Şimdi Ara

TIP 3. SINIFTAN MÜHENDİSLİĞE GEÇMELİ MİYİM ? (ÖNEMLİ KARAR) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
3
Favori
2.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    işte bu adamı seviyorum
    helal müdür tıp candır gerisi maceradır
  • Size bir mühendis olarak ne kadar büyük sorunlarla karşılaştığımı çok fazla anlatmadım. Sizin bilmediğiniz başka şeyler de biliyorum. Şu an piyasadaki mühendislerin yüzde 80'i devlete kapak atma hayali kuruyor. Yüzde 20 kaymak azınlık ise genelde eski mühendisler, zamanında piyasada az mühendis varken yükselmişler, ya da genç olanların çoğu belli başlı üniversitelerden mezun. 30 yaşında KPSS kasmak istemiyorsanız mühendislikten uzak durun
  • kembawalker kullanıcısına yanıt
    Hayır bırakmadım tıbba devam ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Dostum sakın ola tıpı bırakma. Doktorluk türkiye'deki açık ara en iyi meslek. Bu tartışmasız bir şey. Ben bir elektrik-elektronik mühendisiyim. Türkiye'nin en büyük kurumlarından birinde çalışıyorum. Burada Odtü İtü mezunları da var. İnan bana hepimiz pişmanız tıp yazmadığımıza.

Özel sektör bildiğin gibi değil, vampir kan emici insanlar. Adam senin gençliğini sömürür, yaşlanınca da verim alamıyoruz diye şutlar. Devlete gireyim desen KPSS belası var ki bazı açılardan LYS'den daha zor. Bizim kurumda Odtü endüstri mezunu da var yemin ederim.

60 yaşına kadar hangi şirket seni barındırır. Emeklilik yaşı 60 oldu. Doktorlar asla nasıl emekli olacağım diye düşünmez, KPSS sınavı kasmadan devlete girerler. KPSS'de zeka sökmüyor, acayip derecede ezbere dayanan bir sınav, 30-35 yaşında gelecek kaygısı yüzünden KPSS kasıp devlete geçeyim desen, onbinlerce mühendisle rekabet etmen gerekecek.

Çok kötü bir üniversiteden mezun birisi ODTÜ mezunu olan birini KPSS'de ezebilir. Acayip bir sınav, LYS gibi değil.

Özel sektör hep strestir, sadece işten atılma kaygısı değil, mesela bir proje verirler onu belli bir tarihte bitirmen gerekir, mesaiye kalırsın, haftasonu da çağırırlar bazen. Ayrıca özel sektörde iyi yerlere gelmek için başarılı olmak yetmez, bizans oyunları vardır, ayağını kaydırırlar haberin olmaz. Yükselmek için amirlerine yalakalık yapman gerekir.

Tıbbın zaten son 3 yılı teorik kısmı azalıyor pratik başlıyor. Senin zorlanacağın 1 sene kalmış.

İnan bana mühendisler kan ağlıyor, ODTÜ bile olsa aldanma ismine yazma. Kulağa hoş gelse de mühendis unvanı aslında iyi bir meslek değildir. Belli yaştan sonra da geri dönemezsin. Kahrolursun tıbbı bıraktığına.

O yüzden benden sana abi tavsiyesi sakın ola tıbbı bırakma, doktor ol sonra evlen, çoluk çocuğa karış, lüks bir hayat sür. Çok az mühendis doktorlar kadar kazanabilir. Bunu unutma.

Zekanı ve gençliğini getirisi çok az olan mühendisliğe yatırma sonra çok pişman olursun.

