Mevcut modem fiber dsl modemi.Bu modemin wireless yeteneği geniş alanı kapsamadığı ve yetmediği için Linksys E4200 wireless router edindik.Ancak Pirelli Airties Zyxel gibi modemlerde sorunsuz çalışan bu router Tilgin modemde maalesef düzgün çalışmıyor.
Bi ucu tilgin modemde diger ucu router in internet girişinde olan kablo ile bagladım.Router a baglanan herhangi bir bilgisayarda DNS sorunu cikiyor ve internete bağlanamıyor.Sabit Ip ve Sabit DNS vermeme rağmen olmuyor olmuyor.Diğer modemlerde direk çalışıyor.Nedir bu modemde yapılması gereken ayar?
Bunun çözümü varmı?.Yardımcı olabilrseniz çok sevinirim.3 gündür gece gündüz uğraşıorum.Bi çözüm bulamadım.Tabiki ttnet ide aradım ancak ornlarda bir çözüm bulamadı.
(Bana teknik arkadaşın son dediği "Routing yazılması gerekiyor" du.Tabii bu konudada bilgim yok.)
up
Merhaba
Linksys Router ı static ip konfigürasyonunda ip sine ve default gateway ine , bağlı bulunan ana modemin default gateway ini ve ip aralığından herhangi bir ip verince çalıştı.Birde dns i manual olarak 8.8.8.8 girdim.
Uğraştırdı ama deydi.Sorun yaşayan olursa bu konuyu görücektir.Ben böyle halletim.
henüz netim açılmadı ancak aynı şekilde bana da lazım olabilir. paylaşım için teşekkür.
Peki E4200 ile doğrudan nete giremiyorsun değil mi?
quote:
Orijinalden alıntı: ohara
Peki E4200 ile doğrudan nete giremiyorsun değil mi?
Cisco Linksys E4200 sadece router olarak kullanılıyor.Modem olarak değil.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme