Şimdi Ara

Tim Cook, iPhone'lara App Store dışından uygulama yüklenmesini istemiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    abd nin anti tekel yasalarından bi habersin belli ki. ab kısmına girmiyorum bile, korku falan saçma şeyler.

• kakarikikiri K kullanıcısına yanıt
    Anlat bilelim o zaman

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • +1 Sanırsın insanlar cihazı kiralıyorlar, parayla satın alıyoruz. mülkiyeti benim olan birşeye istediğimi yaparım, mesajını alıntıladığınız şahsı koyu fanboy olduğu için bloklamışım bu arada. Bu tarz sivri mesajları çok forumda.

Şahısa:

Mağaza onunmuş ekosistem onunmuş  Cihaz benim cihaz,mülkiyeti benim sen ne anlatıyorsun. Sen önce bunu anla.

Ekosistem bozulur diye korkuyorlarmış, umarım biran önce bozulur, adamlar tekel olmakta yeni bir çığır açtı hala bunları savunanlar var, açık kaynak kodun değerini gerçek anlamda kavrayamadığınız için birilerine kendinizi emanet etmeyi tercih ediyorsunuz. Bir ambargoda, hepinizi bir update ile yok ederler. O zamanda seversiniz kapalı kaynak kodu.

appleanimationyoutube
    IDIOTS is a great Apple iPhone Parody, that makes you think. In the video you can see robots, they should be people just as each of us and they buy the Iphone 4. They play with it and share things with their friends. But then, a big robot comes and makes all the iPhones not work anymore. The robots are sad, but in the Apple-Store, the new iPhone is available. Original Video from BLR VFX: https://youtu.be/NCwBkNgPZFQ
    https://www.youtube.com/watch?v=SbmgV7Oyp0w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 15 Nisan 2022; 14:19:48 >

• Clusive kullanıcısına yanıt
    Bu ek mağazalar herkese zorunlu olacak diye bir yazı var da ben mi kaçırdım acaba? Siz güvenlik zaafiyetinden korkuyorsanız dışarıdan uygulama yüklemez App Store'a bağlı kalarak telefonunuzun tadını çıkarabilirsiniz. Riski göze alan kişilere Apple yanlışlıkla kabul edilemeyecek uyarı gösterebilir. Müşteri açısından bu bir kayıp değil. Apple'ın ağlamasını anlıyorum da size n'oluyor?

• igetsky kullanıcısına yanıt
    App Store-Apple ekosistemini çöpe çevirmek belki kendi vicdanlarını rahatlatabilir, bir de böyle düşünmek lazım. Çöplüklerin içindeki pırlanta fazla göze batıyor. Pırlantanın değerini düşürmek pırlanta yapmaktan daha basit. Devletlere şirket üstü güç gösterisi yapmak için muazzam bir fırsat. Düzgün işleyen bir sistem varsa sistemi bozabilirler. Böylece pırlantası olmayanlar da kendini ikinci sınıf muamelesi görmeye gerek duymayacak. Mutlu son(!)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ha bire basılan paralar bunların kasasında toplandıkça resmen devletçilik oynamaya başladılar.

Korsun paşam bir uyarı "garanti dışıdır" diye olur biter.

Sana mı soracak adam tele ne yükleyip ne yüklemeyeceğini

Tekelleşmeleri yetmedi şimdi de devletçilik oynuyorlar başımıza

Ulan bunların onda biri oldu diye eski şirketlere neler neler yaptınız, onların günahı neydi madem

Çin'li şirketlere karşı koltuk ve propoganda/izleme gücünü kaybetmemek için kendi elleriyle tekelleştirdiler, kendi elleriyle devletleştiriyorlar.

Bakalım sırada ne var

• ne sıktı bu muhabbette arkadaş. beğenmeyen gitsin android alsın. tutan mı var? saçma sapan haberler. saçma sapan yorumlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garanti dışı bırakır. O zaman sen uğraşırsın. Elinde iPhone olan birisi, dışarıdan yüklenmesini istemez. İsteyen zaten JB yapıp yüklüyor. Niye diye soranlar Android kullananlar. Sıcaklarda oruç tutanlar şikayet etmez. Bütün şikayeti tutmayanlar eder. Onun gibi işte.

• Hepsinde Android var zaten. Bir tanesi bile iPhone kullanmıyor. Ha biri şimdi iPhone kullandığını iddia eder, o da 1 ay önce almıştır.

