Şimdi Ara

Ticari Araç Alıp Binek Araç Olarak Kullanmanın Dezavantajları Neler Olabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
14.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer arkadaşların da belirttiği gibi her yıl muayeneden geçmesi gerekli. Kasko (bir ihtimal zorunlu trafik sigortası) primleri daha yüksek olacaktır. Aklıma gelen son bir husus ise, şayet alkol kullanıyorsanız, kesinlikle bir damla dahi alkol alınarak kullanılmamalı. 0,5 promile kadar limit ticari araçta yok.
  • Motoru bu kasa için zayıf kalıyor.

Size tavsiyem Partner almanız.

Daha performanslı ve donanımlı seçenek olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni doblonun arka koltuğunda kimse rahatsız olmaz, çoğu c sınıfı arabadan konforlu, ama bu konforun bedeli olarak yol tutuşu c sınıfı araçlar gibi olmaz
  • -Binek araç gibi yol tutmaz.
    -Konfor kısıtlı olur.
    -Donanım olarak daha az olabilir.
    -Yüksek hızlarda güvensizlik hissiyatı verir.
    -Ama ticari alıpta binek olarak kullanırsanız daha geniş araca sahip olabilirsiniz.Zaten bir çok kişide bundan dolayı Doblo,Fiorino,Bipper,Berlingo gibi araçlara yöneliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tepkimesiz Tepkime -- 23 Mart 2017; 22:0:0 >
  • 2. el sıfıra yakın alın kesinlikle bunlara binmeyin
  • Ticari değil ama yerinizde olsam Dacia Sander Stepway 1.5dci 2016 modellere bakardım 55bin olması lazım en son hatırladığım kadarıyla, 2017 modeli 61 62 gibi bişey.
  • 2015 model ford courier deluxe u sıfır olarak 34 bine almıştık. Yaklaşık 20 bin km kullandım, yakıt tüketimi çok başarılı. İstanbul'dan çıkıp Bergama'ya gittim hız ortalaması 90 ile yaklaşık 4.5 lt yaktı.

1. Yol tutuşu yok. yani yüksek hız yapmak cesaret ister.
    2. Van larda klima opsiyonel, benim eski patronda pintinin önde gideni olduğu için taktırmamıştı. yazın ortasında kavrula kavrula gittik. Yani almadan evvel çok basit soruları sormanı tavsiye ederim.
    3. Araç ses alıyor hani o konuda beklenti olmasın :D
    4. Garip bi şekilde 30k bakımında ön balatalara 400 tl istemişti servis, sanayide 120 tl ye değiştirttik.

iyi yönleri

1. Hacim fazla.
    2. Yolcu konforunu bilmiyorum van kullandığım için ama şöför konforu kötü değil kesinlikle.
    3. Yakıt tüketimi düşük.
    4. Ucuz.
    5. Yokuş kalkış, patinaj önleme, usb girişleri vs hoş şeyler.

En önemlisi ben kokpit tasarımını seviyorum, ön taraf bildiğin yayla.

bu arada evet 1. köprüden geçiş yasak.

• quote:

Orijinalden alıntı: eXteras

2015 model ford courier deluxe u sıfır olarak 34 bine almıştık. Yaklaşık 20 bin km kullandım, yakıt tüketimi çok başarılı. İstanbul'dan çıkıp Bergama'ya gittim hız ortalaması 90 ile yaklaşık 4.5 lt yaktı.

1. Yol tutuşu yok. yani yüksek hız yapmak cesaret ister.
    2. Van larda klima opsiyonel, benim eski patronda pintinin önde gideni olduğu için taktırmamıştı. yazın ortasında kavrula kavrula gittik. Yani almadan evvel çok basit soruları sormanı tavsiye ederim.
    3. Araç ses alıyor hani o konuda beklenti olmasın :D
    4. Garip bi şekilde 30k bakımında ön balatalara 400 tl istemişti servis, sanayide 120 tl ye değiştirttik.

iyi yönleri

1. Hacim fazla.
    2. Yolcu konforunu bilmiyorum van kullandığım için ama şöför konforu kötü değil kesinlikle.
    3. Yakıt tüketimi düşük.
    4. Ucuz.
    5. Yokuş kalkış, patinaj önleme, usb girişleri vs hoş şeyler.

