Şimdi Ara

Tiktoktan ciddi şekilde para kazandım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Kafasına göre hüküm çıkaran ve ayetleri bilmeyen sensin. Ben Hanefilerin görüşünü paylaşıyorum. Sen abuk sabuk siteleri atıyorsun, orada da benim söylediğimin aksi bir şey yok. Böyle popüler kültürün ikame ettiği siteleri atacaksak buyur:

Tiktoktan ciddi şekilde para kazandım
    Tiktoktan ciddi şekilde para kazandımsorularla islamiyet
    Günümüzdeki Yahudi ve Hristiyanlar da Ehl-i kitap mıdır? » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/gunumuzdeki-yahudi-ve-hristiyanlar-da-ehl-i-kitap-midir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FCD8CF69F -- 8 Ağustos 2024; 15:42:31 >
  • Linkini gönderdiğim sitede şu bilgiye ulaştım:

Sual: Hristiyanlar eskiden beri üç ilaha inandıkları halde, niye önceden kitaplı kâfir idi de, şimdi müşrik oluyor? Eski Hristiyanların kestikleri yeniyor da, şimdikilerin kestikleri niçin yenmiyor?

CEVAP

Eskiden resimlere, heykellere secde ediyorlardı. Ellerindeki bozuk İncillere, Tanrı’nın İsa’ya gönderdiği kitaptır diyorlardı. İsa, Tanrı’nın elçisidir, onu çok seviyor, her istediğini yaratıyor. Babanın oğlunu çok sevdiği gibi, Tanrı’ya baba, İsa’ya oğul diyorlardı. Kendilerine şefaat etmesi için, İsa’ya yalvarıyorlardı. Bunlar ehl-i kitap yani kitaplı kâfir ise de, müşrik değildi.

Şimdi ise çoğu, (İsa’da ilahlık sıfatları var. Babası gibi, her dilediğini yaratır. Ebedi, ezeli olarak diridir) diyorlar. Bunun için, böyle bilenler müşrik olmaktadır. Böyle inanmaya şirk denir. Böyle ibadet edilen resimler, heykeller, haçlar put olur. Bu inançtaki Hristiyanların kestiği hayvanlar yenmez. Ancak, kitap ehli Hristiyan mı, yoksa müşrik olanların mı kestiği bilinmeyince ve araştırmak da gerekmediği için, Hristiyan ülkelerinde kesilen hayvanların etlerini yemek caiz olur.

• dekareme kullanıcısına yanıt

Üst paragrafla alt paragraf aynı şeyi söylüyor zaten. Bu sitenin yazarı kimse kafası pek çalışmıyor belli ki. Teslis doktrini, İslam'dan çok çok daha önce kabul edilmişti. Kur'an'ı Kerim'de de Hristiyanların Üçlü Birlik(Teslis) inancına inandıkları geçer. Buna rağmen Kur'an bu insanlara Ehl-i Kitap olarak hitap etmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FCD8CF69F -- 10 Ağustos 2024; 17:35:1 >
  • Eşinin kafasında kendi inancına karşı bir soru işareti oluşturup kendi inancını sorgulamasını istiyor musun? Yani müslüman olması için elinden geleni yapmalısın, mesela onun kafasında kendi inancına karşı bir soru işareti oluşturmak için şu kitabı sipariş edebilir, pdf olarak indirebilir veya mp3 olarak dinleyebilirsin. Eşin türkçe biliyorsa türkçe, ingilizce biliyorsa ingilizce olarak temin etmek mümkün ve diğer birkaç dilde bu kitabı elde etmek mümkün. Maalesef rusçası mevcut değil.

Tiktoktan ciddi şekilde para kazandım
    Tiktoktan ciddi şekilde para kazandımwww.hakikatkitabevi.net
    Cevâb Veremedi - Hakikat Kitabevi
    https://www.hakikatkitabevi.net/book.php?bookCode=006
  • Bunu nasıl kaçırdım ben
    .Ferrum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.