Bak şu topic'i oku, mühendislerin forumu, alayı pişman olmuş

http://forum.memurlar.net/konu/1368857/

Agzina saglik, bu sene 12.sinifim ve tip muhendislik arasinda kalmistim. Dediklerin gerçekten dogru ve mantıklı

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınız için çok teşekkürler

• okulunu bitir sonra ne istiyorsan onu oku. Hala okuyorken çok basit geliyor ama mezun olup para kazanmaya sosyal statünü düşünmeye gelince iş pişmanlıklar ardı ardına sıralanıyor.
    hocam dedikleriniz odtü veya bilkent'i yüksek ortalama bitirip yurt dışında (ABD) akademik kariyer düşünen biri içinde geçerli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Phoenix

hocam dedikleriniz odtü veya bilkent'i yüksek ortalama bitirip yurt dışında (ABD) akademik kariyer düşünen biri içinde geçerli mi?

odtü bilkent okuyanların önü genelde açık olsa da bence tıp her zaman daha iyidir.
  • Bok yeme

Hocam bende tıp ve ee arasında kalmıştım dediklerinin aynısını bana babam da diyor Tıp a yönlendiriyor. Bende büyük ihtimal tıp yazcam.

• Benim de 4 yıl boyunca doktor olmamı isteyen bir ailem vardı sürekli başarısız mühendisleri örnek gösterip iş bulamazsın asgari ücretle çalışırsın vs diyerek soğutmaya çalıştılar ben de uzun bir süre tıp - mühendislik araştırması yaptım. Tıpta para çok iyi mühendislikte olay biraz sana kalmış iş bulamayıp alakasız bir sektörde de çalışabilirsin dünyayı değiştiren bir icat yapıp milyarder de olabilirsin. Ben hayallerimin peşinden gitmeyi seçip neredeyse tüm tiplar tutmasına rağmen mühendislik seçtim ailem hala tip secsen iyiydi diyor. Ülkemizde mühendisliği önemin verilmediği doğru mühendislik okuyorum diyince insanlar öğretmenlik tutmadı mı vs diyor. Durum bu derece vahim. Ama eğer istiyorsan ve bu kadar yıldan sonra okumayı göze alıyorsan kesinlikle geç derim

• quote:

Orijinalden alıntı: Le Banquet

yine mi sen

Bot bence, mühendislik süzgece takılınca mesaj otomatik yazılıyor.

• sanane
  • naptınız?
  • Bu yuzden dolayı dusuk aldigim için 1 sene daha hazirlaniyorum herkes git mit diyorda ote yandan arkadasta oldugu gibi 3 senesi bosa gidecek muhendisligi secerse

Ote yandan sana sadece sevdiğin meslegi ssc derim yazdiklarinjn hiçbirini okumadim yorumların hicbirine bakmadim sadece sana sunu derim sevdiğin meslekte kal bunu sen bilirsin bunun ygs lys derecesiyle hicbir alakasi yok insan doktorlugu seviyorsa kalir bilgisayar mühendisliğini seviyorsa burda kalir ha derece insani daha iyi bir üniversitede daha iyi koşullarda sevdiğimi meslege daha iyi bağlar

• Aynı durum, boğaziçi endüstri gelmeyince ctf yazmıştım, ben de 3 oldum; bence artık çok geç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumanin yasi yok . Elindekini garantiye al

• Odtude muhendislik varken tip okumak sacmalik olur bence okulun zaten adi var sende kendini gelistiricen biraz oyle yatip gecersen calisamazsin tabi.Tipta cok idealist olmak lazim adam gibi universite hayati yasayamazsin para kazanmaya baslayinca 35 yasina gelmissin.Para kazanmak da oyle kolay degil tus gibi bir sinav var o kadar doktor giriyor istedigi uzmanligi kazananlarin sayisi cok az 2 sene dogu hizmeti var.Istedigin sehirde calisamazsin ben her gun 3-4 saat calisirim diyosan gidilir bence tipa

• kardeş tıpı çok isteyerek yazanlar bile mesleğe başlayınca kafayı yiyor her gün istifa etmeyi düşünüyor senin halini düşünemiyorum bile ayrıca her zaman söylemişimdir matematiği az da olsa seip tıp yazan insanlar gençliğine kendisine geleceğine yazık etmiştir
  • Aynı durum fakat tam tersi. Bilgisayar Mühendisliğinden tıpa geçmeyi düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.