Şimdi Ara

Tayland ve Malezya'da üniversite eğitimi hakkında bilgi istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
5.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aklımda uzun bir süredir Çin'de okumak var fakat bir de Tayland ve Malezya hakkında bilgi almak istiyorum. Gitmiş, gidecek, düşünen ya da buralarda okuyan arkadaşlarımız varsa yardımlarını muhakkak bekliyorum. Hangi üniversiteler, neden, eğitimi nasıl, kaç sene, kaç para, yurt, kayıt işlemleri vs.

Şimdiden teşekkürler

• ne okumak istiyorsunuz? ona göre bir şeyler söyleyelim.
  • Öncelikle merhaba herkeze

Ben yurtdışında üniversite veya dil okuluna gitmeyi düşünüyorum ve yerler malezya , singapur

Şimdi benim dil okulunda ingilizce dersi almam mı daha iyi olur yoksa üniversitedin hazırlık kısmımı

Mesaj yada konuya yazarsanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayland kore japonya çin hakkında sorun varsa cevaplarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenKimimSizce

tayland kore japonya çin hakkında sorun varsa cevaplarım

hepsi hakkında bilgi verirsen baya güzel olur aslında, benim gibi üniversite için bir kaç yılı olanlar ve henüz karar vermemiş arkadaşlar için oldukça açıklayıcı olur
    Dip not: Çin ve Japonyayı biraz daha detaylı anlatırsanız iyi olur
  • hocam çin ve japonya aydınlatırsan @BenKimimSizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kayra Han.

Japonya da okumak imkansız gibi birşey.

Merak ettiğim için soruyorum neden acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam çok detaylı bir konu açmayı planlıyorum yardım ederseniz çok sevinirim @Kayra Han.
  • geçen seneye kadar malezya da ingilizce eğitimi aldım lisans için. malezya da eğitim ve ortam hakkında bilmeniz gerekenleri detaylı anlatabilirim.
  • @suleymanbilik Hocam masraflar ve yapilmasi gerekenlerden bahseder misiniz?

• Mr. Khan kullanıcısına yanıt
    yarın nasip olursa boş bir zamanımda kaldığım okul ve yaşam hakkında ayrıntılı bilgileri bir başlık altında yazar ve sonrasında sizi bilgilendiririm.
  • Malezya'da eğitim adında bir konu açtım. oradaki yazıyı okuduktan sonra sorularınızı başlık altına yazabilirsiniz ve ben de elimden geldiğince yanıtlayabilirim.
  • Usta taylandda eğitim nasıldır bilemem ama 1 hafta tatile gittim taylanda. Orada yaşanmaz be. Tamam tatil için iyi güzel ama 5-6 yıl yaşanmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sylar2

Usta taylandda eğitim nasıldır bilemem ama 1 hafta tatile gittim taylanda. Orada yaşanmaz be. Tamam tatil için iyi güzel ama 5-6 yıl yaşanmaz.

Hocam gittiginiz yerler size oyle gelmis olabilir. Elbet guzel yerler cok fazladir. Bir cok insan Tayland'i oneriyor cunku

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Khan

quote:

Usta taylandda eğitim nasıldır bilemem ama 1 hafta tatile gittim taylanda. Orada yaşanmaz be. Tamam tatil için iyi güzel ama 5-6 yıl yaşanmaz.

Hocam gittiginiz yerler size oyle gelmis olabilir. Elbet guzel yerler cok fazladir. Bir cok insan Tayland'i oneriyor cunku

hocam ben taylandı çok araştırdım vazgeçtim. üniversite bitirtikden sonra bir +sı yok diplomasının ha taylandda çalışırım dersende maaşlar çok kötü. mühendis bile tl olarak 2.000 tl alıyor düşünün. ayrıca taylandda bir iş yerinde yabancı biri çalıştırısan ynaında 3 taylandlı daha çalıştırmak zorundasın.

ben biliyorunuz çine gidiyorum 1 haftaya. ocak ayında taylanda gideceğim uzun süre kalacağım o zaman bilgilendiririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Khan

quote:

Dostum tatil olarak çok güzeldi fakat şundan dolayı söyledim onu ben. Para birimleri çok değersiz. 1 euro 42.5 baht. Sen aylık 40000 baht kazansan bile 2.600-2.700 TL yapar. Tayland diploması da öyle avrupada falan geçmez diye düşünüyorum.