• Onla uğraşacaklarına google instagram neden android cihazlarda kalite düşürüyor onu sorsun ve düzelttirsin. Apple den neyi eksik sosyal medyaya içerik yükleyince çamur gibi oluyor androidde...

• Apple tekel değil!

Dünya sadece Apple marka telefon kullanmaya zorlanmıyor!

Mart 2022 verilerine göre dünya telefon pazarının sadece %27,57'si Apple telefonlardan oluşuyor! Özetle telefon alan 100 kişinin 27'si Apple tercih ediyor! (tekrarlayalım DÜNYADA!)
    Kaynak:https://gs.statcounter.com/vendor-market-share/mobile

Apple haklı olarak kendi ekosistemi içinde güvenle çalışan bir yazılım ağına sahip. Bizim ülkedeki Apple'ı telefondan ibaret sanan "masaya koy"cular hariç dünyada geriye kalan herkes öncelikle bu sebeple Apple tercih ediyor!

Özetle haberde Tim Cook'un kendi düşüncesi ve işaret ettiği nokta veri güvenliği iken, birkaç dinazorun konuştuğu şey başka.

Haberdeki mantıktan hareketle AB'nin önce Google'a veri güvenliği üzerinden dava açması lazım. Play Store'a denetimsiz yüklenmiş yüzbinlerce uygulama ve dışarıdan .apk olarak indirilebilecek yüzbinlerce zararlı yazılım var. Sözde developerların arkada tamamen veri toplama ve satışına yönelik iş yapacak sözde sade ROM'larına denk gelmek için deep web falan karıştırmaya gerek yok.

AB'nin klasik ikiyüzlülüğü. Hem veri güvenliği ihlali yüzünden ABD şirketlerini (facebook, instagram vs vs vs vs vs) topa tut, sonra cep telefonu üreticisinin kaynağı belli olmayan şeylere izin vermesini iste.

Bizimkilerde çapları kadar laf sokmaya çalışsın. Hey yavrum hey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 16 Nisan 2022; 18:31:4 >

• AlkanExclusive kullanıcısına yanıt

Aynı elma, şarj aletinide çevresel nedenlerle, kutudan çıkarmıştı, sonuç:

https://www.donanimhaber.com/apple-iphone-kutularinda-eksiklige-giderek-rekor-kazanc-sagladi--146192

6.5milyar dolar kâr. Sattığı şarj aleti ve kulaklık gelirleri bu rakama dahil bile değil. Başkalarına güvenerek, hareket etmek doğru bir yaklaşım biçimi değil.

Mesajınızın ilk cümlesine yanıt olarak, Kendi ekosistemi içinde tekel, alternatif mağazalara izin vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 16 Nisan 2022; 20:22:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    İyi de her marka kendi ekosistemi içinde tekeldir. Bu her marka için geçerlidir. Hangi ürün veya hizmet grubunu kullanacağına biz kullanıcılar karar veriyor.

O zaman her bir hizmet başlığı altında ürün veya hizmet üreten markanın universal olması gerekir. Bu neden olsun ki?

Yani birileri çıkıp Mercedes Benz tekel diyor mu? Ya da S class'a göre diğer modellerinde yeterli yalıtım malzemesi kullanmadığı için kâr sağladı olarak savunulabilir mi?

Bu konuda kimse alternatif mağaza ya da çözümlere izin vermek zorunda değil. Rekabetin olduğu bir piyasada tekellikten söz edilemez. İmkanı var Google'ın. Buyursun daha iyisini yapsın o zaman kendi marketinde ve kendi ekosistemi içinde. Bizde Android cihaz tercih edelim. Tutan yok, engel çıkartan yok.

Ayrıca kâr amacı gütmeyen her şirketin amacı kâr elde etmektir, bunda abes bir şey yok. Abes olan şey cep telefonu ile birlikte şarj aletinin verilmemesidir. Bende son derece anlamsız buluyorum bunu. Ama iş kablosuz şarja evrilecek artık. Bunun için bu geçiş dönemini böyle saçma bir şekilde yapmak zorunda kaldılar. Ki kablosuz şarjı da sevmiyorum.

Ama dediğim gibi daha iyisini Android ve Android kullanan markalar yapsın. Onu tercih edelim.

