Şimdi Ara

THX 550 ve S750 uyduları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlara bir sorum var.

Thx 550 ses sistemine sahibim , 2 tane S750 uydusu alıp ses sistemimin Sağ ve Sol uydusu olarak kullanmak istiyorum. Kağıt üstünde S750 ve Thx550 uydularının 2 si de 70 Watt ancak S750 nin uydularında Tweeter var. Bu şekilde kullanan varmı ? THX550 nin çıkışları gerçekten bu tweeterların çalışmasını destekliyor mu? Yoksa bu sadece placebo etkisi mi ?

THX550 için başka kurulum tavsiyeleriniz varmı ?

• hocam tecrube etmedim ama yaklaşım 3ay thx550 kullandım güzel cihaz benden tavsiye bozma orjinalini
  • Herhangi bir uyumsuzluk yaşanmıyor. S750 dinlemedim ama thx550'deki s750 uydularında tweeterların güzel ses verdiğini söyleyebilirim. Thx550 uyduları daha detaylı tiz vermesine rağmen böyle bir yorumda bulunmam da yorumun ne kadar öznel olduğunun bir göstergesidir. Thx550 nasıl bir uyduya sahipse tweeterlı s750 uyduları bile o detaya inemiyor ama bu detay için thx550 de katlanılması gereken bir dip gürültüsü var. Bunu en iyi s750 uydularına geçince anlıyorsun çünkü ortada gürültü falan kalmıyor. Feragat edilen detay karşılığında daha dengeli bir tiz mid dengesine sahip olunuyor. Seslerin iki farklı sürücüden geldiği net şekilde anlaşılıyor. Midler daha dolgun bir hale geliyor. Yani yorumumun özü; daha olması gereken bir ses çıkıyor.
  • Bu sistemlere göre g500 nasıldır peki? Şimdi mms460 kullanıyorum ve dip gürültüden bıktım. Eğer bu sistemden g500'e geçersem ne gibi fark hissederim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G500'ü kullandığım koşullar farklı (ddts-100) olduğu için detaylı karşılaştırmam zor ama yakın zamanda G500'ü de bilgisayarda x-fi titanium ile deneyip bilgi verebilirim, zaten merakta ediyordum. Farklı koşullara rağmen değerlendirmem gerekirse; G500 uyduları da thx550 uydularının seviyesinde tiz veremiyor ama kulağa hoş gelen ve dengeli uyduları var. Asıl farkı subwoofer yaratıyor. Thx550 sub'ının aksine g500'ün daha yumuşak bir bas karakteri var. Çoğu insanın daha çok hoşuna giden ve z5500'e benzetilen bir sub. G500 ile s750 uydularını denemedim çünkü yabancı sitelerdeki yorumlarda başarılı olmadıklarını söyleniyordu. Yinede merakımı gidermek için o ikiliyide bir gün deneyeceğim.

Not: G500 uyduları 36w, s750 uyduları 70w.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 9 Kasım 2012; 11:36:26 >
  • X-fi xtreme music ses kartıma var ve dts müzik için kesinlikle çevresel ses sistemi düşünüyorum. Yani müzik ağırlıklı kullanacağım. Mms460'ı değiştirmek istemenin tek nedeni o iğrenç dip ses ve tabi daha üst seviye ses sistemine geçmek istemem. Eğer yakın zamanda deneyip yorumlarınızı paylaşırsanız mutlu olurum. Asıl merak ettiğim konu o sistemden bu sisteme geçersem ne gibi farklar hissedeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mms460'ın sesini hiç duymadım. Müzik için G500'ün daha çok tercih edileceğini düşünüyorum. Ben sert bass a çok alıştım ama çoğu kullanıcı G500'ün yumuşak bass larıını daha güzel buluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler, ciddi düşünmeye başladım bu seti.
  • Aynı şeyden mi bahsediyoruz diye internette biraz dip gürültüyü araştırdım ama kendi ses sistemimde öyle bişeye pek rastlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 12 Kasım 2012; 18:31:35 >
  • Hoparlörün durduk yere sssssss sesi çıkarması, arkadaş farklı bir şeyi kastetmiş olabilir ancak benim bildiğim dip gürültü bu. Tabii ki bu ses az da olsa her hoparlörde olabilir ancak mm460'dan gelen ses bilgisayarın fan sesini bastırıyor.

