Teşekkür ederim, alalı çok oldu aslında; bilgisayarı eşim kullandığı için test etmek yeni yeni nasip oldu. Sizin incelemeniz kadar detaylı olmasa da bir tane inceleme de ben hazırlayacağım inşallah vakit bulduğumda. Unutmadan, bu bilgisayara karar kılmamda emeklerinizin etkisi büyük, teşekkür ederim. |
Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (28. sayfa)
-
-
Hocam karanlıkta ışık sızması test ettinizmi acaba
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet, test ettim. Bizdekinde yok. Fotoğraf çekip koyacaktım ama gözümün gördüğüyle fotoğraftakinin alakası yoktu.
-
Tamam hocam aynı satıcı ikinci laptop bu sefer iade mecbur bende de şans yok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Nette bakarsanız tüm ipslerde ışık sızması olduğunu okursunuz. Herkesin kabul ettiği kronik bir sorun. Tek çözümü benim bildiğim işçilik kalitesi. Bu da direk fiyata etki eden ve katlayan bir unsur. O yüzden insanlar kabullenmiş durumda. Rahatsız edici düzeyde olmadığı sürece kimse sorun etmiyor. Çoğunlukla da sızma olsa bile ekran açık iken renk bozulmasına vs yol açacak şiddette olmuyor.
Benim aldığım makinede de minimal bir sızma var. Sadece ekran siyah iken ortam tam karanlik iken cep telefonu ile resim çekersen net sızma görünüyor. Bir tarafta az bir tarafta fazla. Gözle bu fark ayırt edilmiyor. Ekran açıkken ise hiç anlamıyorsunuz.
Fakat tekrar söylüyorum benimkinde de sızma var. Sadece sorun çıkaracak kadar şiddetli değil. Sızmayı tamamen bitirmek su sızdırmaz ekran yapmak kadar maliyetli olur sanırım. Çünkü ışık sudan çok daha ince ...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ben teşekkür ederim. Yardımcı olabildiğim ve yanlış yönlendirme yapmadığımı öğrendiğim için çok sevindim. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fotoğraf makinelerinin mercekleri karanlıkta gece moduna geçtiğinden sanırım, mercek açık kalma süresini uzatıp ışık sızan yerleri gözünüze gözünüze sokuyor. Oysa günlük kullanımda ekranda renk bozulması vs yok.
https://www.hepsiburada.com/lenovo-thinkbook-amd-ryzen-5-4500u-8gb-256gb-freedos-156-fhd-tasinabilir-bilgisayar-20vg006xtx-p-HBV00001A3A68?magaza=Techburada&url_src=and-product-detail
Ürün kodu WXT değil de XTX yani 4500u olan model. Satıcılardan biri ram takılamaz demiş yanlış mı söylüyor? Konuyu baştan sona okudum ram yükseltme yapmış çoğu kişi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Eğer ürün kodu doğru ise 1 gömülü 8 gb samsung ram var 1 tane de boş ram slotu.
Ben de öyle anladım değerlendirmelerde boş ram slotu olduğunu söyleyenler var ama satıcısı farklı. Dediğim gibi konunun tamamını okudum işlemcinin 4500u olması dışında geri kalan her şey aynı görünüyor. Acer Swift 3 ile arasında kaldım fiyatları arasında biraz fark var ama hem ekranı daha büyük hem de ram yükseltme imkanı var diye Lenovo daha cazip duruyor 500tl indirimle beraber.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dün sipariş verdikten sonra -malum paranoyak bir toplumuz- doğru mu yaptım diye düşünüp araştırırken bu foruma rastlayıp üye oldum. Sallami bey emeğinize sağlık güzel iş çıkarıyorsunuz iyi ki varsınız.. göz damlası yardımı ile telefon üzerinden dün akşamdan bugüne konunuzu okuyup ancak bitirebildim. Bir arıza veya destek ihtiyacı durumunda teknik servislerin yetersizliğinden ve/veya konuya çoğunlukla ticari yaklaşmalarından ötürü elektronik cihazlar bozulduktan sonrası bende "bu cihazları çöpe atmak gerekli" prensibi oluştu. Bu sebeple cihaz yatırımına büyük bütçe ayırmak istemiyordum ancak biraz daha ver bunu al biraz daha ver şunu al diye diye bu cihaza kadar ulaştım :) Heyecanla bekliyorum bakalım cihaz elime ulaşınca programları burada tarif edildiği kolaylıkla kurabilip çalıştırabilecek miyim! Sevgiler Saygılar..
Hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. İmkan oldukça yardımcı olmaya çalışırım. Ancak bir süre evde olmayacağım için aralıklı olarak bakabilirim. Bir de net her zaman çekmiyor. Umarım memnun kalırsınız.
Powerbank ile sarj oluyor mu ? Ryzrn modelinde thunderbolt yok demi
Bizim laptopa bios güncellemesi çıkmış.
Ancak önemli bir şey değil. Güncelleme yapmasanız da olur.
Değişiklik şuymuş:
"Version FACN29WW
1. Fixed the AUO touchpanel might malfunction."
Bizim laptopların sanırım dokunmatik panelli olanları da var ve onları ilgilendiren bir değişiklik.
-
Teşekkürler
Uzun incelemeler yapıp, seçenekleri eleye eleye sonunda bu laptopda karar kıldım. En son birde forumda aratayım dedim konuyu buldum. Konu sahibi arkadaşa çok teşekkürler çok detaylı anlatım olmuş. Laptopun tasarımı, kasada aliminyum kullanılması, parmak izi okuyucusu, klavye aydınlatma, kameranın harici engellenebilmesi gibi özellikler cazip geldi. Benim kullanım amacım çok makrolu, formüllü Excel dosyaları ile çalışmak, PowerPoint, internet tarayıcısı, skype gibi uygulamaları rahatlıkla açmasıydı. Birde arada Pes13, Gta 4 gibi eski tip oyunlar oynarım sanırım zorlanmaz bu tip oyunlarda. Uzunca süre beni idare edeceğini düşünüyorum.
İnternetten 3 saat video izlemede %30 şarj yedi. Parlaklık maxın 2 altı, pil performansı da dengeli. Macbook air kategorisine çıkmayacaksınız pil ömrü gayet iyi.
65w laptop powerbank ile şarj olur. Bunun için thunderbolt gerekli değil. Thunderbolt typec üzerinden yüksek hızda veri aktarımı protokollerinden birinin inteldeki adı. Amd Laptopta olması için, amdnin isim hakkı alıp işlemcisine entegre etmesi lazım. Bu da fahiş fiyat artışı demek. Şu fiyatlara paramız yetmezken... Sıradan kullanıcının bu hızlarda şimdilik pek ihtiyacı da yok zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: sallami
65w laptop powerbank ile şarj olur. Bunun için thunderbolt gerekli değil. Thunderbolt typec üzerinden yüksek hızda veri aktarımı protokollerinden birinin inteldeki adı. Amd Laptopta olması için, amdnin isim hakkı alıp işlemcisine entegre etmesi lazım. Bu da fahiş fiyat artışı demek. Şu fiyatlara paramız yetmezken... Sıradan kullanıcının bu hızlarda şimdilik pek ihtiyacı da yok zaten.65 Watt olmasına gerek yok. P.D destekli her cihazla sarj olabiliyor cihazlar. Lakin thunderbolt özelliğine sahip Apple M1 macbookları normal powerbank ile sarj edebiliyorsun. Cihazı 25w samsung sarj aleti bile sarj ediyor. Thunderbolt sadece veri aktarmaya yaramıyor. Görüntü kısmında da büyük yenilikleri var.
Ondan Bundan ŞundanyoutubeMerhaba, bu videoda şarj etme imkanım olmadığında Macbook Air'in powerbank ile şarj olup olmadığını incelemeye çalıştım. Kullandığım powerbankler fast charge destekli 18 W çıkışlıdır. Diğer powerbankler ile şarj denemesi başarısız oldu. Ancak Philips ve Samsung Powerbank Mac i şarj etmeyi başardı. Videoları beğenmeyi, kanala abone olmayı ve bildirimleri açmayı unutmayın. Teşekkür ederim.https://www.youtube.com/watch?v=SDxeThFFzFM
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X