Şimdi Ara

Ticari Vize Hakkında Bilgisi olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Turistik olarak sık seyahat eden birisiyim. Geçen sene 6'şar aylık aldığım vizelerim (İspanya 2 kere), bu sene tek giriş ve 1 ay hatta 2 haftaya düştü. İşimde ya da durumumda bir değişiklik yok, verdiğim belgeler aynı. Tahmin edersiniz ki çok can sıkıcı. Sırasıyla İtalya, Almanya tek giriş ve 2 haftalık şimdi de :Yeni ispanya’ya başvurdum ve tek giriş ve 20 günlük verdiler. Tekrar ediyorum, işimde ya da pozisyonumda en ufak bir değişiklik olmadı, aracı kuruluş kullandım ve eksik belge hiç vermedim. İnternette araştırdığımda ticari vizenin biraz daha uzun olduğunu okudum. Çalıştığım yer de ticaret odasına üye. X ülkesine ticari vize alabilmek için, mesela davetiye ya da fuarın çalıştığım işle mi alakası olması gerekir? Yurtdışında çalışan 1-2 arkadaşım var, turizm bölümünde. Almanya ve Polonya'da. Onların iş yerinden bir davetiye istesem ticari vize için yeterli olur mu acaba? yoksa siz satış işinde çalışıyorsunuz, davetiye gönderen şirket turizm şirketi, alakasız diye red mi verirler? beni şu ticari vize olayında aydınlatacak biri olursa çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler

• Vize sürelerinin bir algoritması yok. Vize memurunun kafasına göre süreler belirleniyor. Önceden 6 ay almış olmanız sonrakinin süresinin 1 sene olmasını garantilemiyor.

Ticari vize başvurusunda fuara gideceğim derseniz, ilgili mi ilgisiz mi bakmıyorlar. Zaten bunu anlamaları imkansız. Çok alakasız bir fuara gerçekten de ziyaret için gidebilirsiniz.

Ticari vizelerde çalıştığınız firmanın evraklarının tam olması, gerçekten o firmada çalışıyor musunuz yoksa çalışmıyor musunuz, davetiyenin (ya da fuar giriş biletinin) vs.... gibi evraklar tamamsa (diğer evrakları da tamamlamalısınız) vizeyi alırsınız. Şirketiniz "bu şahsı şu işe gönderiyoruz masraflarının tamamı tarafımızdan karşılanacaktır" anlamına gelen bir yazı da yazacak, yetkilisi imzalayacak (imza sirküleri ekinde olmalı).
  • Fransa ticari. Tek geçerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cleanton

Vize sürelerinin bir algoritması yok. Vize memurunun kafasına göre süreler belirleniyor. Önceden 6 ay almış olmanız sonrakinin süresinin 1 sene olmasını garantilemiyor.

Ticari vize başvurusunda fuara gideceğim derseniz, ilgili mi ilgisiz mi bakmıyorlar. Zaten bunu anlamaları imkansız. Çok alakasız bir fuara gerçekten de ziyaret için gidebilirsiniz.

Ticari vizelerde çalıştığınız firmanın evraklarının tam olması, gerçekten o firmada çalışıyor musunuz yoksa çalışmıyor musunuz, davetiyenin (ya da fuar giriş biletinin) vs.... gibi evraklar tamamsa (diğer evrakları da tamamlamalısınız) vizeyi alırsınız. Şirketiniz "bu şahsı şu işe gönderiyoruz masraflarının tamamı tarafımızdan karşılanacaktır" anlamına gelen bir yazı da yazacak, yetkilisi imzalayacak (imza sirküleri ekinde olmalı).
    teşekkür ederim cevabınız için. Fuar olayına odaklanayım o zaman. Çalıştığım şirketten her türlü belgeyi alabilirim, izin yazısı vs. ama endişelendiğim konu, çalıştığı iş şu.. gittiği iş veya fuar bu diye alakasız bulurlar, direkt red verirler diye hiç cesaret etmemiştim. Çok sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smurfy87 -- 25 Temmuz 2019; 11:58:47 >

• yok öyle birşey, rahat olun. Onlar sektör uzmanı değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.