAM automatically when required up to max limit. System will also take VRAM back when required (the number is dynamic, not fix). During the good old days, we could do this from BIOS but now OS is smarter."
Yani herşeyi windows ayarlıyor müdahale edilemiyor şeklinde bir açıklama var, Kaynağı da intelin dokümanı.
Amd henüz yeni ve net bilgi bulamadım. Ama benzer bir durum olmalı.
512mb 1gb 2gb seçenekleri vardı bide sizin attığınız bios görüntüsü ile bendeki farklı yeni sürümmü acaba
quote:
Orijinalden alıntı: sallami
Bu teknoloji sadece intele özel. Eğer tb3 ile gelen özelliklere sahip bir ryzen laptop arıyorsanız, usb4 desteği olan bir tane almanız yeterli. Usb4, 2019 da duyuruldu ve tb3 ün desteklediği her özelliğe sahip. Usb4 teknolojisine sahip laptoplar 2020 ve 2021 de piyasaya sürülmeye başlandı. Bu sayede intelin tekeli yine kırılacak diye düşünüyorum. Tb3 gelecekte tamamen ortadan da kalkabilir.
Hatta biraz daha ileri gidip şunu da iddia edebilirim. Eğer üreticiler usb4 destekli cihazlarına tb3 uyumluluk desteği koymazlarsa, gelecekte alacağınız laptop usb4 destekli olacağından, tb3 destekli diye dünya para verip aldığınız laptoplara tb3 üzerinden bağlanan cihazlar elinizde patlayacak (ya da siz intelin dandik işlemcilerine mahkum olacaksınız). Sonuçta usb4 standardı bir konsorsiyum tarafından oluşturulmuş iken tb3 intelin tekelinde. Sizce intel mi kazanır yoksa piyasa mı?Thunderbolt 4 yerine 3 demeniz zaten komik bir durum. Thunderbolt sadece intel değil Apple de kullanıyor. Thunderbolt ortadan kaldıracakmış çok komik bir söylem. Apple gibi bir firmanın kullandığı teknolojiyi mi piyasadan kaldıracak ? Ki zaten Usb4 dedğiniz teknoloji bile Thunderboltun gerisinde. Thunderbolt destekli diye para verdiğimizi kim söyledi ? Sizin gibi dandik dahili ekran kartına kalmaktansa harici ekran kartlı intel alırım. Hem sizin bilgisayarızdaki işlemci ile i5 11 nesil aynı performansı veriyor fark yok neredeyse. Bu arada M1 ile kıyaslanınca sizin işlemcinize çöp demek bile iltifat sayılır haberiniz olsun. Zaten usb4 destekli Thunderbolt yani bitirme şansı yok. Zaten bitirme şansı hiçbir zaman olmadı. Harici ekran kartı içinde Thunderbolt 3 ve üzeri lazım. Type-c ile bunu yapamazsınız. Ya da usb4 ile de yapamazsınız.
Edit Attığınız linkideki ekran kartı Type-c çıkışından görüntü verebiliyor. Yani type-c ile bağlanmıyor. Biraz okumak zor değil
2.Edit ise thunderbolt 3 için üreticinin para ödemesine gerek yok. İntel lisans ücreti almıyor. Yani isteyen istediği gibi koyabilir. İntelin durumu zorlaştırması filan demek saçma.
windows centralHere's how Thunderbolt 4 and Thunderbolt 3 differ from USB4 and USB 3.0https://www.windowscentral.com/thunderbolt-4-usb4-usb
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F79B393CF -- 30 Ağustos 2021; 23:33:39 >
-
Bios görüntüsünü netten aldım. Ideapad 5 makinaya ait. Biraz farklı olabilir. Çünkü onlarda (bazılarında) max ram 8gb. Seçenekler farklı olabilir.
O zaman gidip m1 alın burada ilginizi çekecek bir şey yok maalesef. Biz düşük gelir grubunun gariban insanlarıyız.
Yukarıdaki arkadaş beni bloklamış lakin kendisi konunun gelir olduğunu düşünmüş. Cahil bir şekilde tartışmaya girip bilmeden konuşmak ve sırf kendi bilgisayarında yok diye güzel bir teknolojiyi boklamak kötü bir davranış. Bir konuda bilginiz yoksa susmak en iyisi. Yukarıdaki arkadaş gibi olmayın.
-
Yok ya bende şans aşırı derecede sağda solda ışık sızması var 14 gün dolmadan iade edecem yarin 4600tl ye gelmişti ne güzel ama bakın yorumlarda i5 model de ışık sızması şikayeti hiç duymadım bilerek ryzen serisine mi yapıyorlar acaba
Yeni bir bios güncellemesi çıktı: FACN30WWV1.13
Samsung belleklerle ilgili bir sorun giderilmiş.
-
Bizimki otomatik güncellendi dedi. Hatırlatma için teşekkür ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X