Şimdi Ara

ThinkPad efsanesinde 6. Carbon dönemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dizüstü bilgisayar dünyasında ThinkPad markasının anlam ve önemi farklıdır. 25 yıldır devam eden ve özellikle profesyonellerin tercihi olan ThinkPad dizüstü bilgisayarların en şık, en taşınabilir ve güvenilir olan modeli 6. nesil ThinkPad X1 Carbon mercek altında. 

• Hayalimdeki bilgisayar ama o kadar pahalı ki sadece hayalimde kalıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açılmıyor tablette video nedeni nedir acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • NASA'nın uluslararası uzay istasyonunda kullandığı bilgisayardır ThinkPad serisi. Kısacası evladiyeliktir.

• Erdi hocam selam,

ces2018 bitmeden varsa hp nin 840 G5 versionu gösterimdeyse tanıtabilirmisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Adem Simit

NASA'nın uluslararası uzay istasyonunda kullandığı bilgisayardır ThinkPad serisi. Kısacası evladiyeliktir.

Elimde x240 Thinkpad var. Evladiyelik durumu ne yazık ki bozuldu. Temiz bir x230 bulmaya çalıştım çünkü klasik Thinkpad ürünlerinin son temsilcisi bu modeldi. x240 artık üzerinde Thinkpad yazısı olan sıradan bir ürün. Lenovo Motorola çizgisini bozduğu gibi Thinkpad çizgisini de bozdu. Ama Lenovo Thinkpad bölümünü satın alırken bütün çalışanlarını da almıştı yani o gelenek hala Lenovo içinde yaşıyor olabilir. x250 260 270 modelleri birbirinin aynı ürünler. İlerde Thinkpad'in klasik çizgilerine geri dönebilme ihtimali var çünkü çok bozduklarının kendileri de farkına varacak diye düşünüyorum. Çalışma verimliliği aynı olsa da dayanıklılık katılık ve tutuş kalitesi çok düşük x240'da. Eski Thinkpad bilgisayarlar yere düştüğünde asla sarsılma olmazdı. x240 yere düşse muhtemelen anakartı ortadan ikiye bölünür çünkü gövde çok ince. Ayrıca tam çıkarılabilir arka kapak gövdeyi sabitleyen çerçevelerin yok olmasına neden olmuş. İç donanımı koruyan fazladan bir gövde yapısı yok. Eski Thinkpad modellerde gövde sabit olurdu çıkarılabilir değildi. Sadece ram bölümü ve HDD bölümü çıkarılabilirdi. Orta kasa sabit olması Thinkpad özelliğiydi. Aynen Dell Latitude e6430 serisi gibi. bu seride çok dayanıklıdır. Tank gibi bilgisayar. XFR sürümleri daha da dayanıklı tabi. ama Thinkpad bu özelliği ile çok talep görüyordu. Senin uzay istasyonlarında gördüklerin muhtelemen x201 ya da x200 olmalı. Yeni nesil Thinkpadleri tercih edeceklerini sanmıyorum artık. Özellikle x230'da Lenovo zirve yaptırmıştı Thinkpad serisine ama nedense x240 ile birlikte bunu kökten yıktılar. Daha zarif görünen ince bir tasarım elde etmek için bütün Thinkpad mirasını yok ettiler. Bakalım ilerde ne olur bilmiyorum. Şu an elimdeki Thinkpad'in kötü olduğunu söylemem yalan olur. 3 yıldır aralıksız kullanılıyor ne arıza ve bir tık dedi. Ama eski dayanıklılık bitti gitti. Thinkpad'i elinizde aldığınızda bir parça kayayı tutuyor gibi hissederdim eskiden. :)

• böyle bir bilgisayarda neden sadece U serisi işlemci seçeneği var anlamak güç.

https://www3.lenovo.com/us/en/laptops/thinkpad/thinkpad-x/ThinkPad-X1-Carbon-6th-Gen/p/22TP2TXX16G

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teknosa'da normal i5 işlemcili T270 8.000 küsür fiyatla satılıyor. Aynı makine Amerika'da 1300 usd.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.