Şimdi Ara

THL 5000 Kullanıcıları ve Almayı Planlayanlar Kulubü (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.010
Cevap
18
Favori
39.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    öm
  • ARKADAŞLAR ELİMDE THL 5000 VAR DOKUNMATİĞİ BOZULDU DİĞER AKSAMLARINDA SORUNU YOK
    ELİNDE BOZUK THL 5000 TELEFONU OLAN ARKADAS HABER ETSİN SATIN ALABİLİRİM
    YADA ELİMDEKİNİ SATABİLİRİM İLGİLENEN BENİ ARASIN 05444805662 SÜLEYMAN
  • Arkadaşlar thl 5000 telefon var elimde 2 adet birinin ekranı çatladı dokunmatiği çalışmıyor sadece, diğerinin hem dokunmatiği, hem anakartı arızalı
    Ben bunları satmayı yada ekranı sağlam ama farklı yerlerinde problemi bulunan bir thl almayı düşünüyorum, satmayı yada almayı düşünenler bana yazsın lütfen yada direk arayabilirsiniz 0544 4805662 Süleyman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk gün kadar severek kullanıyorum :) teknolojik olarak hayatıma giren en düzgün şey bu oldu sanırım. Defalarca düştü ama hala sağlam. Tek kötü yanı ekranda beyaz gölgeler oluşması.

• Telefon ile gelen silikon kılıf eskidi. Diğer kapaklı da eskidi ve onu kullanmak pek pratik değil zaten. Çin firmalarında aradım son aylarda oralarda da yok. Siz kullanıyor musunuz kılıf? Bana silikon kılıf lazım. Universal tarzda da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnderT

İlk gün kadar severek kullanıyorum :) teknolojik olarak hayatıma giren en düzgün şey bu oldu sanırım. Defalarca düştü ama hala sağlam. Tek kötü yanı ekranda beyaz gölgeler oluşması.

telefonu öve öve bozdum sonunda :) Donuyor ve yeniden başlıyor. Son zamanlarda artık değer vermediğim için çok kez yere düşürdüm. Onun etkisi olduğunu düşünüyorum. Yeniden rom attım ama düzelmedi. Ana kartı söktüm yağsız kontak spreyi ile temizleyeceğim. Başka yapabileceğim bir şey var mı bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heavyrocker

Telefon ile gelen silikon kılıf eskidi. Diğer kapaklı da eskidi ve onu kullanmak pek pratik değil zaten. Çin firmalarında aradım son aylarda oralarda da yok. Siz kullanıyor musunuz kılıf? Bana silikon kılıf lazım. Universal tarzda da olabilir.

http://www.thlphone.com/5000

Burdan bulabilrisin.
  • OnderT O kullanıcısına yanıt
    Orayı biliyorum hocam. Stok dışı gösteriyor. Bir kaç ay önce bakmıştım. Birisi bana orası pek güvenli değil demişti. Ali den mikrofon almıştım 2 ay önce filan o sitenin yerine. Bu arada bana da aynısı olmuştu bir kaç cevap üstlerde. =)) Övdüm telefonu sonra mikrofon bozulmuştu. Tabi çok düşürdüm bende, fazla önem vermeyip sizin gibi. Fakat çok sağlam. Başka telefon olsa ekran filan çoktan patlamıştı. Miu pro sitesinin romunu kullanıyorum. Bendeki sorunlara derman olmuştu. Onu deneyin derim.

• Telefon ilginç bir şekilde hayata döndü.

Çalıştığım yerde olan saf alkol ile diş fırçası yardımı ile anakartı komple fircaladim. Kurumaya bıraktım. Eve gelince montajını yaptım ve sorun bitti. Donma yapan kilitlenen telefon normale döndü :)

• Arkadaşlar thl 5000 telefon var elimde 2 adet birinin ekranı çatladı dokunmatiği çalışmıyor sadece, diğerinin hem dokunmatiği, hem anakartı arızalı

Ben bunları satmayı yada ekranı sağlam ama farklı yerlerinde problemi bulunan bir thl almayı düşünüyorum, satmayı yada almayı düşünenler bana yazsın lütfen yada direk arayabilirsiniz 0544 4805662 Süleyman

• Benim telefon kilitleniyor ama sorun dokunmatikte mi yoksa ana kartta mı bilmiyorum. Ekran sağlam. Bende sorun yaşamayacağımı yani çalışacağını bilsem burdan sağlam bir anakart almak isterim. Fiyat konusu önemli tabi.
  • Cİhazı bozuldu sanmıştım hiç açılmıyordu preloaderla format atınca geri açıldı. Arkadaşlar bilginiz olsun şarj olmayan hiçbir tepki vermeyen cihaz geri getiriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mb76 -- 1 Haziran 2017; 1:14:19 >
  • Almanya'dan gelen bir tanıdığım bu telefonun ekranının bozulduğunu söyledi ve içindekileri kurtarma imkanımın olup olmadığını sordu. Telefonun dokunmatik paneli çalışmıyor. Onun dışında ekran görünüyor. Ancak ilk açılışta pin şifresinden haberdar olmadığım için sim kartı sökmemiştim. Bu yüzden şuanda cihaz pin kodu ekranında takılı kaldı. Güç butonu çalışıyor ama basılı tutunca kapat ve yeniden başlat gibi seçenekler çıkarken dokunmatik panel çalışmadığı için müdahale edemiyorum. Normalde çoğu android cihaz güç tuşuna 10 sn kadar basılı tutunca yeniden başlar. Ancak bu cihazda malesef böyle bir durum söz konusu değil. Cihazı kapatıp yeniden açamadığım için sim kartı çıkartmış olmam da bir şeyi değiştirmiyor. Şuan elimden gelen tek şey 5000 mah kapasiteli bataryaya sahip olan ve şarj seviyesi %91 olan cihazın şarjının bitmesi. Bir önerisi olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: hackerbilgincan

