Şimdi Ara

TIP 1'LERE TAVSİYELER (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
98
Favori
36.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Atlasını türkçe kullanabilirsin. Benim textbooklarımın tamamına yakını ingilizce. Zor oluyor biraz ama medikal ingilizceye alışmak açısından önemli. Eğer ingilizce konusunda sıkıntı görmüyorsan kendinde, ingilizce textbook seni daha çok geliştirir diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kemalist48 K kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim güzel düşüncelerin için. Kim bilir, belki ileride aynı yerde çalışırız eğer ingilizcen sıkıntılıysa tabiki türkçe okuyacaksın. Çok büyük farklar yok arada, ben tıbbi ingilizceye alışmak için böyle yaptım. Ancak 2 yıl içerisinde ingilizceni iyi bir seviyeye getirmen gerek.

• İngilizce için applikasyonlar nelerdir?

• KADAVRA GÖRMEK

Eminim birçoğunuzun en heyecanlandığı ve en korktuğu şeylerden biridir kadavra görmek :) Nasıl olacak, ne hissedeceğim, acaba midem bulanır mı, acaba bayılır mıyım, acaba ağlar mıyım düşünceleri çoğunuzun aklından geçiyordur. Bunların bazıları gerçekleşebilir, bayılanlae oluyor mesela :) Ancak bunda üzülecek bir durum yok. Takdir edersiniz ki, ölü görmeye alışık değiliz hiçbirimiz. Üstelik derisi olmayan bir ölü görmeye hiç alışık değiliz. Ama alışacaksınız, bu konuda şüpheniz olmasın. Eğer çok endişeleniyorsanız, internette diseksiyon videoları bulabilirsiniz. En azından neyle karşılaşacağınızı görmenin faydası dokunabilir. İlerleyen zamanlarda sizi etkileyen bir durum olmaktan çıkacak ama tabiki ilk gördüğünüzde soğuk duş etkisi yaratması kaçınılmaz :)

Benim bu konuyla ilgili söylemek istediğim çok mühim bir şey var. Arkadaşlar, orda yatan kişi bir insan. Kim olduğu, ne olduğu, önceden nasıl biri olduğunü hiç önemli değil: o, insan. Bu yüzden saygı göstermek zorundasınız. Gittiğinizde göreceksiniz, belki siz de yapacaksınız (lütfen yapmayın) sırf arkadaşlarına hava atmak için kadavrayla birlikte fotoğrafını çekenler ya da kadavrayla dalga geçenler olacaktır. Arkadaşlarınıza havanızı kadavrayla atmayın ya da onunla dalga geçmeyin lütfen. O insan, sizin hekimliğinize katkıda bulunmak için orada. Mesleki yaşamınızda size öyle büyük katkısı dokunacak kı, bırakın dalga geçmeyi saygı duymalısınız. Sizi daha iyi bir hekim yapıyor o insan. Eğer o olmasa maketlerden yarım yamalak öğrenecektiniz her şeyi. Ama o var ve size katkısı çok büyük. Siz bir yakınınız öldüğünde onunla fotoğrafınızı çekiyor musunuz gülerek? Ya da bir yakınınızın ölüsünü gördüğünüzde şurası da şöyleymiş diye dalga geçiyor musunuz? Bunları yapmadığınıza göre başkasının yakınına da bunu yapmayın. İster kimsesiz olsun, ister mahkum olsun, ister bedenini eğitime bağışlamış yüce gönüllü insanlar olsun hepsinin yakınları var. Orda yatan kişiye bile saygı göstermiyorsanız en azından o kişiyi sevenlere saygı gösterin lütfen.

• Balbasur kullanıcısına yanıt
    Duolingo var, en son ücretsizdi diye hatırlıyorum. Başlangıç için iyi olur. Mesela ordaki dersleri tamamladığında busuu satın alabilirsin. O ücretli fakat ücretsiz üyelik alıp indirim gelmesini bekleyebilirsin. Sürekli indirimleri oluyor çünkü. Orda daha da geliştirirsin ingilizceni. Ondan sonra ingilizce kitaplar okuyarak, yabancı dizileri ingilizce altyazılı daha sonra altyazısız izleyerek iyice geliştirebilirsin. Başka aplikasyonlar da var ama incelemedim.

• DocFou D kullanıcısına yanıt
    Insallah hocam calisiriz :) gelistirmeye gayret edicem hocam Ingilizcemi cok tesekkurler yorum icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kemalist48 K kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, ne demek :)

Hocam o kadar uğraşıp yazıyorsunuz Allah sizden razı olsun.

