Şimdi Ara

third person animasyonlu karekter hareketli collider ekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar third person animasyonlu karekterin sadece eline nasıl collider ekleriz ? 2 gündür bulamadım

• Unity için soruyorsan; el dediğimiz şey "konkav" bir obje olduğundan ve Unity'de de konkav nesnelere doğrudan otomatik mesh collider atamadığımıza göre box veya capsule colliderlar ile kendi colliderınızı oluşturmanız gerek. Unity'nin zayıf noktalarından biridir bu konkav mesh collider sıkıntısı. Sadece konveks collider çiziliyor Unity'de mesh collider kısmında.

Bizzat kendim geçenlerde sadece bir el objesine dakikalarca uğraşıp collider oluşturmak zorunda kalmıştım.

Tabi burada karakterin el objesi ayrı bir obje olmalı, yani modeli oluşturan kişi "el"i child obje olarak umarım ayırmıştır. Model komple tek parçaysa işin zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 16 Aralık 2019; 21:42:51 >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Peki bu karekter animasyonlu oldugundan ben karektere el kadar collider yapip animasyondan collideri pasif etsem sonra obje ile temas sırasında aktif etsem sizce olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezerbulanik

Peki bu karekter animasyonlu oldugundan ben karektere el kadar collider yapip animasyondan collideri pasif etsem sonra obje ile temas sırasında aktif etsem sizce olurmu
    Tam olarak ne yapmak istediğinize bağlı. Bu yüzden ne desem yalan olur. Biraz daha açarsanız daha iyi yardımcı olurum belki. Collider kapalıyken zaten temas ettiğini nasıl tespit ettireceksiniz ki mesela?
  • Örnek veriyorum tenis oyunu yapıyorum playerın elinde raket var ve animasyonlu animasyon yani topa vurma tusuna basinca animasyon bittigi yerde topa vursun temas ettigini tespit etmek icinde yazilimla temas var yok yaptim yani top rakete degdiginde temas oluyor ama animasyon ornek veriyorum space tusuna basınca karekter animasyona baslar baslamaz topa vuruyor yani topa animasyondan once vuruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezerbulanik

Örnek veriyorum tenis oyunu yapıyorum playerın elinde raket var ve animasyonlu animasyon yani topa vurma tusuna basinca animasyon bittigi yerde topa vursun temas ettigini tespit etmek icinde yazilimla temas var yok yaptim yani top rakete degdiginde temas oluyor ama animasyon ornek veriyorum space tusuna basınca karekter animasyona baslar baslamaz topa vuruyor yani topa animasyondan once vuruyor
    Anladım hocam ama tam olarak kodları ve animasyonu göremeden bir şey demem zor. Çünkü anlattıklarına göre sorunsuzca çalışması lazım. Teniste topa vurma animasyonunu kafamda canlandırdığımda mesela önce bir eliyle topu havaya fırlatır, düşerken diğer elindeki raketle vurursun. O ana kadar top rakete değmemiş olması lazım mantıken, eğer o andan önce vuruyorsa bir yerde temas olması lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.