Şimdi Ara

Ticari Taksi İçin En İdeal Araç Nedir(Yeni araçlar) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
316
Cevap
0
Favori
107.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mercedes E320 CDI. Otomatik olcak tabii ki birde siyah deri döşemeli. Çok mu lüks kaçtı? Valla Almanyada öyle taksiler. S Serisi bile var hemde yanisinden!
  • Bu sene bir tanıdık 2008 Elegant dizel Corolla aldı.Şaşırdığım ise kasko için 6.500 YTL istediler,hatta İstanbul için 8.000 YTL civarına çıkıyormuş.Tabi arabanın değerinden çok risk faktörleri önemli burada ama iyi para gerçekten. Çocuk da kasko yaptıramadı zaten ama arabayı galeriden getirirken taş sıçradı ilk gününde ön cam çatladı.
  • octavia tour da iyi gidiyo taksiye hem fiyat iyi bi de lpg tamam..
  • quote:

Orjinalden alıntı: diesotto

Mercedes E320 CDI. Otomatik olcak tabii ki birde siyah deri döşemeli. Çok mu lüks kaçtı? Valla Almanyada öyle taksiler. S Serisi bile var hemde yanisinden!

Mercedes E serisi veya o klasmanda bir araç olması lazım tabiiki 350-400.000 ytl lik plakaları 25-30.000 tl lık araçlara takıyorlar. Bence ne yaptıkları işe nede müşteriye saygıları yok bu taksici esnafının.....
  • Merhaba, arkadaşlar
    yıllardır İstanbulda taksicilik yaptım. 1987-2004 yılları arasında. Özellikle yazları arabanın içinde pışıyorduk.
    Klıma hayaldı. Motor kendini ancak taşıyordu. Klimayı düşünmek dahı imkansızdı.
    Günde iki defa duş alıp rahatlamaya çalışırdım. O zamanlar tarfık yoktu bol km.yapardık. Şimdi
    trafık var. Çok daha az km.yapılıyor. Meslekteki güven azladıkça soğudum. Memleketime dönüp
    strasten uzak başka işle uğraşıyorum. ama plakam hal devam ediyor ve akrabam benim adıma çalıştırıyor.
    Ben burda farklı bir yoldan konuya gireceğim.

Biliyorsunuz devletimiz arçlardan çok yüksek oranlarda vergi alıyor.
    Bu aldığı vergileri ticari taksilerden almasa ve taksıler daha kalıteli araçlar olsa ne olur?
    Kıbrısta taksiler hep niye mercedes, hemde bizim kuş serileri fıyatına yakın. Benim ülkemin insnaları neden
    kuşlara, küçük arabalar binsin. Daha rahat ve geniş en önemlisi güvenli Mercedeslere binmeye hakkı yokmu?.
    Biz kıbrısın ekonomisine heryıl milyonlarca dolar katkıda bulunalım. Onlar bizden daha iyi yaşasın.Taksılerin en kötüsü c270 mercedes. sadece 5 yıl satılamz o kadar. Bu ne mantık ya
    Valıler, valı yardımcıları, belediye başkanları ve alt memurlarının bindiği arabalara bakın. Nasıllar.
    Ben anlamıyorum ya Hizmet Veren Hizmet Alandan Daha Lüx Araç Biniyor. Bakın avrupalıya o ülkenin üretilen arabası neyse polısıde, valsıde, bakanıda, başbakanıda o arabayı biniyor. Sadece aralarında aynı serinin bıraz daha düşüğü veya yuksek serisini biniyor.
    Bizde ise olmaz en büyük ve en kocoman motorlusu olacak. Fazla yakacak. Eeee nede olsa yakıt vergisini kim veriyor halk.
    O zaman sorun yok binmeye devam. Bu ülkede kanunu koyanlar ilk önce kanunlara kendileri uymuyor. Hanı anayasada kanunlar önünde herkez eşittir.
    Hız limiti var ülkede neden bu kadar hızlı gidebilecek araçlara biniyorlar.
    Neden hakım ve savcılara radar uygulamasında ceza kesilemiyor. Ha onlar hızlı gitmez. Bu ülkede imamlar, öğretmenler, bakanlar (bazıları tabii) neler yapıyor. Ama hakım savcılar yapmaz. Onlar hiç suç işlemez. Sadece suç işleyenleri cezalandırır.Bu ülke bu meslekleri yapan ve yeri geldiğinde canını verecek olanlara lafım yok. Haddime de değil zaten. Lafım onlara olamaz zaten.
    Araçlarına hertürlü güvenlik tedbirleri olsun. Ona lafım yok ama aracın kendisi neden bu kadar lüx ve pahalı.
    Kımın parasıyla alınıyor onlar. Bakan havadan gideceği yere uçakla gider aracı alttan gidip onu gezeceği şehirde bekler.
    Eeee kırmızı plakalı aracından ayrılamazlar. Çünkü ayrılırsalara görev yapamazlar. Ya kardeşim gittiğin yerin valısının aracıda hemen hemen bakan arabası gibi mubarek. Onu kullansan ne olur. Olmaz. İlla kırmızı olacak.
    Aynı uçakta ucuyoruz ama inince onlar VIP denen yere gidecekler neden. Onların nesi fazla. OLmaz illa bir farkımız olacak kardeşim.

