Şimdi Ara

TIP 3. SINIFTAN MÜHENDİSLİĞE GEÇMELİ MİYİM ? (ÖNEMLİ KARAR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
3
Favori
2.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok ÖNEMLİ!!!BİRAZ UZUN AMA LÜTFEN OKUYUN
    Merhabalar
    Şu an Gazi tıp 3. sınıf oldum.Bırakmayı düşünüyorum ama çok kararsızım.Sebeplerime gelince...
    -Lisede hep mühendis olmanın hayalini kurmuştum.Okulumdaki herkes tıp isterken ben yanayakıla mühendislik istiyodum.Bir de bana göre tıp seçenler hep asosyal insanlar gibi geliyodu.Matematik aşığı olmam sebebiyle endüstri mühendisliği ilgimi çekiyodu ve üniversite olarak Bilkent'i istiyodum.

-Ygs-Lys ye girdim.Sıralamam 4 bin civarı geldi.Bu sıralamayla GaziTıp ve ODTÜ Endüstri mühendisliği geliyodu.

-Tercih dönemimde bilkentli olamamamın üzüntüsü içinde acaba ODTÜ yazsam mı düşüncesiyle geçti hep.Ama okul hocalarım, dersane hocalarım, ailem herkes tıp yaz diyodu.Ben mühendis olmak istiyorum deyince hocalarım internete gir bakalım odtü endüstri mezunları hemen iş bulabiliyo mu hayatlarından memnunlar mı dediler.Gerçekten de mühendis mezunlarında çok yakınanlar da var memnun olanlar da.Doktorlardan da aynı şekilde ağlayan sızlayanlarla dolu internette.

-Bizim ailemizde mühendislik tercihim hakkında yardımcı olabilicek kimse yoktu.O yüzden hiçbir zaman yakın bi şekilde bu konuyu danışabilceğim kimse olmadı.Doktor tanıdığımız vardı.Bence ol ben gayet memnunum şu an hayatımdan. Yine olsa yine tıp yazarım dedi.

-Babamla da aram gerçek anlamda yıllarca kötüydü.Yani hiçbir zaman sevgi dolu babakız ilişkimiz olmadı.Bu tercih döneminde de çok büyük kavgalar ettik.Babam mühendislik yazarsam eğitim masraflarını karşılamam gibi bi laf da etti.Bilmiyorum gerçekten yapar mıydı.Mühendislikde okul haricinde kendinizi geliştirmek çok önemli diyorlardı.Ben de bu kendini geliştirmek konusunda fazlasıyla istekli heyecanlı ve enerji doluydum.Ama maddi manevi konuda ailemden destek alamayacağımı anlayınca mühendislikten uzaklaştım.

-Hal böyle olunca tıp yazdım.

-Şimdi diyeceksiniz ki sen maddiyatı düşündüğün için, garanti meslek olduğu için tıp yazmışın.Böyle meslek seçilmezki diye.O zamanlar şöyle düşündüm.Ben her iki bölümde de çok emek harcıycam.Birinin birinden kolay ya da zor olduğunu düşünmüyorum.Türkiye şartlarında da mühendisliğe yeteri kadar emeğinin karşılığı verilmiyo diye bangır bangır bağırınca büyüklerim tıp yazdım.

-Tıp fakültesinde 2 sene boyunca okudum.Okurken aslında tıbbın çok da kötü olmadığını okunabiliceğini gördüm.Çok sevdiğim idealist hocalarım oldu.Ama sınav dönemleri tam bir faciaydı benim için.Çok zorlanıyodum.

-Bu arada hayatımı sorgular oldum.Hayalini kurduğum üniversite öğrencisi değildim.Yani okula git derslere gir.Arada kongrelere katıldım.Okulun kırk yılda bir yapılan etkinliklerine katıldım ama bir şey hep eksik yanlıştı hayatımda.Bir şeyler yolunda gitmiyodu.Gazi üniversitesi sosyal açıdan çok çok kısıtlı bi üniversite.Üniversiteye gelirken kendimi sadece kendi alanımda değil de her alanda( kültür sanat spor müzik felsefe siyaset vb. ) geliştirmek istiyordum.Ve bunları böyle bi fakültede gerçekleştirmek pek de mümkün değildi.Diğer üniversitelerin tıp fakülteleriden birçok arkadaşım oldu.Oralarında bu açıdan çok iyi olmadığını gördüm.

-Durum böyle olunca ODTÜ ye mi geçsem yaaa düşüncelerim ortaya çıktı.Dünyaya bi defa geliyoruz ve hayallermi gerçekleştirmek istiyorum.

-Ama sırf üniversite hayatı için meslek değiştirlmez ki diyorlar o da var.

