Şimdi Ara

TIP 1'LERE TAVSİYELER (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
98
Favori
36.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu faydalı görünüyor. Biraz da uzun, ss almak yerine favorilere ekliyorum. Bir gün foruma atarlanıp mesajları silip gitmeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

Aramıza hoş geldiniz sevgili meslektaşlarım Bana kazandığı okulu bildiren arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor, diğerlerine alacağınız olsun diyorum
    Belki istediğiniz okula yerleştiniz, belki pek de istemediğiniz bir yer geldi o yüzden endişelisiniz. İstediğiniz okuldaysanız sorun yok, ama istemediğiniz okuldaysanız büyük bir sorunla karşı karşıyayız demektir. Sebebi ise, sevmediğiniz bir yerde okula başlamak genellikle o okulu hiçbir zaman sevmemekle sonuçlanır. Dolayısıyla bunu yapıp öğrencilik hayatınızı zehir etmeyin kendinize. Tıp okuyorsunuz artık, tıp öğrencisisiniz. Nerede olduğunuz çok mühim değil. Elbette ki farklılıklar olacak ancak her okulun aynı seviyede eğitim vermesini bekleyemeyiz. Ve elbette ki her okulun avantajları olduğu kadar dezavantajları da mevcut. Daha önce de yazmıştım, nasıl başladığınız nasıl bitirdiğiniz önemlidir. Bu sebeple eğitimi acaba kötü müdür düşüncesine kapılmayın. Eğitimi kötüyse de kötü, siz değiştiremezsiniz ki bunu. Siz kendinizi değiştirebilirsiniz, okulun eğitimini değil. İnternette ders dinleyebileceğiniz çok sayıda ücretli platform var, youtubeda da var. Bunların tamamı ingilizce (en azından benim çalıştıklarım). Eksiklerinizi burdan kapatmaya çalışabilirsiniz. Az çok ingilizceniz ve akıllı telefonunuz varsa medscape programını hemen yükleyin vakit kaybetmeden. Birazcık karıştırın ne var ne yok diye. İnternet o kadad önemli ki, canlı ameliyatlar izleyebileceğiniz platformlar bile var. Dolayısıyla endişelerinizi bir kenara bırakın, tüm imkanlar sizin elinizin altında. Ve artık tıp öğrencisi olmanın keyfini çıkarın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    Gerçekten sizinle tartışmak gibi bir niyetim yok ama uyku fizyolojisi dediğimiz şey bambaşkadır. Hala tam olarak uykuya neden ihtiyacımız olduğu çözülememişken(tam anlamıyla) bazı insanların neden az uykuyla yetinebildiği bazı insanların ise neden çok uykuya ihtiyaç duyduğu bile çözülememiştir. Eğer tıp okuyorsanız lütfen hocalarınıza sorun kaç saat uyuduklarını, bahsettiğiniz gibi bir mutasyon olmadığını ve sayılı insan olmadığını göreceksiniz. Bunu size kanıtlamak zorunda hissetmiyorum kendimi ama uyku yöntemleri konusunda araştırmalar yaparsanız benden çok daha az uyuyan tonlarca insan olduğunu görebilirsiniz. Ben burada hayalperest yaklaşmıyorum. Ben idealist bir insanım ve tıp hayatımı anlatıyorum. Başkaları şöyle yaparsan geçersin diye tavsiye açabilir, o onun görüşüdür. Ben tıbbı böyle görmüyorum, böyle yaklaşmıyorum. İnsanlar inanacaklar düşüncesini ise gerçekten komik buldum. Burada amaç, benim yaşadıklarımı, benim gördüklerimi, benim yaptıklarımı anlatmak. Bu görüşler tamamen bana ait. Eğer hala ısrarcıysanız lütfen buraya yazmak yerine pm'den yazın bana. Size aksini iddia ettiğiniz şeylerin tüm makalelerini yollayabilirim. Ama bu konunun amacından sapmasını istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: DocFou

MEZUN OLDUĞUNUZDA SİZİ BEKLEYENLER : Bir arkadaşımız özelden yazmış, size de anlatayım. Şimdi tıp fakültesinden mezun olduğunuzda isminiz çkys'ye düşer mecburi hizmet ataması için. Mezun olduğunuzda diplomanızı alamazsınız, sağlık bakanlığı diplomanıza el koyar. Mecburi hizmeti tamamlayan diplomasını alabiliyor sadece. Atandınız diyelim ki ama gitmek istemiyorsunuz. Eğer gitmezseniz size 2 tus tercih yapamama cezası veriliyor. Gittiniz ve istifa ettiniz, o zaman da 1 tus tercih yapamama cezası alıyorsunuz. Tabi gittiğiniz yerde çalışırken TUS'u kazanırsanız kazandığınız yere geçiş yapabilirsiniz. TUS'u kazandınız ve asistanlığınızı yaptınız diyelim. Bu sefer de sağlık bakanlığı uzmanlık diplomanıza el koyuyor yine isminiz çkys'ye düşüyor ve atanıyorsunuz. Mecburi hizmetiniz tamamlanınca diplomanızı alabilirsiniz. Ama çok yüksek ihtimalle bir süre daha orda kalmanız gerekiyor. Ben mecburi hizmetimi tamamladım, şuraya gideceğim diye bir şey yok. Performans puanı sistemi getirildi. Yaptığınız her işlemden puan alıyorsunuz. Batıya geçmek için yüklü miktarda puan biriktirmeniz gerek mesela. Tabi özelde de çalışabilirsiniz ama mecburi hizmet tamamlanmadan olmaz. Zaten bu yüzden diplomanıza el koyuyorlar.

Özet: Diplomanıza asla kavuşamayacaksınız

• Riders Of Rohirrim R kullanıcısına yanıt
    O kadar vahim değil Aslında ben ilerleyen yıllarda artan kontenjanlar etkisiyle bununla alakalı bir düzenleme geleceğini düşünüyorum. Çünkü sistem özünde pek de doğru sayılmaz, ama doğuda çalışmayı düşünen kesim pek olmadığından yapmak zorunda kalıyorlar bunu.

• İNGİLİZCEMİZİ NASIL GELİŞTİREBİLİRİZ?

Ben üniversiteye başladığımda ingilizcem çok çok kötüydü. Lisede ne öğrenilebilirse o kadardı işte. Ama öğrenmeyi kafaya koymuştum. İlk önce dil kurslarına gitmeyi düşündüm, ancak o kadar pahalı ki vazgeçtim. Kendim kitap alıp çalıştım bir süre, ama sıkıcı geliyordu. Sonra aplikasyonlar buldum. Hem ücretsiz hem de ücretli olanlar vardı. Çoğunu indirdim, bazıları çok kötüydü ama güzel olanlarla hem oyun oynar gibi vakit geçiriyordum hem de öğretiyordu. Sanırım 1 yıl boyunca bunu yaptım. Intermediate düzeyindeydim. İngilizce okuma kitabı aldım bir sürü. 2 haftada 1 tane olmak üzere sürekli okudum. Seviyelerini de gitgide yükselen şeklinde aldım. Kitapta bilmediğim kelimeleri hemen not aldım. A4 kağıdını 8e bölüp kelimenin ingilizcesini bir tarafına, türkçesini diğer tarafa yazdım. Onları tekrar ederek kelime ezberledim. Yabancı diziyi çok sevdiğimden önce ingilizce altyazılı izlemeye başladım, ardından altyazısız izledim. Ama çok terim geçen dizileri hala ingilizce altyazılı izliyorum. Altyazısız seyredeceksiniz daha çok komedi tarzındaki dizileri öyle izlemeniz daha faydalı olur bence. Tıbbi ingilizce için ise özel bir şey yapmadım. Zaten ingilizceniz olunca ve tıp terimlerine alışmaya başladıkça hangi terimden bahsedildiğini anlıyorsunuz, çoğunda birkaç harf dışında fark yok. Bu yüzden tıbbi ingilizcem de textbook okuyarak, ücretli bir aplikasyondan ders izleyerek ve makale okuyarak gelişti. Ben kullanmadım ama tıbbi ingilizce terimlerini barındıran bir kitap var Cesur Öztürk'ün, onu inceleyebilirsiniz; memnun olan çok.

