Şimdi Ara

left 4 dead 2 temel versus strateji rehberi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
1
Favori
7.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar, kimse yazmadı, yine biz yazmaya başlayalım, gerisi gelir...
    (frost arkadaşımın verdiği bi link ile başladı herşey saolsun,
    yılbaşı gecesi can sıkıntısından bunu yazığım için wisdom'umdan da -1 çıkartıyorum)

dp clan üyelerine ve diğer l4d arkadaşlarıma da buradan teşekkürlerimi sunuyorum.
    bol bol oynamasak bu birikim gerçekleşmezdi

öncelikle ilk oyun için olan kurallar bu oyun için de geçerli,
    eski infectedlar için ek kurallar, ve yenileri için yeni yazılacak şeyler var.

kısaltmalar:
    l4d: left4dead
    l4d2: left4dead2
    spe inf: special infected
    surv: survivor
    coop: cooperative oynanış
    vs: versus
    afk: away from keyboard
    punch: special infectedların sağ mause tuşu ile yaptıkları genel melee atack
    melee: arbede anlamında yakın dövüş için kullanılan terim, melee weapon, melee atack gibi.

önce FAIRPLAY'den bahsedelim:
    birbirine diş geçirmeye çalışan iki takım söz konusu olduğundan, gerilimi yükseltecek şeylere dikkat etmek lazım.
    *safehouse çıkışları ve oyun içinde oyunu durdurduğunuz anlar
    (oyuncu düşmesi ya da afk oyuncu durumu) karşılıklı, hazır/ready/r/1/go gibi iki takımın da onay vermesini bekleyin.
    * oyun pause durumunda iken, saldırmayın, surv takım iseniz az da olsa ilerlemeyin, mümkünse afk elemanın yanına gidin, orada bekleyin.
    *friends only oyunlarda yenilginin ardından oyunun ortasında quit çekmeyin,
    itibarınızı zedelersiniz, elit (taktım buna da) oyuncular bir daha sizinle oynamak istemez.
    *nedensiz çıkmayın, nedeninizi ve özrünüzü belirtin. internet kopmaları ve elektirik kesilme durumlarlarında yapılacak bişi yok tabi.
    *kesinlikle bi lobiden neden belirtmeden çıkıp, başka lobiye girmeyin, millet çizer üzerinizi.
    satıcılık her platformda olduğu gibi bu platformda da karşılıksız kalmaz. adınız çıkacağınıza canınız çıksın.
    *oyunda geyik yapın, karşı takımla muhabbet edin ama sert çıkışlar, iğnleyici sözler, aşağılamaya varan laflar kullanmayın.
    tanımadığınız insanlara laf atmayın, tanıyorsanız samimiyetinizi belirtin arada (eğer karşı takımda bir arkadaşınıza laf atıyorsanız).
    oyun da olsa birileri fazla hırs yapmış, duygusal olarak fazla gergin olabilir.
    *lobiye adam çağırırken çok davet atıp dışarda adam bırakmayın, mümkün mertebe tek tek adam çağırın, son slotlar için arkadaşlarınızdan söz aldıysanız, geliyorum diye, son slot reserve:oyuncu diye belirtin ki başka eleman geldiğinde kibarca slotu boşaltması mümkün olsun ve kimse bu durumdan rahatsız olmasın.
    *takım içi fail durumlarını birbirinize yıkmayın, takımın uyumunu bozmayın, güdüleyici olun...

REHBER (ALFA VERSİYON)

l4d2 versus mod nedir onu yazalım kısaca.
    valvenin ilk l4d oyunu coop yani 4 kişinin birlikte ilerlediği multiplayer moduna ek 8 oyuncunun 4erli coop oynayışı diyebiliriz.
    yani 4 kişi survivor takımında normal campaign yapıyormuş gibi safehouse'lara ulaşmaya çalışıyor,
    tek farkı karşılarındaki special infectedları diğer 4 kişi oynuyor, bilgisayar değil.
    bu da bol dozajlı bir eğlencenin başlangıcı oluyor.
    ilk oyunun da uzun süre oynanmasını sağlayan şey versus modu idi. ne babayiğitlerin ömrünü yedi...

ilk oyunda pro oynayacam diyen hırslı takımlardan 4 hunter denemelerini gören çoktur aranızda.
    boomer ve smooker sürekli harcanır ve uygun yerlerde elde 4 hunter bulundurulmaya çalışılır.
    oyunu kazanmak açısından mantıklı ama eğlenceyi biraz öldürüyordu bana göre.
    infected karakterlerin de çeşidinin az olması taktikleri kısıtlıyordu tabi.
    oyunu fazla mekanikleştiriyordu. bu oyunda 4 hunter beklemek gibi bir durum söz konusu değil.

