Herkese merhaba. Sistemimi güncellemek istiyorum. İşim video/grafik düzenleme ve render almak. Bunun yanı sıra oyun da oynamak istiyorum. Oyun dünyasında işler ne durumda bilmiyorum. O nedenle sizlere istediğim şeyi söylemek istiyorum. Gereken sistem nasıl olmalı sizlerin de fikrini almak istiyorum.
Bunlar var olan parçalar.. Monitörüm 1440p ve 165 Hz.. Almayı düşündüğüm sistem; AMD Threadripper + RTX 2080 Ti..
Oyunları oynarken G-Sync açık olacak. Monitörü 120/144/165 Hz'lerde kullanabilirim. Bu hz'lerden bir tanesini seçip, o seviye fps'yi sabit verebilecek bir işlemci+ekran kartı ne olabilir.
İşlemci olarak Intel önermeyin. Evet oyunlarda biraz daha yüksek fps verdiğini biliyorum. Ancak işim daha öncelikli. O nedenle performanstan ödün veremem. Gerekirse oyunları 100 hz'de oynarım :)
Hangi Threadripper işlemci ve hangi ekran kartı 1440p çözünürlükte 100 fps üzerini sabit verebilir.
Bu arada oynadığım oyunlar genellikle FPS türünde ve singleplayer oyun seviyorum.
Bütçe sınırı yoktur. Sınır yoktur derken kalkıp da RTX 2080 Ti 3lü SLI önermeyin, o kadar da değil :)
Bütün cevapları kendin vermişin...RTX 2080Tİ larda bazı sorunlar oluyor iyi araştırın. 2080 bile sizi tatmin edecektir. SLI sacmalıgından bahsetmeye gerek yok.
2k ve 165 FPS yi 2080Tİ bile coğu oyunda stabil veremiyor. 2080 ile 2k orta - düşük detaylarda 144 zorlarsın.
Şurada Threadripper 1950x ve 1080 ti sli ile oyun oynuyor. Ryzen Master programından game modu açıp oynarsınız.
Bütün cevapları kendin vermişin...RTX 2080Tİ larda bazı sorunlar oluyor iyi araştırın. 2080 bile sizi tatmin edecektir. SLI sacmalıgından bahsetmeye gerek yok.
2k ve 165 FPS yi 2080Tİ bile coğu oyunda stabil veremiyor. 2080 ile 2k orta - düşük detaylarda 144 zorlarsın.
165 hz şart değil. monitörü 144/120 hz'e falan alıp, g-sync'i de bu hz'lerde sabitleyebilirim. Yani işin sonunda, 2080 ti bana 1440p'de orta veya yüksek ayarlarda 120 fps sabit verebilir mi.. düşük ayarlarda oynayacak değilim elbette, ultraya da gerek yok, zaten veremiyor.
Metro 1/2/3 FEAR 1/2/3 Crysis 1/2/3 Destiny Titanfall COD Battlefield
Oynayacağım oyunlar bunlar..
3 Ay sonra 16 cekirdekli rayzen 3 serisi yüksek ihtimal cıkacak. Sonra Threadripper seriside yenilencek ve daha çok çekirdekli olacak. Render konusunda daha iyi olur. Acelen yoksa ben olsam beklerdim.
clupgizmo16C
kullanıcısına yanıt
3 ay sonra çıkacak.. Asla yeni çıkan bir ürünü hemen almam.. En az 3-6 ay beklerim ki sorun yaşamayayım.. Yani bu demek oluyor ki kış'a kadar yolu var..
Ayrıca yeni nesli beklemeye ne gerek var?? Çok saçma birşey.. Var olan tr işlemciler fazlasıyla yeterli zaten..
Onu bekle bunu bekle, o ne ya? Teknoloji ürünlerini beklemek, internet pohpohlamasına aldanan kişilerinin yapacağı iştir..
Son olarak, rtx 2080 ti ekran kartını media marktta test ettim. test sistemi şöyle, i7 9700 2 x 16 gb ram ve ssd Samsungun 1440p 144hz monitöründe denedim..
sonuç hüsran.. Rtx 2080 ti, 1440p çözünürlükte 120-144 hz seviyesini sabit veremiyor. Medium ayarlarda 100 civarı olabiliyor, ama o seviyede g-sync kullanamam. ayarları da low'a çekemem..
Rtx 2080 alıp, 60-75 hz de sabitleyip, high veya ultra ayarlarda oynamaya karar verdim,..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme