Şimdi Ara

Thunderbolt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple yeni urunlerinde thunderbolt cikisi kullaniyor peki thunderbolt sadece thunderbolt un USB ye benzemeyen cikislarinda mi kullaniliyor yoksa USB girisli bir aracla thunderbolt u baglayabilirmiyim yada ara adaptor varmi bunu yapmak icin ve hizini etkilermi adaptör.E-sata girisi var mi thunderbolt un bilenler yazabilirmi bu konudaki bilgilerini forumdaki thunder bolt yazilarina baktim ama aradigim cevabi bulamadim.

• USB aygıtlarını TB girişinden bağlanmasına şuan için imkan yok bildiğim kadarıyla...

TB data ve video taşıyabilen geniş bant aralığa sahip bir bağlantı arayüzü ve eski tür bağlantılarla geri dönük uyumu yok.

Intel tarafından geliştirilmiştir detalı bilgihttp://www.intel.com/content/www/us/en/io/thunderbolt/thunderbolt-technology-developer.html
  • Yaza doğru Mac Air almayı düşünüyorum ancak gördüm ki HDMI bağlantısı mevcut değil.
    Bunun yerine Thunderbolt olduğunu gördüm ya da öyle anladım diyim.
    Çünkü Commodar 64 le başlayıp Windowsla devam eden bilgisayar maceramda yurtdışı okul labaratuvarı hariç hiç MAC kullanmadım. Ancak artık geçmenin zamanı geldi diye düşünüyorum.
    Günlük kullanım ve mobil olmanın dışında film ve dizi izlemeye çok düşgün olduğumdan bilgisayarım için ayrı bir led televizyonumda mevcut. Ayrıca bazen büyük ekranda çalışmam gerekiyor. Bu nedenle mevcut Tv ye bağlamak istiyorum.
    Biraz daha araştırdığımda HDMI Adaptör tarzında bazı kablolar olduğunu gördüm. Altta örnek olarak bir link var.
    http://www.amazon.co.uk/Apple-DisplayPort-Adapter-cable-Neet%C2%AE/dp/B002ERBFYM
    Ancak merak ediyorum bu kablo üzerinden artı bir HDMI kablo ile başka bir ekrana veya tv ye bağladığımızda görüntü kalitesi nasıl oluyor. Hatta diğer bilgisayarlarda olduğu gibi rahatlıkla ses ve görüntü aktarımı oluyor mu?
    Deneyimi olan arkadaşalardan cevap alabilirsem şimdiden teşekkürler. Acemice ama bilmediğimden soruyorum. Mac kullanıcıları kızmasın lütfen. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: umituyar

Yaza doğru Mac Air almayı düşünüyorum ancak gördüm ki HDMI bağlantısı mevcut değil.
    Çünkü Commodar 64 le başlayıp Windowsla devam eden bilgisayar maceramda yurtdışı okul labaratuvarı hariç hiç MAC kullanmadım. Ancak artık geçmenin zamanı geldi diye düşünüyorum.
    Günlük kullanım ve mobil olmanın dışında film ve dizi izlemeye çok düşgün olduğumdan bilgisayarım için ayrı bir led televizyonumda mevcut. Ayrıca bazen büyük ekranda çalışmam gerekiyor. Bu nedenle mevcut Tv ye bağlamak istiyorum.
    Biraz daha araştırdığımda HDMI Adaptör tarzında bazı kablolar olduğunu gördüm. Altta örnek olarak bir link var.
    http://www.amazon.co.uk/Apple-DisplayPort-Adapter-cable-Neet%C2%AE/dp/B002ERBFYM
    Ancak merak ediyorum bu kablo üzerinden artı bir HDMI kablo ile başka bir ekrana veya tv ye bağladığımızda görüntü kalitesi nasıl oluyor. Hatta diğer bilgisayarlarda olduğu gibi rahatlıkla ses ve görüntü aktarımı oluyor mu?
    Deneyimi olan arkadaşalardan cevap alabilirsem şimdiden teşekkürler. Acemice ama bilmediğimden soruyorum. Mac kullanıcıları kızmasın lütfen. :)

Thunderbolt portu ayni zamanda mini display portu,yani ara kablo alip hdmi,dvi,vga gibi aygit baglantilrini kullanabilirsiniz.hdmi dan baglarsaniz goruntu dijital aktarildigi icin en net goruntuyu alirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yaza doğru Mac Air almayı düşünüyorum ancak gördüm ki HDMI bağlantısı mevcut değil.

ThunderBolt, Mini Dipslay Port uyumlu. Yani Air'da bulunan TB çıkışına Mini Display Port to HDMI çeviricisi takıp TV bağlayabilirsiniz. Vermiş olduğunuz Amazon linkindeki ürün kanımca sorunsuz çalışacaktır. Aynı zamanda Air'daki sesde TB çıkışı üzerinden bu adaptör sayesinde TV'ye aktarılmış olur. Ancak bunu Air'da hiç denemedim ama MacBook Pro'da sorunsuz çalışıyordu.

• Çok teşekkür ederim her ikinizide.

Rahatlıkla çalışacağını düşünüyorum açıkçası.
  • Air'da MiniDP-HDMI çevirici kullanıyorum sorunsuz çalışıyor. Surround denemedim ama stereo ses ve 1080p görüntü aktarıyor. HDMI kablosundan farklı olmasa gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB Hub ve Displayport
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

quote:

Thunderbolt portu ayni zamanda mini display portu,yani ara kablo alip hdmi,dvi,vga gibi aygit baglantilrini kullanabilirsiniz.hdmi dan baglarsaniz goruntu dijital aktarildigi icin en net goruntuyu alirsiniz.