SURVİVOR GÖZÜNDEN

özel normal zombilerden bahsedip iki takım gözünden de bi iki kelam edelim.
    biliyorsunuz 5 ayrı yerde geçen bölümden oluşuyor oyun ve bu bölümler de ilk oyundan farklı olarak senaryo açısından birbirinin devamı şeklinde.
    bu bölümlerde kimisi bölüme özel alternatif zombi tipleri var. nedir bunlar:
    bilim adamı zombi: ateşin işlemediği zombi türü.
    ceda çalışanı olduklarını tahmin ettiğimiz bu koruma giysili zombiler molotof ile belli noktaları savunurken yanan zombilerin arasından fırlayıp vurabiliyorlar size.
    dead center bölümünde bulunuyorlar.
    palyaço zombi: ayaklarında çizgili don var, palyaço zombiler. yaşadıkça viyk viyk ses çıkartıyorlar ve daha çok zombinin gelmesini sağlıyorlar ortama
    her zaman ilk onları vurun. dead carnival bölümünde geliyorlar.
    çamur zombiler: genellikle yerden 4 ayaklı gibi koşan, üzerleri çamurla kaplı çıplak zombi. sinir bozucular, size vurduklarında görüşünüz çamurla kaplanıyor ve bi süre etrafı tam göremiyorsunuz. bu zombileri her zaman ilk vurmaya çalışın, eğer size vurursa tekrar vurmasını engellemek için dipçik ile uzaklaştırın ve vurun. dead swamp bölümünde geliyorlar.
    kulaklıklı zombi: kafalarında kask ve kulaklık var, pipe bomb'u sallamıyorlar, çünkü duymuyorlar. pipe ya da boomer bomb atsanız da size saldırıyorlar. zor ölüyorlar.
    pipe attığınızda bu zombileri de kollayın, size vurmadan öldürmeye çalışın. hard rain bölümünde geliyorlar
    swat zombi: ağır zırh giyen bu zombilere önlerinden kurşun işlemiyor, şarjörünüzü beyhude boşalttırıyorlar. kalabalık hordeların içinde çok sıkıntı oluyorlar.
    dipçikleyin ve ters düşmesini sağlayın, sonra da sırdından vurun. parish bölümünde geliyorlar.
    özel normal zombilerin en büyük sıkıntısı anlık dikkatinizi dağıtması ve hareket kaabiliyetinizi kısıtlaması.
    dikkatinizin dağıldığı anda karşı takımdan atak yemeniz olası.
    ayrıca çok az cana sahip olduğunuz durumlarda beklenmedik şekilde yere düşmenize de neden oluyorlar.

1_ karşı takımı okuyun. ortalama hangi oyuncu iyi hangi oyuncu kötü oynuyor aklınızda tutun, bunun oyun içinde yardımı olacak.
    2_ rakibi kötü oynasa da fazla küçümsemeyin, imkan ve şartlar öyle bir denk gelir ki, bi anda çok zor bir pozisyonda kalmışsınız.
    3_ mikrofonla iletişim önemli, eğer takımda yabancı oyuncu varsa, belli stratejik atakları ingilizce paylaşın.

(bazı kısımlar ilk rehberden)
    *ilk kural: asla dağınık oynamayın, gözünüz birbirinizin üstünde olsun, karşı takım yalnız elemanları kolay bi şekilde indirebilir,
    onu kurtarmaya gelen kişiyese pusu kurulmuş olabilir. takımdan aykırı oynayan kişilerse sevilmezler, hele ki onun hatasından oyuncular bölümü kaybederse. dağınık oynamayın derken dip dibe de hareket etmeyin, ilk oyuna nazaran alanlar geniş, göz ve kurşun temasını kaybetmeyecek şekilde hareket edin.
    bazen etrafı araştırmak grupça uzun zaman alabilir, böyle durumlarda iki iki etrafı araştırın. iki tekten iki kat değil dört kat iyidir.
    grupça hareket etmenin iki genel sıkıntısı ise toplu boomer kusmuk yeme, spitter kusmuk yeme, ortaya hunter düştüğünde herkesin birden aiminin bozulması ve charger atağında herkesin bowlingteki labutlar gibi etrafa uçmasıdır.
    bunu aşmak için de yine grupça gezerken en güzeli iki kişinin önden, iki kişinin de hemen arkalarından gelmesidir (en azından bi boomer kusmuk mesafesi kadar).