• Hocam Tıpla alakam yok ama çok önemli ve iyi toparlanmış bilgiler bunlar, ben bile bir kısmını okudum meraktan, sildiğinizi görünce üzülmüştüm. Umarım buradaki trollere prim vermezsiniz
  • Infinitum kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için, ne mutlu bana silsem mi silmesem diye çok düşündüm, sonunda uğraşmak istemediğime karar verdim. Silmek istedim ama bir türlü silinmedi bununla alakalı çok fazla mesaj gelince ben de devam etme kararı aldım, bencillik olduğunu düşündüm önceki kararımın. Tekrar teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için

• Çok çok faydalı konu aklımdaki neredeyse tüm soru işaretlerini giderdi. Teşekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NYShoemaker -- 5 Temmuz 2018; 22:39:19 >
  • DocFou D kullanıcısına yanıt
    Tam olarak çözülmese de kısmi olarak çözüldü,tutarlı makaleler var ve çoğu genetiğe dayandığını söylüyor(ekstrem uyku durumlarının).Uyku konusunu çok olmasada araştırdığımı düşüyorum sizin kadar veya sizden daha az uyuyan tonlarca insana rastlamadım ben maalesef,tıptayım hocalarımın pek çoğu bizim gibi 6 saat dolaylarında uyuduklarını söylüyorlar tabi biz ekstra sınav döneminde 3 4 saatle yetinip sonraki hafta 8 9 saat gömülüyoruz onlar fix 6 uyuyordur diye düşünüyorum.Konunuzda tonlarca 3 saat uyuyan insanlara yardım etmeniz dileğiyle,haklısınız amacından sapmasın tecrübelerinizi paylaşın faydalanabilenler faydalansın.Kendinize dikkat edin.
  • Benim sene basındaki hedefim mühendislikti sonradan mf3 ve mf4 arasında uçurum olunca biraz araştırayım dedim ardından bütün zorluklara rağmen yapabileceğime karar verip tıp sectim . Şimdi ise büyük ihtimal hazırlık okuyacağım yani bütün bir senem boş geçecek gibi . Aynı şekilde zaten mf4 odaklıydım çok fazla lys biyoloji de çalışmamıştım bu sene içinde her şeyi unutmaktan korkuyorum :( Sence soğumamak icin ne yapmalıyım , lys sistemler falan mı çalışsam bu sene veya bir önerin var mıdır hocam

• saccharomyces cerevisiae kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim güzel düşüncelerin için

• Öncelikle umuyorum ki en doğru kararı vermişsindir. Hazırlık senesini bomboş bir sene olarak görme, ingilizce öğreneceksin. Ayrıca minimum 1 yıllık yoğun çalışma temposundan sonra 1 yıl hafif çalışma çok iyi gelecektir. Tıp fakültesine rahat rahat başlarsın. Hazırlık senesinde yapmayı planladığın ama bu zamana dek yapamadığın şeylere vakit ayır bence. İngilizceyi de çok iyi öğrenmeye çalış. Lise biyolojisinin hiçbir faydası olacağını sanmıyorum. Şu anki müfredat nasıl bilmiyorum ama biz tıbba başladığımızda lisede ne saçma şeyler öğrettiler diye düşünmüştük. Tıp fakültesi için endişen olmasın, herkes sudan çıkmış balığa döner. Çünkü her şey çok farklıdır. Ama ben okumak istiyorum dersen tıbbi biyoloji kitabı okuman faydalı olur. Diğer derslere çalışman kafanı karıştırır diye düşünüyorum. Tıbbi biyoloji de lise biyolojisinin bazı konularının geliştirilmiş hali diyebilirim. Hücre konusundan başlar genelde.

