Şimdi Ara

DGS'de Bilgisayar Mühendisliğini Kazanıp Mühendis Olmak Mı ? Yoksa Özel Kuvvetlere Katılmak Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba konu ciddi bir konu arkadaşlar.

Küçükken ben hep asker olmak isterdim fakat askeri liseyi kazanamadığım için gidemedim ve dahada yükselemeyeceğim için askerlik mesleğinden temelli olarak vazgeçtim.

Kafama uzun yıllar sonra takıldı kaldı , ben şimdi mühendis olsam iş bulamayacağım 2 senelik bilgisayar programcılığı okudum. Mühendisliğe tamamlamak istiyorum istemesinede piyasada çok fazla köpek balığı ve egolu tip var zaten TR'de ki piyasayı 30-25+ yaş üzeri elemanlar almış kendilerine ait bir pazarları var yani yeni yetme yazılımcılara , mühendislere bu adamlar zaten iş bırakmıyor.

Bende diyorum çocukluk hayalimi mi gerçekleştirsem ? Özel kuvvetlere katılmak için hazırlık felan mı yapsam spor yapmam gerekecek ciddi ciddi.

Spordan kastım kaya tırmanışı , yüksek yerlerden iple inme doğa yürüyüşü , dağ tırmanışı vs.

Yaş oldu 20 bir yandan gelecek konusunda ne olacağım belirsizliği var kafam karışıp duruyor , aptal kargo hala gelmedi sınavada çalışamıyorum adam akıllı kitaplarım karşı yakada ki evde tek başıma 2 haftadır kargo bekliyorum elimde ki kaynakların çoğunu bitidim yani.

• Bilgisayar mühendisliğinde halen iş var ama acele etmelisin. Bak İnşaat ve Makine mühendislerine, bitik durumda çoğu. Acele et.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galaxy S20 G kullanıcısına yanıt

Açıkçası iş olmasına varda , çok egoist tip dolu etraf yani herkes kendini bir şey sanıyor yazılım sektöründe çok iğrenç bir mevzu.

Biraz deneysel şeyler yapmak istediğinizi söyleyin hemen bu yeni yetme , lamer , çömez , noob damgası yiyorsunuz.

Yada TR'de boş adamsın denip geçiliyor.

Bilmiyorum açıkçası.... Sınava kaldı 22 gün felan Lise matematiğinin içinden geçeceğim işte şu 20 gündede şu aptal kargo hala gelmedi evime daha geçemiyorum...

• Kardeş hayatını pc başında,makale okurken mi geçirmek istiyorsun
    Yoksa özel kuvvetlerde dağın başında ordan oraya gezerek mi geçirmek istiyorsun bunu sen cevap verecen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt

İşte bende kararsızım , siber güvenliğe geçmek vardı kafamda mühendisliği tutturup.

Fakat benim sinirimi çok bozan şey yazılım sektörünün çok ciddi takım şekilde çalışması , ben takım oyuncusu değilimdir pek , hele ki saçma sapan trip , ego , en iyisi benim diyen adamlara gıcık olurum.

Yada bir iki şey öğrenip senin bilmediğin bir şeyi sana karşı koz olarak kullanıp sen avelsin , sen ne bilirsin ki diyen tiplere ayar oluyorum ve yazılım sektöründe bolca bunlardan var.

İşin kötü tarafı bu tipler zaten sektörü olduğu gibi kapatmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7B357775A -- 17 Temmuz 2020; 20:56:28 >
  • Bilgisayar mühendisliği mi özel kuvvetler mi sorusunu sorduğunuza göre özel kuvvetler sizin için doğru tercih olmayacaktır.

Ayrıca bilginiz olması açısından söylüyorum özel kuvvetler yalnızca bir kaç yıl önce -senesini tam hatırlamıyorum- bir kez dış kaynaktan alım yaptı. O istisna dışında bütün alımlarını iç kaynağındaki personellerden yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru diyorsun.

Ben yolumdan şaşmayayım en iyisi buraya kadar gelmişim , devam edecem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Özel kuvvetler takım işidir ama

• Doğru diyorsun , yoluma yani bilgisayar mühendisliğine devam edeceğim , en azından solo bir şeyler yapılabiliyor kendini geliştirirsen. Aranan elit adam olabiliyorsun.

Herkese çok teşekkür ederim konuyu kitletmeyi düşünüyorum cevaplarımı aldım ben.

Bir kaç gündür içime huzursuzluk çöktü şu kargo mevzusundan ya başaramazsam diye sormaya başladım kendime.

• Yasin 20 keske bende 20 olsam.
    Kopek gibi yazilim ogrenirim. 5 yil ayririm kedime. Kocaman bes yil. Anlatilanlara gore universite onemli degilmis.
    Bi sekilde yazilim kas.
    Yurtdisinda is imkani var.
    Kac kurtar kendini bu ulkeden derim.
    Ama iki yillik okumussun hala programda tık yoksa demeki calismiyorsun ve sevmiyorsun bu da bir detay

• Aslında bu sene tamamen DGS için uğraştım , yoksa yazılımla uğraşırdım mühendislik için DGS'ye çalıştım bir sene.

• Diplomayi neden bu kadar istiyorsun?

Ben arastirdigima gore universite birsey ogretmiyor zaman kaybi diyorlar.

• Aslında diploma önemli değil , mühendisliği sadece ekstra zaman için istiyorum , şimdi müh tutmazsa askerliğe gideceğim , askere gidip gelmekte bir şey yok fakat geldikten sonra iş bulmam gerekecek ve iş bulmam neredeyse zor olacak teknisyenlere iş düşmüyor adam teknisyene yaptıracağı işi mühendise yaptırıyor hatta daha fazlasını yaptırıyor ama teknisyenin alacağı maaşta çalıştırıyor.

Normalde mühendislerin daha fazla alması lazım ülkede fakat alamıyorlar. Teknisyenin 7 k civarı alması lazım mühendisin 14 k civarı.

Yurt dışında bu böyledir genelde.

Öğrendiğim şeylerin çöp olma ihtimalide var , ondan dolayı ekstra 2 sene süre lazım bana , dersler umurumda değil zaten siber güvenliğe yöneleceğim müh tutunca. Bug bounty işlerine girişeceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.