yazının tamamına:http://www.deathpoke.net/forum/index.php?showtopic=703
    adresinden ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zurrani -- 2 Mart 2011; 19:17:54 >

• reserve alan
  • quote:

Orijinalden alıntı: zurrani

reserve alan
    reserve alan 2
  • quote:

Orijinalden alıntı: zurrani

reserve alan 2

Alıntıları Göster
    Emre hocam biraz daha görsellik katabilirsen, bu konun da üst konular arasındaki yerini alacak biliyosun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Emre hocam biraz daha görsellik katabilirsen, bu konun da üst konular arasındaki yerini alacak biliyosun.

Alıntıları Göster
    INFECTED GÖZÜNDEN:
    Zurrani'nin dediği tüm şeyler ilaveten ben de özel olarak infected taktikleri söyleyeyim.
    1-İlk oyundaki tüm taktikler geçerli,takımın ortasına dalmayın(boomer değilseniz tabi),fırsatları değerlendirin.
    2-Charger her ne kadar güçlü gözükse de,aslında o kadar güçlü değil öyle takımın ortasına giderseniz direk hemen alırlar sizi.
    3-Boomer yine çok kritik bir yön taşıyor,eğer takımda bir boomer görüyorsanız önce onun kusmasını bekleyin,yada ona kusmasına yardım edin(Jockey'le survivor'ı alıp yanına götürmek gibi)
    4-Boomer'ın kusma mesafesinin de biraz daha artırıldığı aklınızda bulunsun.
    5-Birinci oyunun aksine,boomer kapalı alanlarda da tehlikeli,bir boomer-spitter kombosunun karşı takıma çok kritik bir hasar vereceğini unutmayın.
    6-Her ne kadar Jockey yada Charger sevilirse sevilsin,Spitter çok daha büyük değişiklik getiriyor oyun akışına, öncelikle karşı takımın kapalı mekanlarda çok daha tedirgin olmasına yol açıyor.
    7-Spitter'sanız ya takımın atağını bekleyin,yada karşı takımın kapalı bir mekana girmesini.
    8-Charger'da çok kritik bir yön taşıyor çünkü bazı mekanlarda Survivor'ları hemen öldürebilirsiniz,mesela Dead Center'daki camlardan dışarı atmak, veya Hard Rain'in başında denize uçurmak gibi.Oyunda bu yerler aklınızda bulunsun,çok işe yarıyor bunlar.
    9-Jockey'le takım ortasına dalmayın,zaten çok fazla bir damage yapmıyor takımınızı bekleyin,ya da biri takım arkadaşlarından çok arkada kalmışsa saldırın.
    10-Jockey yüksek bir yerden aşağıya düşürme numarası tek başına çok da bir işe yaramıyor,ama takımı beklediğiniz vakit daha güzel işler yapabilirsiniz.
    11-Bazı yerlerde Survivor'lar geriye dönemiyor genelde tüm takım aynı anda geçmeleri gerekiyor bazı mekanlardan.(tam anlatamadım ama oyunu oynayanlar anlamışlardır)Mutlaka bir dikkatsiz bir oyuncu olur geride kalanı alın Jockey'le,alın size fıstık gibi -1
    12-Smoker' ın eskisinden de zor oynaması,özellikle Survivor'lara yaptığı damage azaltılmış gibi geldi bana,onun dışında eski oyundaki taktiklere aynen devam.
    13-Üzülerek söylüyorum ki Hunter'cılar,25 damage'i çok daha nadir göreceksiniz çünkü oyundaki aşırı derecede bir"yüksek yer" kıtlığı var onun dışında Hunter da aynı Hunter bir değişiklik yok.
    14-Tank aynı tank,etraftaki çöp konteynırları yada araba gibi nesneleri kullanın,yoksa mutlaka bir boomer atağı bekleyin.
    Valla benim söyleyeceklerim bu kadar arkadaşlar,iyi oyunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: darknessfriend