Mercedes'i aldıktan sonra istediğin yerini istediğin şekilde modifiye edebilirsin, ruhsata işletebilirsen bu modifiyelerle trafiğe bile çıkabilirsin

Oto servisine gittin mi garanti dışı kalır o kadar

Yani mercedes tekel değil

Ben teli aldıktan sonra şunu yapamazsın bunu yapamazsın demek ise........ dır da orayı doldurmucam

Burada ana laf sokulan şey Amerikan piyasasının yarıdan fazlasını elinde tuttuğu durum da "buradan gelen kişisel verileri sadece ben işleyip ben satabilirim" diye diretmeye başlaması ve bunu en son tüm mahremiyeti ortaya dökülen kullanıcılarına "kişisel verilerinizi koruyorum" diye iteklemeye çalışması

"Garanti dışıdır" uyarısını gösterdikten sonra sal kullanıcılarını, sana nooluyor da kullanıcının ne yapacağının derdine düşüyorsun çürük elma

Ve evet elmanın şu anki hareketlerinin onda birini yapan Microsoft ,Intel ve Facebook'a neler yaptılar.

Daha daha geçmişlerde ne şirketlerin tepesine bindiler

İşin diğer yüzü

Rusya işgalinde "biz özgürük kanka" diye hava atan "duckduckgo" bile arama ve sonuçları anında sansürledi.

Sputnik yazınca skndirik bir amerikan propoganda sitesine atıyor seni.

Amerikadan önce bizim gibi ülkelerin bu tür şirketlerin tepesine binmesi lazım

Yarın Kıbrıs, Suriye, Irak'ta bir operasyona kalkışsak kendi halkımız arasında bile iletişim sağlayamayacağımızın habercisidir bu

Çünkü pc artık demode olmaya başladı her şey telden hallediliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladro -- 16 Nisan 2022; 21:44:24 >

• ladro L kullanıcısına yanıt
    Benim anlatmaya çalıştığım şey ile söylediklerinizin bir alakası yok. Orijinal kullanımda Mercedes'e bir şey yaparsan garanti dışı derler. Ama bu riski göze alıp istediğini yaptırabilir misin araca? Evet. Onun dışında Mercedes kendi içinde tekeldir. Rakibi BMW'de iDrive sistemi daha iyi, dur şuna iDrive sistemini taktırayım diyemezsin.

iPhone alıp orijinal kullanımda telefona bir şey yaparsan garanti dışı derler. Ama bu riski göze alıp jailbreak ile istediğini yapabilir misin telefona? Evet. Onun dışında Apple'da kendi içinde tekeldir. Rakibi Android'te açık kaynak kodlu, dur şunu telefona yükleyip her türlü özelliğini, istediğim gibi kullanabilecek bir ROM oluşturup kullanayım diyemezsin.

Son kullanıcı bunları bilerek alır ve kullanır. Ve evet kullanıcı bilgilerini dünyada adam akıllı en iyi koruyan marka Apple'dır. Arka tarafta elbette bu bilgilerin satışını yapıyorlar ama metadata satışı var, Facebook, Instagram vs gibi insanların her anını suistimal ederek gerçek data satmak değil bu.

Tüm bunların dışında net olan bir şey var. Son kullanıcı neyin ne olduğunu araştırıp istediğini tercih etmekle yükümlüdür. Tercihleri doğrultusunda da kimseye hesap vermek zorunda değildir. Her markanın eleştirilecek yanı elbette var ama madem bu konuda Android örnek gösterilerek eleştiriliyor, bende diyorumki hodri meydan (gerçi 2009'dan beri hodrimeydan diyoruz ya) daha iyisini, daha özgür olanını daha güvenli hale getirip satsın. Bizde bunu görelim alalım.

Ama yıl 2022, Play Store'da indirdiğim basit bir nöbetçi eczane uygulaması bile hala benden Konum dışında kişilere, mesajlara, fotoğraflara erişim izni istiyorsa o işi bir geçecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 16 Nisan 2022; 22:3:28 >

Adam zaten senin dediğine izin vermiyor, kuramazsın diyor

Android de iş windows gibi, yükle kullan apkya bakar, roota gerek yok. Garanti dışı da kalmaz

Root sistemi komple özelleştirmek isteyenin işi

Elma ise hiç bir izin vermemenin peşinde. Ben nasıl istersem öyle kullanacaksın diyor, seçim hakkına da engel olmaya çalışıyor

Ayrıca reklamı sadece ben toplarım diyor

Üstteki iphone parody videosu işin özeti aslında

Şu hareketlerin aynısını windows yapsa ümüğünü sıkarlar...