• Arkadaslar bu kadar detay bilmiyordum sayenizde ogrendim sagolun. Sadece cevremde onerenlerin dilinden konustum affola. Bu arada @BenKimimSizce hocam bir yerlere kaybolmayin Cin de universite okuyabilmem icin sizden yardim isteyebilirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malezya hakkında kimse bir şey yazmamış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar malezya'da iyi okullar ve hocalar var ama gitmeden önce iyi araştırmak gerek. yani ülkenin eğitim konusunda genel standardı o kadar iyi değil. ne okumak istediğinizi filan iyi araştırın, ona göre okul seçip gidin. eğer "göç yolda düzelir" diye giderseniz hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz çok.

onun dışında malezya yaşam açısından çok cazip değil. hatta 1 sene yaşamış birisi olarak biz türkler için hiç cazip değil diyebilirim. sebeplerine gelince.

1. malezyalılar japonlar ve almanlar gibi, yabancılara karşı oldukça soğuklar. pek dost olmazlar. türkleri genellikle severler ama buna rağmen bize karşı dahi oldukça mesafeliler. bunun sebebi almanlar ve japonlar gibi yabancı düşmanı insanlar olmaları değil. öyle dersek haksızlık etmiş oluruz. onlarda, bizce anlaşılması zor olan bir "asyalılık" meselesi var. çekingenlik diyebiliriz belki.

2. malezya'nın iklimi bize ters. tropik bir iklim var. çeşitli meyveler, sebzeler var dünyanın başka bir yerinde göremeyeceğiniz. mesela rambutan diye aratın google'dan. veya pitaya (nam-ı diğer dragon fruit, yani ejder meyvesi). pataya, ananas, mango bunlar sıradan meyveler. mangosteen ilginç. yine sarı karpuzlar. bunlar ilginç. ama işin meyve tarafını bir kenara bırakacak olursak tropik iklim demek sürekli terlemek demek. yazın istanbul rutubetini düşünün, veya mersin, kıbrıs filan, onu 10la çarpın, malezya'nın havası sürekli öyle. ülkede 2 mevsim var. yüksek sezon ve alçak sezon (high and low seasons). ilkinde yağmur çok yağıyor (hiç görmediğiniz kadar çok, yani bardaktan boşanırcasına yağan muson yağmurları), ikincisinde daha az. sürekli klimalı ortamlarda yaşıyorlar. sokakta pek insan göremiyorsunuz. genellikle avm'lerde takılıyorlar. sosyal hayat çok zayıf. kısaca türkiye gibi bir ülkeden gidiyorsanız oldukça sıkılıyorsunuz. artık avmlerde filan biraz soluk almaya çalışıyorsunuz..

3. ekonomik olarak eskiye göre malezya daha pahalı. şimdilerde türkiye kadar olmasa da hayat daha pahalı. peynir, süt ürünleri, et özellikle pahalı. ülke sıcak olduğu için bunları sürekli soğutmak gerekiyor ve çok çabuk bozuluyor herşey.

4. malezya çok uzak bir yer. bu da thy ile 10 saatlik bir uçuş ve en az 2000 TL demek. yani malezya yerine daha yakın bi yer seçerseniz gidip gelmeniz mesele olmaz.

5. malezya müslüman ama çok islami bi yer beklemeyin. ekonominin yüzde yetmişi ülkede azınlık olan çinlilere ait. avmler filan genelde onların. müslümanların fakirliği kuralı orada da bozulmamış yani.

aklıma bunlar geldi. bunlar dışnda sorunuz varsa yardımcı olayım. kolay gelsin.

• Peki oranın üniversiteleri yani yüksek lisans için nasıl mesela mühendislik özellikle türkiye yada abd denkliği nasıl acaba
    birde ingilizceyi iyi konuşuyorlar diyorlar ama o konuda da bilgi verirseniz iyi olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.