Edit: siz bulmuşsunuz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi make.believe -- 12 Kasım 2012; 18:34:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rouvax

Aynı şeyden mi bahsediyoruz diye internette biraz dip gürültüyü araştırdım ama kendi ses sistemimde öyle bişeye pek rastlamadım.

Belki dip gürültüsü kelimesi bunun tam karşılığı olmayabilir çünkü dip gürültüsü deyince osman.by'nin dediği "ssss" sesi akla geliyor. Ortada bir ses kirliği var ama tam anlatmam zor. S750 uydularına geçince durumun farkına varabildim zaten, yoksa önceden bir rahatsızlık duymamıştım. Belki sende farklı olabilir ama denemeden anlaman zor.
    Denemek istersen 2 adet s750 uydusu verebilirim. Yanlız arabam şu an bende olmadığı için gelip alman gerekiyor. Hatırladığım kadarıyla bana oldukça yakın bir yerde oturuyordun. 2-3 gün deneyip iade edebilirsin. İstersen özel mesaj ile iletişime geçersin.

• THX 550 ile tek şey tizleri duyabilmek için biraz sesi fazla açmam gerekiyormuş gibi hissediyorum, sonuç olarak hiç almıyor değilim o frekansları sadece sesi yükseltmem gerekiyor o da biraz yoruyor insanı. Bunun iki sebebi olabilir diye düşündüm. 1. si Ses sisteminin kullandığım odaya göre büyük gelmesi veya uydularda gerçek anlamda tweeter olmaması gibi hissettim. Audigy 2 Zs ile kullanıyorum Win7 ile anlayacağınız Windowsdan ayarlamalar biraz kısıtlı.
  • benim tek sorunum ses ayarında 4. seviye ve 5. seviyenin sonunda yani son seste amfi sesi rahatsız edici boyutlara ulaşıyor jazz gibi bir decodere bağladığımda bu ses daha fazla belirginleşiyor ama kendi decoderi ile çok rahatsız edici değil ama yine de bu ses kalitesine değer
  • @Rouvax
    Özellikle düşük seslerde thx550 uydularının verdiği tiz s700 ile karşılaştırılmayacak kadar detaylı.
    Thx550'de tiz ayarıyla oynamayıp bass seviyesini creative ayarlarından artırıyor ve kumandadan ya da thx ayarlarından sub sesini biraz kısıyordum. S750 uydularıyla ise tizi yükseltip bassa dokunmadan kumandadan (ya da thx) sub ayarını kısıyorum. Subı kısma nedenim Cambridge'in sert subını uydularla dengelemek. S750'de bassı artırınca subın verdiği sert ses ile uyumzuluk oluyor. Thx550'de ise tizi artırınca ses kirliliği oluşuyor ve detaylar kayboluyor.