En önemlisi ben kokpit tasarımını seviyorum, ön taraf bildiğin yayla.

bu arada evet 1. köprüden geçiş yasak.

hocam 34 bine nasıl sıfır alıyorsunuz, şimdi 70 bin liradan başlıyor

• kişisel kullanım için fiorino kargo alsam bunun yıllık vergisi ne oluyor arkadaşlar. bana bunun bilgisini verebilecek kimse var mı?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-2016-model-04.03.2016-trafik-cikisli-yeni-muayenli-pazarliksiz-395084827/detay

Ticari Araç Alıp Binek Araç Olarak Kullanmanın Dezavantajları Neler Olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 25 Mart 2017; 21:3:22 >

• Eden Hoover kullanıcısına yanıt
    2015 ticari versiyonu hocam arkası koltuksuz olan. Şuan 45 civarı diye hatırlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teterboro

kişisel kullanım için fiorino kargo alsam bunun yıllık vergisi ne oluyor arkadaşlar. bana bunun bilgisini verebilecek kimse var mı?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-2016-model-04.03.2016-trafik-cikisli-yeni-muayenli-pazarliksiz-395084827/detay

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MENU_MTV

Mtv hesaplama kısmından panelvan diye bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 26 Mart 2017; 13:6:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Orijinalden alıntı: Teterboro

kişisel kullanım için fiorino kargo alsam bunun yıllık vergisi ne oluyor arkadaşlar. bana bunun bilgisini verebilecek kimse var mı?

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MENU_MTV

Mtv hesaplama kısmından panelvan diye bakabilirsiniz.

kamyonet olarak geçmiyor mu bunlar? panelvan olarak bakınca vergi yüksek gözüküyor.

• Çoğu negatif tarafı söylenmiş. Ufak bir ilave de ben yapayım.

MTV'de vergi dilimleri 3 yılda bir yerine 6 yılda bir düşüyor.

Buna rağmen babam Partner kullanıyor. Çok fazla kullanımı olmadığı için bir sıkıntı yaşamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forcsf -- 26 Mart 2017; 15:4:4 >
  • Camlı koltuklu olanlar panelvan camsız koltuksuz olanlar kamyonet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Camlı koltuklu olanlar panelvan camsız koltuksuz olanlar kamyonet.

camsız koltuksuz alıcam hocam. mikro karavan yapma hayalim var.
  • forcsf F kullanıcısına yanıt
    Hususi olanlar var 2 yilda muayeneye giriyor. Doblo 1.9 vip sonra bipper cok gordum otomobil ruhsatli. Niye millet otomobil gibi binecekse hep ticari aliyor ki ?

• Daha önce vanların dönüşümü yapılıp otomobile çevriliyordu. Bizim daha önce 2003 partnerimiz vardı. Onun ruhsatı otomobildi. Bir ara Peugeot da ÖTV si normal binek araç oranından ödenmiş otomobil ruhsatlı araç satıyordu. Ama bildiğim kadarı ile artık dönüşüm olmuyor. 8+1 minibüslerin ÖTV si düşük olmakla beraber ruhsatı otomobil olarak geçiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Hususi olanlar var 2 yilda muayeneye giriyor. Doblo 1.9 vip sonra bipper cok gordum otomobil ruhsatli. Niye millet otomobil gibi binecekse hep ticari aliyor ki ?

otomobil olursa ötv %45 civarında kamyonet veya panelvan olursa ötv %10
  • Malum sitede arama kriterlerine sıfır olarak girin, bayi elinde kalmış 301, c-ellyz, sanderp, symbol vs. uygun araçlar oluyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.