Peki Ya halkın elinden neden bazı şeyleri alıyorsunuz?
    En azından taksıye binince kalıtelısıne bınsın. İlla kuş serisi bindireceksen bu millete o zaman vergisini az al. Taksi fiyatları
    daha ucuz olsun. Bu daha böyle devam eder gidersabah sabah moralım bozuldu. Değmez aslında ya.
    Şimdi farklı bir konuya daha bakalım

İstanbulda 20.000 ne yakın resmi taksi var. Korsan ve sahteler harı.
    Bağlı bulunduğu Şöförler derneği heryıl bu taksılerden yıllık alır hemde söke söke.
    Ne veriyor taksıcılere bunun karşılığında koca bir .... (buraya ne koyarsan yakışır, ben koydum zaten).
    Ya oranın başına oturan birkaç beleşci sömürüp gidiyor. Hemde yıllarca.
    Ordan onları sokmek için ne yaparsan yap başaramazsın. Onları ancak ordan ölüm ayırıyor.
    Başbakan uğraştı ama sökemedi. Bunlar derinlere uzanır arkadaş. Şimdi bir tanesi milletvekili olmuş. Dokunulmazlık zırhına bürünmüş.
    Ancak uzaklaşmış ordan.
    Eee ne olacak resmi maaşları bile 50.000 ytl. Kım bırakır bunu.
    Ya toplanan aidatları harcayacak delik arıyorlar. Çarpın bakalım 20.000 ini yıllık aidatla bakın ne yapıyor.
    Yıllık aidat bildiğim kadarıyla yüzün bayağı üzerinde. Belediyede alır taksıcılerin sırtından. Ohhh al da al.
    Tabiii taksı pahalı olur. Bunlar olmasın taksi hemö ucuz hemde kalıteli yolculuklar olur.
    Paralarını almak için bu dernekler de öyle yollar deniyorlarkı anlatsam ağlarsınız
    Ya bunu anlatmak sayfalara sığmaz.
    Bunun örnekleri anlatmakla bitmez. Siz gençler akıllı olup ülkenize sahıp çıkın.

• quote:

Mercedes E320 CDI. Otomatik olcak tabii ki birde siyah deri döşemeli. Çok mu lüks kaçtı? Valla Almanyada öyle taksiler. S Serisi bile var hemde yanisinden!

Orası Almanya burası Türkiye. şartlarını düşün sonra konuş. Şartlar eşit olsa bizimkilerde Mercedes'i taksi yaparlar.

@TonKano: Söyleyecek bişey bulamıyorum.
  • ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaman26 -- 12 Ekim 2008; 17:10:00 >
  • bence yedek parça sı şuyu buyu bakımından albea lar iyi olacaktır.Veya yeni toyotalar oda olmazsa hyundai de iş görecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

quote:

Orası Almanya burası Türkiye. şartlarını düşün sonra konuş. Şartlar eşit olsa bizimkilerde Mercedes'i taksi yaparlar.

@TonKano: Söyleyecek bişey bulamıyorum.

yahu yine iyi sizin oralar jetta felan yanii bizim burada nerdee..fusion var yeni kasa gerisi fıss..

• Bence Hyundai şu anda en güzeli. Geçen gün Era taksiye bindim adam 130455 KM yapmış. LPG'li araç.
  • fiat doblo bence en layık olanı o
  • Dacia Logan MCV dizel
  • ==

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaman26 -- 12 Ekim 2008; 17:11:35 >
  • Bazı arkadaşlar Avrupadaki taksiciler için ne kazanıyor demiş. Kendilerine şunu söylemek isterim Avrupada taksimetreler ödeme yapılınca fatura veriyor ..Vergiden kaçış yok . Ya burada nasıl? Taksimetrelere yazar kasa zorunluluğu getirilmek istenince ortalik karıştı ve yasanın üstü kapatıldı. Taksiciler arasında sadece 1 Adamın istanbulda 3.000 tane taksi plakasına sahip olduğu ve günlük gelen paraları saymak için Lalelide kale gibi bir bina yaptığını tüm taksi plakaları borsasının bu adamdan geçtiğini söylüyorlar. Eskiden taksileri yoğun olarak kullanırdım sırf taksicilerin kabalığından, araçların döküntü olmasından lokal olarak kendi arabaları ile taşıma hizmeti veren emekli öğretmen veya memurlarla uzun süredir çalışıyorum. Daha güvenli , düzgün araçlar ve saygı....... Param mafyaya gideceğine hiç olmazsa işe yarayacak birisine gitsin..
  • .:.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaman26 -- 12 Ekim 2008; 17:13:03 >
  • Cela Soylu
    son yorumunda hakkında konuştuğun kışı senin böyle konuştuğunu bilse sana neler olacağını hiç düşündünmü?
    Ben biliyorum ama inan bilmek istemezsın.
  • Şahin veya Hyundai Accent alınır derim, Fiat Albea da piyasa arabası kolay gider parçası da kısmen ucuz sayılabilir
  • ha şunu söyliyim taksi yapacak olsam benim tercihim peugeot 206 sedandan yana olurdu yanlız göz zevkime hitap eden hoş bir araç bence
  • .......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaman26 -- 12 Ekim 2008; 17:13:45 >
  • Dün dü sanırım. Astra Sedanı taksiye sokmuş amca. CDTI
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.