Şimdi Ara

THK mı AFA mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
8.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İstanbul'da pilot eğitimi veren (ATPL lisansı için yetiştiren) bir kaç yer var ki bunlardan Türk Hava Kurumu (THK), Atlantik Uçuş Akademisi (AFA) ve Ayjet ön plana çıkıyor.

-Ayjet'i bir kenara ayırarak soruyorum- Eğer THK ve AFA'dan birini seçmek durumunda olsaydınız hangisini seçerdiniz? Neden?

Bilen arkadaşlar kurumların artı/eksi yönlerini yazarsa çok sevinirim.

Herkese ilgisi için teşekkür ederim.

ravages

• Thk istanbul uzun bi süre alım yapmayacak. para sıkıntısı yoksa atpl+type+line ve afa
  • Cevap için teşekkürler...

Yalnız bir bilgiyi düzeltmek istiyoruym, THY Akademi öğrencilerini Amerika'ya eğitime göndereceği için THK şuan alım yapıyor...

Ben Ayjet'i seçmeyi düşünüyorum, Ayjet ile ilgili yorum yapabilecek, bilgi sahibi olan arkadaşım var mı?

ravages
  • THK'nın filo birincilerine ücretsiz tip kampanyası devam ediyor mu? Ayjet'i bir zamanlar araştırmıştım genel olarak hep olumlu görüşler vardı ama fiyatı diğer okullardan (THK, Tarkim, ER-AH) biraz daha yüksek sanırım. Afa zaten çok pahalı bir okul ama AtlasJet avantajı var.

Bu arada THY akademi alımları hala devam etmekte. Tüm adayların Amerika'ya gitmesi gibi bir durum söz konusu değil ama THK'ya aday gidecek mi bilmiyorum. Şu ana kadar aday gönderilen ya da yakın zaman gönderilecek yerler Florya(THY Akademi), Amerika, Almanya.
  • THK ile en son görüşmemde kesin olmamakla beraber Pegasus'ta sınıf birincisine TİP eğitimi verilebileceğinden bahsetmişlerdi... Fakat henüz sözleşme imzalanmamıştı... Bu yeni bir bilgi. Sen eğer 2012 sonunda ilanlarında çıkan "sınıf birincilerine ücretsiz TİP eğitimi verilecektir" konusundan bahsediyorsan o konu tam bir muammaydı, yüzyüze görüşmelerimde (aralık başı) ne Ankara ne de İstanbul kesin bir şey söyleyemediler...

Bu iki örnekteki bilgi eksikliği, çıkan ilanla aldığım bilgiler arasındaki koordinasyonsuzluk bende güven oluşturmadı maalesef...

Evet AFA en pahalı okul, henüz mezun da vermedi, dolayısı ile mezunlarının ne durumda olacağı hakkında kesin bir bilgi kimsede yok. AtlasJet Tip eğitimi için AFA'dan mezun olma şartı arıyor. (niyeyse artık?) Filolarında da 15 uçak var, ne kadar avantajlı olacağı tartışılır... Yeni bir okul olması sebebi ile yeni uçaklarının ve simülatörünün olması bir avantaj gibi gözükse de önemli olan eğitim ve az önce belirttiğim gibi kimse AFA mezunlarının nasıl olduğu hakkında bilgi sahibi değil. Zaten ilk dönem mezunlarından başarılı olanlar büyük ihjtimal ile AtlasJet bünyesinde işe başlayacak, dolayısı ile piyasa gene çok bilgi sahibi olamayacak.

THY Akademinin alımlarından haberdar değilim, takip etmiyorum ama 24 öğrencisini Florida'ya göndereceğini biliyorum. Bundan sonra akademiye alınacak öğrenciler için diyorsan şayet, duyumum THK'ya göndermeyeceği yönünde, tekrar belirtiyorum bu kesin bilgi değil sadece THY bünyesinde birisinden aldığım duyum.

• Bu arada, rica etsem, Ayjet hakkında bilgisi olan diğer arkadaşlar da yorumlarını paylaşabilir mi?

ravages
  • Muhtemelen biliyorsundur ama ucuyorum forumuna baktın mı? Bu forumda sivil pilotaj ile ilgilenen pek yok sanırım. Söyledim forumdaki Ayjet konusuda gitmek için BURAYA TIKLAYABİLİRSİN

THK için evet o ilanlardan bahsediyordum ama kesin olmaması enteresan bir durum

THY Akademi kısmı biraz konudışı oldu. Son alım süreci henüz bitmedi yani hala sınavlara giren adaylar var ama ilk birkaç filo belli oldu. 1 filo kasımda Florya THY Akademide eğitime başladı. Yine bir filo şu sıralar Florya'da başlamak üzere(belkide başlamıştır). Yine Almanya ve Amerika içinde birer filo belirlendi evrak vs. işlemleri sürüyor. Sonraki filolar nereye gidecek bilgim yok yani THK'ya gönderip göndermeyeceklerini bilmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baykar'da Staj yapan var mı?
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam şartları sağlıyor musun (sorduğunuza göre eminiz şartlarınız tutuyordur). çünkü herkes berberlik yapamaz. pilotluk yapmak içinde bazı kriterler gerekli. ayrıca işe çağırdıklarında sabah 5buçukta kapılarında hazır beklemen gerekli
  • Türk hava yolları mülakatta ingilizceyi hangi düzeyde istiyor? Hangi dil sınavından kaç puan almamız gerekli?
  • AFA gözlemlediğim kadarıyla uçuş okulları arasında en sistemsiz olanı. Çalışanlarının işi yeterince ciddiye almamasından ve özensiz olmasından olsa gerek işler olması gerektiği gibi ilerlemiyor. Derslerin işleyişine de yansıyor disiplinsizlik hali.
    Ayjet nispeten daha oturtmuş sistemini.
    ya da özel üniversitelerin sivil havacılık yüksek okulları.
  • incirkuru İ kullanıcısına yanıt
    Nasıl böyle bir kanıya vardınız, hangi çalışanı işini ciddiye almıyor, nasıl yapması gerekir size göre ve nasıl yapıyor? Ayrıntılı bilgi verebilirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.