• DocFou D kullanıcısına yanıt
    Ingilizce ogrenmem pek haz etmesem de zorunlu gozukuyor ama tibbi biyoloji kitabi mantikli geldi . 1 senede mesela sistemlerle ilgili bilgilerimi unutup rezil olmaktan korkuyorum :(

Gereksiz mi endise ediyorum sizce ve tesekkur ederim

• DOKTORLUK VE ASKERLİK

Bir arkadaşımız yazmış, merak edenler olursa diye buraya da yazmak istedim. Mezun olduğunuzda askerliğinizi tecil ettirme hakkınız var. İster mecburi hizmetinizi yaptıktan sonra isterseniz ihtisasınızı yaptıktan sonra askerlik yapabilirsiniz. Ancak bunun için 35 yaş sınırı var. Yani siz 35 yaşındayken asistan olsanız dahi sizi askere yolluyorlar. Bu da -özellikle cerrahi branştaysanız- ciddi problemlere yol açabiliyor. Kariyer planlarınızı belirken bunu da göz önünde bulundurun. Askerliğe Samsun'da sıhhiye okulunda başlıyorsunuz, orada eğitim alıyorsunuz. Tabi normal askerlik gibi bir eğitim değil. Sonuç olarak ortalama 30 yaş üstü insanlar ve ömürleri boyunca çalışmışlar ordaki eğitim bittikten sonra askeri hastanelere atanıyorsunuz. Tabi askeri hastanelerin kapanmasıyla işler biraz değişti ama bu konuda çok bilgim yok. Sadece normalde branşınız olmayan branşlarda bile görevlendirilebildiğinizi duydum. Doktor için uzun dönem askerlik zorunlu. Bu süreçte maaşınızı da alıyorsunuz. Hatta 1 aylık eğitim sonrasında isterseniz eve dahi çıkabilirsiniz, askeriyede kalmak zorunda değilsiniz. Genel anlamda işler böyle yürüyor. Değişiklil yapılacağı muhakkak ama neler değişir bilmiyorum.

• Normal ama kesinlikle gereksiz bir endişe bu örneğin mühendislik okuyor olsan derse giren hocan senin hiç türev bilmediğini düşünmez ve ona göre anlatır. Çünkü lise türevini bilmiş olman gerekiyor. Ama tıp öyle değildir. Her ne kadar sistemler görsen de lisede, muhtemelen olnlar tıp fakültesinde 1 derste anlatılabilecek kadar detaysız bilgiler. Tıp fakültesinin başında hocaların abcden başlar. Çünkü tamamen bambaşka bir dünyaya giriyorsun. Bu açıdan endişe edecek bir şey yok. Ama içini rahatlatmak için biraz önce de dediğim gibi tıbbi biyoloji okuyabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: DocFou

Normal ama kesinlikle gereksiz bir endişe bu örneğin mühendislik okuyor olsan derse giren hocan senin hiç türev bilmediğini düşünmez ve ona göre anlatır. Çünkü lise türevini bilmiş olman gerekiyor. Ama tıp öyle değildir. Her ne kadar sistemler görsen de lisede, muhtemelen olnlar tıp fakültesinde 1 derste anlatılabilecek kadar detaysız bilgiler. Tıp fakültesinin başında hocaların abcden başlar. Çünkü tamamen bambaşka bir dünyaya giriyorsun. Bu açıdan endişe edecek bir şey yok. Ama içini rahatlatmak için biraz önce de dediğim gibi tıbbi biyoloji okuyabilirsin.

Tesekkur ederim hocam cok guzel bir cevap yazmissiniz icim rahatladi . Okuyacagim buyuk ihtimal

• Rica ederim, başarılar

• Muhteşem konu up

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.