"kullanıcı verilerini dünyada adam akıllı en iyi koruyan marka Apple'dır"

Buna ne denir ki abi ya, mahremleri saçıldı insanların çarşaf çarşaf, neyse,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladro -- 16 Nisan 2022; 22:7:41 >
  • ladro L kullanıcısına yanıt
    Evet tüm dediklerin doğru ve kullanıcı bunu araştırarak, bilerek alıyor zaten. O yüzden "sen onu aldın salaksın", "ben bunu tercih ettim akıllıyım" diyemez kimse. Herkesim kendi tercihi başkadır.

Yalnız son cümleme atıfta bulunduğun konuda da bir şey söylemek isterim. Bir firmanın kullanıcı verilerine hackerlar tarafından saldırı yapılıp ulaşılması başka bir şey, Oppo gibi kullanıcı sözleşmesinde açık açık tüm datalarınızı (dikkat! metadata değil) 3. parti kişi ve kurumlarla paylaşırız diyerek satması başka bir şey. İnternette hiçbir şey güvenli değildir. İnsanlar da kıçını, başını, özelini external sdd'sinde saklasın bir zahmet. iCloud'ta ne işi var?

Üstelik Apple iCloud hacklendi de öğrendik bunu. Açık kapandı ve bir saldırı olsa yine saçılacak her şey etrafa bunu biliyoruz. Android'te durum daha zayıf, belki bir yerlerden erişebiliyor hackerlar ve haberi yok kimsenin. Bunun aksini kanıtlayacak bir olgu da yok maalesef Android tarafında. Çünkü indirdiğin uygulama alakası olmamasına rağmen neden direk fotoğraflara erişimi istiyor? Ben hala buna bir anlam veremiyorum. Ya izin verdiğinde adam direk fotoğraflarını çekebiliyor kendine düşünsene saçmalığı. Özelin olsun, olmasın. Kime ne benim çektiğim fotoğraftan ya da galerimde duran internetten yüklediğim bir fotoğraftan? Üstelik bunu büyük markada değil o yazılımı yapan şahıs ya da şirket elde ediyor. E o zaman bu adamlar kişilere de erişim sağladıkları için telefon numarası da edinip satıyorlar. Sonra gelsin bet, kumar, reklam mesajları durduk yere. Adam mesajlara erişiyor, konuştuğum her şeye şifreli de olsa ulaşma hakkı veriyorsun adama. Bu bana hiç mantıklı gelmedi.

Kaldıki ben anne karnından iPhone ile doğmadım. Ben iPhone 4'e kadar iPhone sahibi de olmadım.

1998'den 2010'a kadar zaten Nokia kullandım.

2010'da HTC Desire HD ilk android telefonumdur.

Sonra iPhone 4 aldım. Ekranı küçük diye sattım 1.5 sene sonra.

Ardından Samsung Galaxy Note 2'de aldım askere giderken sattım, askerde HTC One M7'de aldım, askerden sonra Sony Xperia Z2'de kullandım. Android deneyimim hiç yoksa toplam da 4 - 5 seneyi bulur. Ama her zaman alakasız izin isteme olayı ve yazılım desteğinin devamının gelmemesi de midemi bulandırdı.

Ondan sonra bir daha Android telefon tercih etmedim. Bu benim tercihim. Ben öyle root yapayım, rom atayım, onu elleyim, bunu çıkartayım diyen bir adam değilim. Developer hiç değilim. Ben iPhone'u her şeyden önce birincisi imkanım olduğu için, ikincisi güvenlik sebebiyle ve ekosistemi dışarı kapalı olduğu için tercih ediyorum. İnan bana "benim için" işlemciymiş, kameraymış, ekranmış, 120 Hz'miş, 5G imiş, bilmem kaç GB rammiş, hiçbir şekilde ilk etapta ilgilendiğim şeyler olmadı.

Bu benim kendi kararım. Yoksa 13 Pro Max yerine 4'te 1 fiyatına Xaomi Redmi Note 11 Pro almayı bende biliyorum. Dön dolaş aynı şeyleri onla da yapabiliyorum elbette. Ama hiç güvenli bulmuyorum. Ki ben öyle fotoğraf çeken, kadınlarla mesajla sexting yapan bir adam da değilim. Gizlim saklım yok. Ama işim gereği çok önemli dökümanları saklamak zorunda kalıyorum telefonda (Airdrop ile Mac'ten atarak vs). O yüzden Android tercihim değil. Ben kendim güvenemiyorum en başta. X bir marka bana istediği garantiyi versin, ı ıh yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 16 Nisan 2022; 23:16:28 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.