INFECTED GÖZÜNDEN:
    Zurrani'nin dediği tüm şeyler ilaveten ben de özel olarak infected taktikleri söyleyeyim.
    1-İlk oyundaki tüm taktikler geçerli,takımın ortasına dalmayın(boomer değilseniz tabi),fırsatları değerlendirin.
    2-Charger her ne kadar güçlü gözükse de,aslında o kadar güçlü değil öyle takımın ortasına giderseniz direk hemen alırlar sizi.
    3-Boomer yine çok kritik bir yön taşıyor,eğer takımda bir boomer görüyorsanız önce onun kusmasını bekleyin,yada ona kusmasına yardım edin(Jockey'le survivor'ı alıp yanına götürmek gibi)
    4-Boomer'ın kusma mesafesinin de biraz daha artırıldığı aklınızda bulunsun.
    5-Birinci oyunun aksine,boomer kapalı alanlarda da tehlikeli,bir boomer-spitter kombosunun karşı takıma çok kritik bir hasar vereceğini unutmayın.
    6-Her ne kadar Jockey yada Charger sevilirse sevilsin,Spitter çok daha büyük değişiklik getiriyor oyun akışına, öncelikle karşı takımın kapalı mekanlarda çok daha tedirgin olmasına yol açıyor.
    7-Spitter'sanız ya takımın atağını bekleyin,yada karşı takımın kapalı bir mekana girmesini.
    8-Charger'da çok kritik bir yön taşıyor çünkü bazı mekanlarda Survivor'ları hemen öldürebilirsiniz,mesela Dead Center'daki camlardan dışarı atmak, veya Hard Rain'in başında denize uçurmak gibi.Oyunda bu yerler aklınızda bulunsun,çok işe yarıyor bunlar.
    9-Jockey'le takım ortasına dalmayın,zaten çok fazla bir damage yapmıyor takımınızı bekleyin,ya da biri takım arkadaşlarından çok arkada kalmışsa saldırın.
    10-Jockey yüksek bir yerden aşağıya düşürme numarası tek başına çok da bir işe yaramıyor,ama takımı beklediğiniz vakit daha güzel işler yapabilirsiniz.
    11-Bazı yerlerde Survivor'lar geriye dönemiyor genelde tüm takım aynı anda geçmeleri gerekiyor bazı mekanlardan.(tam anlatamadım ama oyunu oynayanlar anlamışlardır)Mutlaka bir dikkatsiz bir oyuncu olur geride kalanı alın Jockey'le,alın size fıstık gibi -1
    12-Smoker' ın eskisinden de zor oynaması,özellikle Survivor'lara yaptığı damage azaltılmış gibi geldi bana,onun dışında eski oyundaki taktiklere aynen devam.
    13-Üzülerek söylüyorum ki Hunter'cılar,25 damage'i çok daha nadir göreceksiniz çünkü oyundaki aşırı derecede bir"yüksek yer" kıtlığı var onun dışında Hunter da aynı Hunter bir değişiklik yok.
    14-Tank aynı tank,etraftaki çöp konteynırları yada araba gibi nesneleri kullanın,yoksa mutlaka bir boomer atağı bekleyin.
    Valla benim söyleyeceklerim bu kadar arkadaşlar,iyi oyunlar.

Alıntıları Göster
    Bir solukta okudum. Çok güzel bilgiler. Teşekkürler emre ve @darknessfriend

• quote:

Orijinalden alıntı: DiabloXT

Bence üst konu olmasın üst konu olunca minnacık yazıyor kimse doğru dürüst görmüyor bile.

Emre tebrikler güzel çalışma. İnf lere geç bakalım merakla bekliyorum

Aklıma geldikçe ekliyeyim madem bende surv. lar için.

Ataklar çoğunlukla boomer ın kusmasıyla başlar.Boomer takım arkadaşlarınıza kusmuşsa çok dikkatli olmanız lazım.Kesinlikle takım arkadaşlarınıza yardım edecem diye çırpınmayın.Bırakın kendilerini kurtarsınlar

Önemli olan gelecek special atakları burada.Az biraz oyundan anlayan birileri varsa karşınızda bu ataklar sizin üstünüze yoğunlaşacaktır(Yeşillere saldırın )

O yüzden herzamankinden dikkatli olun.Seslere kulak verin indireceğiniz 1-2 tane special takımı kurtaracaktır.

2. olarak "bi infected'ın peşinden asla gidilmemeli" olayı herzaman geçerli değildir bence.Atlayınca son adamın yakalanıp öldürelebileceği yerler mevcut haritalarda.O bölgelerde bir smoker ın sesini duyarsam sı... yere kadar kovalarım kıralını tanımam

3. olarak "jockey çok kolpa bi inf karaker" demek biraz haksızlık bence.Daha dün zurrani senin takımını sadece 1 jockey aldı hatırlatırım

özellikle hard rainde asansörlü bölümde jockey i kullanmak çok stratejik oluyor.

devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanty -- 2 Ocak 2010; 17:39:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Left 4 Dead 2 / Harita
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xanty

quote:

Bence üst konu olmasın üst konu olunca minnacık yazıyor kimse doğru dürüst görmüyor bile.

Ataklar çoğunlukla boomer ın kusmasıyla başlar.Boomer takım arkadaşlarınıza kusmuşsa çok dikkatli olmanız lazım.Kesinlikle takım arkadaşlarınıza yardım edecem diye çırpınmayın.Bırakın kendilerini kurtarsınlar

Önemli olan gelecek special atakları burada.Az biraz oyundan anlayan birileri varsa karşınızda bu ataklar sizin üstünüze yoğunlaşacaktır(Yeşillere saldırın )

O yüzden herzamankinden dikkatli olun.Seslere kulak verin indireceğiniz 1-2 tane special takımı kurtaracaktır.

2. olarak "bi infected'ın peşinden asla gidilmemeli" olayı herzaman geçerli değildir bence.Atlayınca son adamın yakalanıp öldürelebileceği yerler mevcut haritalarda.O bölgelerde bir smoker ın sesini duyarsam sı... yere kadar kovalarım kıralını tanımam

3. olarak "jockey çok kolpa bi inf karaker" demek biraz haksızlık bence.Daha dün zurrani senin takımını sadece 1 jockey aldı hatırlatırım

özellikle hard rainde asansörlü bölümde jockey i kullanmak çok stratejik oluyor.

devam edecek.

Alıntıları Göster
    Eline sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: xanty

quote:

devam edecek.

Alıntıları Göster
    Hepsi bildiğim taktikler ama çok güzel hazırlamışsın zurrani.. Ben bile bildiğim halde hepsini okudum valla :)

• quote:

Orijinalden alıntı: XDaY_WaLkeRX

Hepsi bildiğim taktikler ama çok güzel hazırlamışsın zurrani.. Ben bile bildiğim halde hepsini okudum valla :)

Bırak ya yalana bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasonu

quote:

Bırak ya yalana bak

Ben yalan konuşmam. Alırım şafılını bak...

• quote:

quote:

quote:

Bırak ya yalana bak

Alıntıları Göster
    beyler zaten adı üstünde temel strateji rehberi
    oyunla tanışıklığı yeni olanların diğerleri yanında çok noob görünmemesi için.
    yoksa taktikler duruma göre değişir, insanın psikolojisine göre değişir

• quote:

quote:

quote:

Bırak ya yalana bak

Sen bıraaaah bıraah

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bırak ya yalana bak

Sen bıraaaah bıraah

Alıntıları Göster
    Son olarak, Boomer'a, babanız bile olsa güvenmeyin.

• quote:

Ne o ümit senin bir alıp veremediğinmi var boomerla?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeFFreY.JeY

quote:

Alıntıları Göster
    Güzel inceleme

• quote:

Orijinalden alıntı: XxLe0xX

Güzel inceleme

Alıntıları Göster
    eline sağlık güzel olmuş. özellikle beta alpha falan yazman hoş olmuş
  • quote:

quote:

Allah bin belasını versin onun gibi zombinin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

quote:

Allah bin belasını versin onun gibi zombinin.

Alıntıları Göster
    yazı uzun tam okuyamadım fairplay konusu bence herşeyden önemli bir onu okuyabildim zaman yetmezliğinden.

masaüstü bilgisayarımın bozuk olmasından ötürü 1 haftadır giremedim oyuna oyunda herşeyden çok önemli olan şey "her kafadan ses çıkmayacak,bir kişi taktik vericek ve herkes ona uyucak iyi veya kötü taktikle giden takım en azından direnç gösteriyor karşı takım ne kadar iyide olsa"

taktiklere uyalım uymayanları uyandıralım.

bu oyunda saniye bile önemli bir faktör onun için eli çabuk tutup çabuk ve doğru kararlar vermek önemlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zaris

yazı uzun tam okuyamadım fairplay konusu bence herşeyden önemli bir onu okuyabildim zaman yetmezliğinden.

masaüstü bilgisayarımın bozuk olmasından ötürü 1 haftadır giremedim oyuna oyunda herşeyden çok önemli olan şey "her kafadan ses çıkmayacak,bir kişi taktik vericek ve herkes ona uyucak iyi veya kötü taktikle giden takım en azından direnç gösteriyor karşı takım ne kadar iyide olsa"

taktiklere uyalım uymayanları uyandıralım.

bu oyunda saniye bile önemli bir faktör onun için eli çabuk tutup çabuk ve doğru kararlar vermek önemlidir.

Alıntıları Göster
    Yine güzel çalışma olmuş.. Teşekkürler..

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.