• hocam sag ol cok ufuk acici olmus.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam cok kitap yazmissin ama mesela embriyoloji zordur ve daha iyi anlamak icin kesinlikle moore okumalisin ya da sunu kesinlikle ve kesinlikle oku dedigin var midir? kisacasi en kritik ve en fayda saglayan hangileri?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam uyku saatimizi nasil azaltabiliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: DocFou

Atlasını türkçe kullanabilirsin. Benim textbooklarımın tamamına yakını ingilizce. Zor oluyor biraz ama medikal ingilizceye alışmak açısından önemli. Eğer ingilizce konusunda sıkıntı görmüyorsan kendinde, ingilizce textbook seni daha çok geliştirir diye düşünüyorum.

1. Sınıfta ameliyathanede bulunma şansı oluyor mu?

• yalnızinsan Y kullanıcısına yanıt
    hocam cidden 400 küsür kitaplık 100 lira mı

• foramenpanizza kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, biraz olsun aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabiliyorsanız ne mutlu bana

• DogusCay kullanıcısına yanıt
    Aslında burda yazdıklarım eğer textbook okumayı tercih ediyorsanız muhakkak okumanız gerekenler. Bazı branşlardan 2 tane falan söyledim ama aralarında çok fark yoktur. İnceleyip arasından kendinize uygunu tercih edebilirsiniz. Dizgisi vs daha çekici olabilir. Yani herhangi bir branştan 2 textbooka gerek yok. Ben hiç textbook okumam diyorsan muhakkak ama muhakkak okuman gereken Robbins Patoloji.

• S.O.R.J.P kullanıcısına yanıt
    Yaz tatilinde bunu ayarlaman zor olur. Uyanayım diye saat kurarsın ama duymazsın bile. Okul başladığında yavaş yavaş azaltabilirsin. Günlük uyku saatin 8 saat diyelim. Başfa 7.5 saate indirirsin, ona alışınca 7 saate geçersin. Bu şekilde hedef uyku saatine ulaşırsın. Çok az uyuyup dinç olmanın formülü ise her zaman aynı saatte uyuyup uyanmak. Yoksa çok yorgun oluyorsun.

• DoktorPilot kullanıcısına yanıt
    Okuluna göre değişir bu durum. Benim açımdan hiç sorun olmadı. Genelde devlet üniversitelerinde sorun olacağını sanmıyorum, özellerin çoğunda sorun olabilir.

• Hocam 3 saat falan dedin ya bende 5 saate cekmeye calisiyorumda yapamiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: morethanharvard101

guyton medical physiology 500 lira resmen :(

PDF'si bedava eğer bilgisayardan çalışacaksan
    Her şeyden önce insansınız insan fizyolojisi bellidir her gün 3 saat uykuyla duran dünyada sayılı bir kaç insandan söz edilir ki onlarda dahi kesin bilgiler yok geçmiş zamanlarda olduklarından, 4.30 saat dersiniz 5 saat dersiniz ucundan anlarım helal la derim ama bu şekilde komik duruyor gerçekten komik duruyor.Ben gayet ciddiyim laflarımın arkasındayım ister saldırı deyin ister çekememezlik deyin ister başka bir şey keyfinize kalmış, her gün 3 saat uyuyarak devam edebiliyorsanız yurtdışına felan başvurun araştırma yapsınlar üzerinizde genlerinize baksınlar mutasyon felan olmalı hatta siz daha iyi bilirsiniz.3 saat uykuyla yetinebilen bir insanın "normal insan"lara tavsiye vermesine gerek görmüyorum bunu da eleştirdim ki en doğal hakkım arkadaşlar sizden en az 3 saat az uyuyacaklar bu süreyi siz çalışarak geçirseniz bile bölümü baya iyi dereceyle geçmenize yetiyor:) ki 3 saat dedim 8 saat uyuyanları saymıyorum 5 e çıkar.Bakın siz de beni eleştirmişsiniz ki hakkımda fikir sahibi olmadan 1/3inde uyuyormuşum sizin yaptıklarınızı yapamıyormuşum felan ben sizin kendi ithamlarınızdan gittim siz bilgi sahibi olmadan sıkmışsınız benim düzenli bir uykum dahi yok ama size de lafım yok eleştirebilirsiniz bunda alınacak gücenecek bir durum yok.Hakaret olmadığı sürece buyrun ama insanları hayale sürüklemeyin boşa vakit kaybı gençler ciddiye alıp okuyacak bunları zaten yeni başladılar bir şeylere hevesliler kötü etkiliyorsunuz bana göre.Bana 1 ay boyunca her gün 3 saat uyku uyuduğunuzu kanıtlayın ellerinizden öperim başka da diyecek bir şeyim yok konunuzda özgürce takılabilirsiniz.Size de iyi geceler

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.