@-THIEF-
    Gerçi çok meraklısı değilim ama o ses sevilere ne yazıkki gelemiyorum. Arada bir "ulan müteahhit, şu malzemeden çalmayaydın da sesi azıcık açaydım" dediğimde oluyor tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 14 Kasım 2012; 3:31:58 >
  • Hocam direkt vazgeçirdin beni yahu :D
  • Yok yav vazgeçme, deneyip kendin karar ver. Düşük seslerde biraz kayıp yaşanıyor ama dediğim gibi daha dengeli yani daha olması gerektiği gibi bir ses çıkıyor.
    İlk taktığımda şaşırmıştım ama s750 uydularını sökesim gelmedi.
  • Arkadaslar bu msji saolsun 7mhz nickli arkadasin vasitasiyla yaziyorum, umarim bir nebze de olsa ihtiyaci olan arkadaslara fikir verebilirim. her iki uydu setini de oldukca uzun bir sure z5500 sub ile birlikte kullandim. 5500 uydularini thx 550 ile degistirdigim gunu unutamam nasil tatli bir tiz, mid ve bas performansi almistim anlatamam. Ben nasil katlandim bunca zaman su tiz fakiri 5500 uydularina diye azarlamistim kendimi. Daha sonra methini cokca duydugum s750 uydularini da denemeye karar verdim ve 5 adet sifir uydu aldim. Acikcasi thx 550 uydularinda yasadigim soktan sonra beklentilerim cok buyuktu. Ancak itiraf etmeliyim ki pek de aradigimi bulamadim. Bence S750, thx550 ile zaten oldukca yuksek olan kalite ve performans citasini cok da fazla yukseltemedi. Asla kotulemiyorum yanlis anlamayin ancak bana kalirsa halihazirda thx550 uydularini kullanan arkadaslarin s750 uydularina gecmesi icin hicbir sebep yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahray -- 20 Kasım 2012; 0:06:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahray

Arkadaslar bu msji saolsun 7mhz nickli arkadasin vasitasiyla yaziyorum, umarim bir nebze de olsa ihtiyaci olan arkadaslara fikir verebilirim. her iki uydu setini de oldukca uzun bir sure z5500 sub ile birlikte kullandim. 5500 uydularini thx 550 ile degistirdigim gunu unutamam nasil tatli bir tiz, mid ve bas performansi almistim anlatamam. Ben nasil katlandim bunca zaman su tiz fakiri 5500 uydularina diye azarlamistim kendimi. Daha sonra methini cokca duydugum s750 uydularini da denemeye karar verdim ve 5 adet sifir uydu aldim. Acikcasi thx 550 uydularinda yasadigim soktan sonra beklentilerim cok buyuktu. Ancak itiraf etmeliyim ki pek de aradigimi bulamadim. Bence S750, thx550 ile zaten oldukca yuksek olan kalite ve performans citasini cok da fazla yukseltemedi. Asla kotulemiyorum yanlis anlamayin ancak bana kalirsa halihazirda thx550 uydularini kullanan arkadaslarin s750 uydularina gecmesi icin hicbir sebep yok...

peki şöyle söyliyeyim ben thx550 den acaip memnunum audigi 2zs ile kullanıyorum bende.(genelde film izliyorum ve win 7 ile kullanıyorum xp ile kullan o zaman asıl memnun olucaksın diyende çok..) neyse ve şey düşündüm hani bu kadar memnunken bunun bir üst modeline yani s750 ye geçeyim diye düşündüm.O zaman thx550 den sonra s750 ye geçmenin çokda bir esprisi yok ?

• quote:

peki şöyle söyliyeyim ben thx550 den acaip memnunum audigi 2zs ile kullanıyorum bende.(genelde film izliyorum ve win 7 ile kullanıyorum xp ile kullan o zaman asıl memnun olucaksın diyende çok..) neyse ve şey düşündüm hani bu kadar memnunken bunun bir üst modeline yani s750 ye geçeyim diye düşündüm.O zaman thx550 den sonra s750 ye geçmenin çokda bir esprisi yok ?

arkadaşlar sonuçta bu kulak meselesi kişiden kişiye değişen oldukça göreceli bir kavram ancak daha evvel de dediğim gibi bence thx 550 uydularından s750 uydularına geçmenin çok bir getirisi yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahray -- 20 Kasım 2012; 17:17:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahray

quote:

arkadaşlar sonuçta bu kulak meselesi kişiden kişiye değişen oldukça göreceli bir kavram ancak daha evvel de dediğim gibi bence thx 550 uydularından s750 uydularına geçmenin çok bir getirisi yok...

Ben komple S750 ye geçeyim diyordum ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.