Size apple tv+mac icin parrot yazilimini onerebilirim. Kablolarla ugrasmadan 1080i goruntu ve ses alabilirsiniz. Apple tv 3 gen. Fiyati piyasada 250 tl civari bulunabiliyor , Airparrot yazilimi 10 usd ama su siralar cikacak olan mac mountain lion yaziliminda mirror uygulamasi standart olarak geleceginden bu yazilima 10 usd vermenize gerek olmayabilir. Sistemi ben kullaniyorum gayet basarili ve takilmada yok, bunun yaninda saha bircok ozelligide bulunmakta, kablo derdine son..

• quote:

Size apple tv+mac icin parrot yazilimini onerebilirim. Kablolarla ugrasmadan 1080i goruntu ve ses alabilirsiniz

onu kablosuz aktarmak için destekleyen bir ekrana sahip olman lazım

/>
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

quote:

Size apple tv+mac icin parrot yazilimini onerebilirim. Kablolarla ugrasmadan 1080i goruntu ve ses alabilirsiniz

onu kablosuz aktarmak için destekleyen bir ekrana sahip olman lazım

/>

Yok dostum o isi apple tv yapiyo zaten.tv de hdmi olsun yeter.ben airplay ozelligi ile aktariyorum goruntuyu,popcorn hour uzerinden.

• quote:

Yok dostum o isi apple tv yapiyo zaten.tv de hdmi olsun yeter.ben airplay ozelligi ile aktariyorum goruntuyu,popcorn hour uzerinden.

"Kablolarla ugrasmadan 1080i goruntu ve ses alabilirsiniz, kablo derdine son" denmiş yukarıda, işin içine gene hdmi giriyorsa kablo derdine nasıl son oluyor. tek farkı bilgisayardan değilde apple tvden ekrana kablo bağlanması değilmi o öneride
  • quote:

quote:

"Kablolarla ugrasmadan 1080i goruntu ve ses alabilirsiniz, kablo derdine son" denmiş yukarıda, işin içine gene hdmi giriyorsa kablo derdine nasıl son oluyor. tek farkı bilgisayardan değilde apple tvden ekrana kablo bağlanması değilmi o öneride

apple tv televizyonun dibinde olduğu için ortalıkta kablo kargaşası olmuyor, yoksa tabiki kablo ile bağlanıyor tv ye.. ama pc ye bişey bağlanmadığı için al pc yi istediğin yere götür.. zaten önemli olan pc den kablo bağlanmaması.. sonuçta apple tv sabit duracak bişey

• -"Kablolarla ugrasmadan 1080i goruntu ve ses alabilirsiniz, kablo derdine son" "ama hdmi kablo lazım"

-"en düşük emekli maaşı 10bin lira olucak" "ama emekli olma yaşı 90"
  • cümlelere bu kadar takılmamak lazım,sonuçta wireless modemide bi kaç kabloya bağlıyoruz ama pc den nete girmek için hiç bi kablo kullanmıyoruz ve dilediğimiz gibi her yerde kullanabiliyoruz.. apple tv ile pc arasındaki olayda aynı mantık..
  • nebilim yukarıda pazarlamacı gibi anlatmışlar, şok şok flaş flaş diye. bende yeni teknoloji var sandım
  • quote:

nebilim yukarıda pazarlamacı gibi anlatmışlar, şok şok flaş flaş diye. bende yeni teknoloji var sandım

yok arkadasim pazarlamaci degilim sadece yardimci olmak istedim, evet pahali ve genelde az kazanilan bir ulkede yasiyoruz bu konuda hemfikiriz ama teknoloji ucuz bir hobi degil malesef. Ben kullaniyorum bu sistemi oldukca sorunsuz , begendigim birseyi begendim demek pazarlamacilikmi oluyor ? Alip almamak herkesin kendi insiyatifinde sonucta.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

begendigim birseyi begendim demek pazarlamacilikmi oluyor ? Alip almamak herkesin kendi insiyatifinde sonucta

estağfurullah yanlış anlaşıldım heralde, ben sadece kablo derdine son olayını çözememiştim yukarıda anlattılar sağolsunlar , kablo derdi devam ediyormuş. onun haricinde fiyatlandırma konusunda bir sözüm geçmedi, o konuda haklısın
  • quote:

quote:

begendigim birseyi begendim demek pazarlamacilikmi oluyor ? Alip almamak herkesin kendi insiyatifinde sonucta

estağfurullah yanlış anlaşıldım heralde, ben sadece kablo derdine son olayını çözememiştim yukarıda anlattılar sağolsunlar , kablo derdi devam ediyormuş. onun haricinde fiyatlandırma konusunda bir sözüm geçmedi, o konuda haklısın

bakalım bu tamamen kablosuz teknolojiye ömrümüz yetecekmi

• quote:

quote:

Evde yaramaz cocuğu olan anlar. Apple tv ilaç'tir ufak cocukları olanlar için. Sabırsızlıkla mac iOS lion i bekliyorum oda çıktımı benim işlem tamam :) iPad ve iPhone dan sonra MacBook ta led tv de :)))

• Bu apple tv yi harici hdd bağlayarak media player olarak kullanabiliyor muyuz (divx, mkv, alt yazı vs)? Yoksa sadece airport alıcısı ve internet tv olarak mı çalışıyor? Eğer media player olarak da çalışabiliyorsa harika olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.