-İlerde pişman olmak istemiyorum

-Bi tıp fakültesi için harap olmak istemiyorum.

-Aslında herkesten biraz farklıyım.Yani genelde gelen arkadaşlarım işte doktor oluyorum gayet prestijli bi mesleğim olucak. Okulumu bitiririm TUS a girerim. Bu arada evlenirim uzmanlığımı alırım falam filaam. Ben de okulumu bitiriyim ama aynı zamanda birçok şeyi biliyim başka ilgi alanalrım da olsun. Yurt dışına çıkıyım kariyer yapıyım.Akademisyenlik olabiir. Araştırmalar yapıyım.Her zaman yeni şeyler öğreniyim.Anlayacağınız durağanlığı sıradanlığı hiiiiç sevmeyen biriyim.

-Okulu değiştirince de öyle bi hayatı yaşıycağımın garantisi yok belki de ders yoğunluğundan vakit bulamıycam bilmiyorum.

-Babam şu an da daha serbest davranıyo. Yani eskisi gibi değiliz.Neler çektiğimi gördü diyebiliriz.

-Geçersem zaten yatay geçiş hakkım var onunla geçicem.Tekrar sınava girmiycem.

Ama karar veremiyorum.Fikirlerinize önerilerilerinize ihtiyacım var .Şimdiden teşekkürler

NOT:(http://forum.donanimhaber.com/m_108596246/tm.htm) konunun aslı burada fakat beklediğim kadar cevap gelmediği için buraya taşıdım

• Sevmediğiniz bi mesleği yapmak çok zor gelir insana öncelikle doktor olunca pişman olacak mısın? Bide 2 yıl okumuşsun biraz daha dişini sık bitir okulunu mühendislik okuması zevkli olabilir ama ülke şartlarında bu meslek hayatı boyunca çok çalışma gerektiren ve işe girsen bile iş garantisinin devam etmediği bir meslek. Bende Mühendisliğe tıp kadar önem verilmesini isterdim ama sanayimiz o kadar gelişmemiş. O yüzden tıpa devam et derdim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayallerinin peşinden git! bende misal mühendislikte sektin sene yapamam....
  • Şimdi serii eksileyecekler ama:

Mühendis olsan yönetici oldun diyelim, ailene vakit kalır mı? İlerde muhakkak evlenmenin hayalini kuruyorsundur. Mühendislikte kendini geliştirdin çalıştın çalıştın çabaladın durdun. Çok iyi yere geldin, ama bu sefer şöyle bir durum var işten çıkarılma korkusu. Doktorlukta bu yok. Rahat yaşamayı mı seviyorsun yoksa gerilim dolu mu sen seç. Araştır biraz, ben kız olsam mühendis olacağıma doktor olurdum.

• Bu çok zor bir karar . Bizden yardım bekleme . Maalesef sana ne desem olmaz .

Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal ...

En iyisi bir kaç vakit bol bol uyu dinlen daha sonra nihaî kararını ver .

Gönlünün sesini dinle

• hiç düşünme geç okumakta u kadar sıkılırken çalışma hayatı zulüm olur zaten tercih yaparken etrafı dinlemişsin yanlış olduğunu görmüşsün şimdide etrafına soruyosun yıne hata yaparsın içinden geleni yap
  • Ben anlamadım sen gazi üni tıptan odtü ee ye nasıl geçiyorsun ben onu anlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam hayallerinin peşinden git falan demicem filmlerde yaşamıyoruz arkadaşlar bu kadar kolay değil herşey ...
    Benim fikrimi sorarsanız tıpı bitirin derim .

Ne yani bütün doktorlar sıkıcı monoton insanlar değil ki ? Mühendislikten mezun olunca belki daha çok stres altına gireceksiniz çünkü mühendislik özel sektör sonuçta ama tıp genelde devlette çalışırsınız iş sıkıntın olmaz

. Özür dilerim biraz maddiyata kaçtım ama dediğim gibi bu saatten sonra tıpı bırakmak biraz farklı geliyor belki De ben anlayamıyorum sizin düşüncelerinizi ben mühendisliği pek sevmemde

Iyi günler dilerim çok zor bir karar bence başkalarının düşüncelerine takılmayın kendiniz verin ki sonra suçu kendinize atabilir Yada kendinizle gurur duyabilirsiniz .

