Şimdi Ara

Tıp 1.sınıf öğrencisiyim tavsiyeleriniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Türkçe hocam, teşekkürler dikkate alacağım bir de bu vakalara ulaşabileceğim bir kaynak önerebilir misiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ardosa A kullanıcısına yanıt

Hocam yurtdışı olarak nereyi düşünüyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 23xZeuSx23 kullanıcısına yanıt
    Henüz tam olarak belirlemedim ama gözüme çarpan belçika isvicre iskandinav ülkeleri avustralya tarzi ülkeler var ama neresi olur emin degilim şuan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ardosa A kullanıcısına yanıt

Hocam o ülkelere gidebilen pek duymadım genelde abd, almanya, ingiltere popüler ayrıca her ülkenin genellikle en az denklik sınavları, referans mektubu, c1 seviye dil, staj, bağlantı gibi şartları var. Bir de bu süreçlerin hepsi epeyi masraflı tabi. İyi araştırmak lazım. Bana en mantıklısı burs vs bulup doktoraya gitmek geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 23xZeuSx23 kullanıcısına yanıt

haklısınız hocam bana da en yakın olan doktora eğitimi için gitmek bu masrafları karşılayamam muhtemelen zaten

• tavsiye 1- buralarda (özellikle konu dışında) takılma, hele hele böyle konular hiç açma

• Benim tıp 2. sınıf terk biri olarak verebileceğim en doğru öneri tıp okuma aklın varsa olurdu. Türkiye'de doktor olunmaz. Senin seviyendeki bir mühendisten hem daha az kazanacak hem de insani şartlarda çalışmayacaksın (Türkiye için böyle). Yurtdışında Almanya'ya giden arkadaşlarım var. En kolay geçiş sanırım Almanya'ya oluyor. Bir kere hangi ülke olursa olsun dilini bilmen gerekecek. O yüzden önce ülke seçimini yap sonrasında da ona göre çalışmalarına başla. İngiltere istiyorsan PLAB ve ingilizce çalışman gerekecekken Almanya için FSP Medizin C1: B2-C1 dil sınavını vermen gerekecek aynı zamanda  bazı Bundesland’larda geçerli TELC sınavına da girmen gerekecek. (Bundesland'ı bölge olarak düşünebilirsin. Almanya'da bazı bölgeler sınav isterken bazıları istemiyor.) O yüzden ben yurt dışarıya gideceğim doktor olarak demekle olmuyor, her ülkenin doktor olmak için prosedürü farklı. Mühendis olarak gitmek kadar kolay değil doktor olarak gitmek maalesef. İlk iş ülke seçimini yapmanı tavsiye ederim. Almanya en kolayı bana kalırsa doktor olarak göç etmek için.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.