Almanya'dan gelen bir tanıdığım bu telefonun ekranının bozulduğunu söyledi ve içindekileri kurtarma imkanımın olup olmadığını sordu. Telefonun dokunmatik paneli çalışmıyor. Onun dışında ekran görünüyor. Ancak ilk açılışta pin şifresinden haberdar olmadığım için sim kartı sökmemiştim. Bu yüzden şuanda cihaz pin kodu ekranında takılı kaldı. Güç butonu çalışıyor ama basılı tutunca kapat ve yeniden başlat gibi seçenekler çıkarken dokunmatik panel çalışmadığı için müdahale edemiyorum. Normalde çoğu android cihaz güç tuşuna 10 sn kadar basılı tutunca yeniden başlar. Ancak bu cihazda malesef böyle bir durum söz konusu değil. Cihazı kapatıp yeniden açamadığım için sim kartı çıkartmış olmam da bir şeyi değiştirmiyor. Şuan elimden gelen tek şey 5000 mah kapasiteli bataryaya sahip olan ve şarj seviyesi %91 olan cihazın şarjının bitmesi. Bir önerisi olan var mı?

Arkada resettusu var kardeş. Simlerin yanında.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Almanya'dan gelen bir tanıdığım bu telefonun ekranının bozulduğunu söyledi ve içindekileri kurtarma imkanımın olup olmadığını sordu. Telefonun dokunmatik paneli çalışmıyor. Onun dışında ekran görünüyor. Ancak ilk açılışta pin şifresinden haberdar olmadığım için sim kartı sökmemiştim. Bu yüzden şuanda cihaz pin kodu ekranında takılı kaldı. Güç butonu çalışıyor ama basılı tutunca kapat ve yeniden başlat gibi seçenekler çıkarken dokunmatik panel çalışmadığı için müdahale edemiyorum. Normalde çoğu android cihaz güç tuşuna 10 sn kadar basılı tutunca yeniden başlar. Ancak bu cihazda malesef böyle bir durum söz konusu değil. Cihazı kapatıp yeniden açamadığım için sim kartı çıkartmış olmam da bir şeyi değiştirmiyor. Şuan elimden gelen tek şey 5000 mah kapasiteli bataryaya sahip olan ve şarj seviyesi %91 olan cihazın şarjının bitmesi. Bir önerisi olan var mı?

Hocam çok teşekkür ederim. Cihazın tuş kilidi bulunuyor. Dokunmatik panel çalışmadığı için giriş yapamıyorum. İçindekileri silmeden cihazı sıfırlamanın bir yolu var mı?

• quote:

quote:

quote:

Hocam çok teşekkür ederim. Cihazın tuş kilidi bulunuyor. Dokunmatik panel çalışmadığı için giriş yapamıyorum. İçindekileri silmeden cihazı sıfırlamanın bir yolu var mı?

Onu bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim. Bu telefonun içini açmak çok kolay. İphone gibi reçine gibi bir yapı bulunmuyor. İçini açıp kabloları elden geçirebilirsin. Belki temassızlık vardır.

• Elinde bozuk anakartı olan bir arkadaş varsa hayrına kargo su benden gönderebilir mi? Kartın üzerindeki batarya konnektörünü söküp benim anakarta takmayı düşünüyorum. Bunun yapılabilirliği var mı

• OnderT O kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ekranda darbe almış. Otg'den fare takarak müdahale edebiliyorum. Tek sorun geliştirici seçeneklerinden usb hata ayıklaması aktif olmadığı için bilgisayardaki hiç bir yazılım telefona ulaşamıyor.
  • Merhaba,

Sp Flash Tool ile zaman zaman orijinal Rom'u yüklüyordum ve problem olmuyordu ama yakın zamanda tekrar yapmak istediğimde telefon hardbrick oldu ve şarjı bittikten sonra hiç açılmaz duruma geldi.

Tüm driverlar yüklü olduğu halde bilgisayara bağladığımda aygıt yöneticisinde telefonu "MTK Com" olarak görüyor ancak devamlılık yok ve bir türlü "preloader USB Com" moduna geçmiyor ve dolayısı ile Sp Flash Tool ile orijinal Rom'u yükleyemiyorum.

Bu konu ile ilgili internetten özellikle yurtdışı kaynaklardan epey araştırma yaptım ve neredeyse konunun uzmanı oldum diyebilirim.

Uğraşlarımın hiçbiri sonuç vermedi ve son olarak telefona kısa devre yaptırarak mevcut bağlantı problemini çözmek istiyorum.

Ancak telefonun anakartında GND (toprak) yeri belirtilmişken Test Point (TP) ya da Kcolo denen yer belli değil ve internette de THL 5000 için TP noktasını bulamadım. Bilen varsa ve bilgilendirirse memnun olurum.

Bu anlattıklarımı başına aynı problem gelmemiş olanların anlamaması çok normal.

Bu nedenle dediklerimi anlamış olan varsa ve telefona kısa devre yaptırarak orijinal Rom'u yüklememe yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada MTK telefonları softbrick veya hardbrick olanlara faydalı olabilecek en iyi videoyu da aşağıdaki linkte paylaşmak isterim. (İngilizce)

https://www.youtube.com/watch?v=A3TmXtOA0IA

• Pupillaris kullanıcısına yanıt
    Son durum nedir hocam? Telefonu babaya verip mi6 ya geçtim. Okumuyordum burayı.
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.