• Doktorlugu hakkıyla yapabileceksen kal fakat somurtkan, hastayla iletişim kuramayan, mesainin bitmesini iple çeken ve insanlara yanlış teşhis koyan bir doktor olacaksın direkt git mühendisliğe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 31 Temmuz 2015; 10:52:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zeynepay Z kullanıcısına yanıt
    3. sınıfta yatay geçiş nasıl oluyor
  • Bence bu toplumun iyi doktora ihtiyacı var egolarini yenmiş insanlara yardim severlikle yaklaşan.Meslegini seven tip cok guzel ayrica cocuk doktoru psikiyatri uzmani cerrah goz doktoru hersey olabiliyorsunuz sanırım istediginiz alana yonelirsiniz ben psikiyatri isterdim :) hayalim tip deil ama insanin illaki tip alani icinde kendine yakistirdigi birseyler olabilir yoksa mühendisliği gecin bence. Ayrica sunuda belirteyim malesef heryer mühendis kayniyor.Kararinizi iyi verin.

• Merhaba,

İdealist biri olduğunu görmek çok hoş. Tıp 3. sınıfa gelip bunun üzerine düşünebilmek ciddi anlamda güçlü bir irade ister. Dediğin gibi hayata bir kere geliyoruz ve hayallerimizin peşinden koşmamız gerek. Öncelikle şunu aklından çıkarmamalısın aldığın 3 senelik tıp eğitimi boşa gitmiş 3 yıl değil. Aksine muazzam bir deneyim. Olaya 2 farklı açıdan bakarak yardımcı olmaya çalışacağım. İlk olarak Ercan Kesal'ı anlatayım. Kendisi tıp eğitimi aldı. Bir Zamanlar Anadolu filmini izlediysen bilirsin o hikaye Ercan Kesal'ın bizzat doktorken yaşadıklarıdır. Yozgat Blues'da da oynadı kendileri. Peri Gazozu adlı bir de kitabı var. Tıp eğitimi ve bir süre doktorluğun ardından film hayatına atıldı. Şuan da hem film ile uğraşıyor hem de hastane yöneticiliği yapıyor. Kendisini araştırabilirsin. Hatta mail adresini bulursanız mail atın. Kesinlikle yardımcı olacaktır.

2. örneğim Küçük İskender. Küçük İskender ise farklı bir yol seçti. 5. sınıfta tıp eğitimini bıraktı ve şairliğe yöneldi. Kendisi şuan çok başarılı şairlerimizdendir. Tıp eğitiminin izlerini şiirlerinde de görebilirsiniz. Şunu da unutmayalım hiçbir zaman geç veya erken değildir. Doğru an sizin bu değişikliği yapmaya karar verdiğiniz andır. Ben sanata yönelmiş kişilerden örnek verdim. Hayatımda bu cesareti gösteren fazla kişiyle tanışmadım. Tanıştıklarımın da verdikleri bu tarz kararlardan memnun olduklarını gördüm. Örneğin, lisedeki müdürüm 40 yaşında üniversiteyi bitirdi. Sevdiği işi yaptı ve yakın bir zamanda da emekli olacak.

Lütfen, bu kararı verirken kendinle sonuna kadar dürüst ol. Acele etme. Tereddütlerin varsa onları gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: Goncoloz

Şimdi serii eksileyecekler ama:

Mühendis olsan yönetici oldun diyelim, ailene vakit kalır mı? İlerde muhakkak evlenmenin hayalini kuruyorsundur. Mühendislikte kendini geliştirdin çalıştın çalıştın çabaladın durdun. Çok iyi yere geldin, ama bu sefer şöyle bir durum var işten çıkarılma korkusu. Doktorlukta bu yok. Rahat yaşamayı mı seviyorsun yoksa gerilim dolu mu sen seç. Araştır biraz, ben kız olsam mühendis olacağıma doktor olurdum.

Arkadaşın ilk dediği doğru. Ilk 500 icerisindeki bir fabrikada üretim müdürü olan kuzenim var, neredeyse gunde 15 saat çalışıyor ve her ay birkaç kere yurt dışı seyahatine gitmek zorunda. Yine makine mühendisi olup kendi fabrikası olan tanıdığım var adamla konuşurken "nereden geldim buralara bilmiyorum, keşke başka şeyler okusaydim" dediğini bilirim. Demek ki para her zaman huzur getirmiyormus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 31 Temmuz 2015; 22:26:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkOfEagle

hayallerinin peşinden git! bende misal mühendislikte sektin sene yapamam....
    Sittin olmasın o .Sittin olmasın o
  • ODTÜ Endüstri yazacaksın sanırsam.
    Okulun bitince daha rahat bir yaşantın olmayacak büyük ihtimalle yani dediğin gibi öyle yurtdışı araştırmalar vs olmayacak. Bir şirkete girip çalışacaksın.
    Bunun yerine okuduğun tıp fakültesini bitirip okul bittikten sonra yurtdışı seyahetrlerinle,hobilerinle ilgilensen çok daha iyi olur. Para sıkıntın da olmayacağı için rahat rahat yaparsın bunları.

Ben kendim de şahsen Bilkent Endüstri için 3. Seneye kaldım ama ben de kararsızım tıp yazıp yazmama konusunda. Fakat senin yerinde olsam tıp okumaya başlamış 3 sınıf geçmiş olsam asla böyle bir saçmalığa girmem.

• Ben de tıp fakültesini bırakmayı düşünüyorum odtü henüz açıklamadı başvurunuzu yaptınız mı ne düşünüyorsunuz benim puanım inşaata yetiyor çok araştırma yaptım bu süreçte,ee mühendisliğine tutuyorsa maddi anlamda kaygısız şekilde mezun olup yurt dışı kapısını da açabileceğinizi düşünüyorum bilgisayar Mühendisliği de aynı şekilde,ben inşaattan çekinceliyim hep arap ülkelerinde çalışıyorlar malesef,ee ya da bilg tutsa direk geçerdim

• Benim hayalim tıp fakültesi sen bunu başarmışsın bence tıpı bitirmelisin hastalarla uğraşmak istemezsen mikrobiyoloji gibi uzmanlık dallarına yönelebilirsin.Benim bir arkadaşım ankara mühendisliği 2 sene okuyup kırıkkale tıpa gitti.O da mühendislik bölümünde hiç arkadaşının olmayışından yakınırdı(o da kız).Bence kız olduğun içinde doktorluk mesleği daha uygun gibi ama son kararı verecek olan sensin inşallah hayatının geri kalanında mutlu olacağın işler yaparsın
  • Yatay geçişle geçebiliyorsan geçmeni öneririm. Yazdıklarından anlaşılıyor ki bu içinde ukte olarak kalmış ve geçiş yapmaz isen kalacak belki iş hayatında bunu pek hatırlamazsın ama orada okuyanlara da bir danış sonra kararını ver.
  • Dostum sakın ola tıpı bırakma. Doktorluk türkiye'deki açık ara en iyi meslek. Bu tartışmasız bir şey. Ben bir elektrik-elektronik mühendisiyim. Türkiye'nin en büyük kurumlarından birinde çalışıyorum. Burada Odtü İtü mezunları da var. İnan bana hepimiz pişmanız tıp yazmadığımıza.

Özel sektör bildiğin gibi değil, vampir kan emici insanlar. Adam senin gençliğini sömürür, yaşlanınca da verim alamıyoruz diye şutlar. Devlete gireyim desen KPSS belası var ki bazı açılardan LYS'den daha zor. Bizim kurumda Odtü endüstri mezunu da var yemin ederim.

60 yaşına kadar hangi şirket seni barındırır. Emeklilik yaşı 60 oldu. Doktorlar asla nasıl emekli olacağım diye düşünmez, KPSS sınavı kasmadan devlete girerler. KPSS'de zeka sökmüyor, acayip derecede ezbere dayanan bir sınav, 30-35 yaşında gelecek kaygısı yüzünden KPSS kasıp devlete geçeyim desen, onbinlerce mühendisle rekabet etmen gerekecek.

Çok kötü bir üniversiteden mezun birisi ODTÜ mezunu olan birini KPSS'de ezebilir. Acayip bir sınav, LYS gibi değil.

Özel sektör hep strestir, sadece işten atılma kaygısı değil, mesela bir proje verirler onu belli bir tarihte bitirmen gerekir, mesaiye kalırsın, haftasonu da çağırırlar bazen. Ayrıca özel sektörde iyi yerlere gelmek için başarılı olmak yetmez, bizans oyunları vardır, ayağını kaydırırlar haberin olmaz. Yükselmek için amirlerine yalakalık yapman gerekir.

Tıbbın zaten son 3 yılı teorik kısmı azalıyor pratik başlıyor. Senin zorlanacağın 1 sene kalmış.

İnan bana mühendisler kan ağlıyor, ODTÜ bile olsa aldanma ismine yazma. Kulağa hoş gelse de mühendis unvanı aslında iyi bir meslek değildir. Belli yaştan sonra da geri dönemezsin. Kahrolursun tıbbı bıraktığına.

O yüzden benden sana abi tavsiyesi sakın ola tıbbı bırakma, doktor ol sonra evlen, çoluk çocuğa karış, lüks bir hayat sür. Çok az mühendis doktorlar kadar kazanabilir. Bunu unutma.

Zekanı ve gençliğini getirisi çok az olan mühendisliğe yatırma sonra çok pişman olursun.

Bak şu topic'i oku, mühendislerin forumu, alayı pişman olmuş

http://forum.memurlar.net/konu/1368857/

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    yine mi sen
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.