Şimdi Ara

10. sınıf öğrencisiyim ve tıp istiyorum , nasıl çalışmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
38.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba abilerim , günlerdir kafamda olan bir düşünceyi size açmak istiyorum. Öncelikle ben asla çalışan birisi değilimdir , günü gününe tekrar yapmaya üşenen sadece yazılıdan önce çalışan ve genelde yüksek almasada ortalama notlara sahip birisiyim. Ama böyle olmam ileride böyle olacağımı göstermiyor tabi ki. Günde ortalama 6-7 saatim bilgisayardı geçiyor. Kendime yararlı ne yapıyorum bilgisayarda hiçbir şey. 1-2 ay öncesine kadar kendime diyordum veteriner hekim olmak için 340larda bir puan gerekiyor çok çalışmasamda son sene yaparım diyordum. Veteriner hekimlik çocukluk hayalim olmasada hayvanları çok sevdiğim için gözümde farklı bir yeri vardı. Fakat gün geçtikçe araştırdıkça farkettim ki veteriner hekimlik sadece kedi köpekten ibaret değil. İneği var keçisi var kuşu var. Neredeyse kemiklerini kaslarını öğreneceğimiz 100 den fazla hayvan var. Bu yüzden son haftalarda bu veteriner hekimliği kafamdan sildim. Şimdi ise doktorluğa heveslendim diyebilirim. Şu son 2 sene kendimi sıkıp , 6 sene dahada sıkıp , geri kalan 40-50 seneyi yaşanmaya değecek bir hayata çevirmek daha makul gibi görünüyor. Bu yüzden sizlere bir kaç sorum var. Şimdi benim 9. sınıf bilgim 0 diyebilirim. 9. sınıfta devlet okulundaydım ve hep en arkada oturup derste çok konuşmayan , hocaların gözünde saygılı , arkadaşlarımın gözünde okulu iplemeyen birisi olarak görüldüm hep. 10. sınıfın başları hariç sonlara doğru baya toparladım diyebilirim kendimi. Çünkü temel liseye geçtim , konuları ne kadar öğrendim ne kadar aklımda bilmiyorum fakat 1. dönemin sonundaki bir konuyu sorsanız gene bilemem yani. Şu son 1 haftadır deli gibi olmasada düzenli çalışmaya başladım gibi bir şey. En son yaptığımız anlamadığım konuları bir kağıda yazarak kendime çalışma kağıdı yapıyorum. Sonra bunları kendimin anlayacağı gibi yazdığım için her şey aklımda kalıyor o konu ile ilgili. Fakat tek bir sorun var , 9. sınıfta okul ortalamam 60 lardaydı. Berbat bir not. Bu sene ise ilk dönem 80 , 2. dönem daha bilmiyorum ama gene o civarda bir şey gelecek diye tahmin ediyorum. Tabi ki bu notların %60ını sözlüler yükseltiyor nede olsa temel lise Kimyadan bütün konuları bitirdik şu an , fizik , biyoloji bitmek üzere. Bunlar bittiği için eski konulara zamanımı ayırabilirim fakat nasıl çalışacağımı bilmiyorum eski konulara. Daha kimyadan asitlerin bazlar ile tepkimesini çıkartamıyorum Fakat anlatan birisi olduğu anda hemen kapıyorum konuyu. Pratik zekaya sahibim fakat kendi başıma pek kullanamıyorum. İlkokul hocam bana hep matematik profesörü olacak bu çocuk derdi , 4. sınıfta okul değiştirdim değiştirmez olaydım Herneyse işte dediğim gibi geçmişte çok eksiğim var. Nasıl çalışacağımı bilsem şu yazın %90 ını derslere bile ayırırım. Hiç böyle hırslandığımı hatırlamıyorum daha önce. Bu hırsı kullanmak istiyorum ''fakat'' nasıl çalışacağımı bilmiyorum. Sizlerin yardımını istiyorum abilerim lütfen yardımcı olun.

• Bende 10.sınıfım gecen yil ort 83 bu yil ilk donem 89 du .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10.sınıftayken tıp isteyen adam, hedef koyan adam her türlü kazanır.
    Yazıyı falan okumadım, bunu diyebiliyorum.
    YGS sonuçları açıklanınca tıp istemeye başladım. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: NiceStory

10.sınıftayken tıp isteyen adam, hedef koyan adam her türlü kazanır.
    Yazıyı falan okumadım, bunu diyebiliyorum.
    YGS sonuçları açıklanınca tıp istemeye başladım. :)

Cevabınız için teşekkür ederim hocam , yazıyı okuyup sorduğum soruyada yardımcı olursanız cidden çok sevinirim
  • Kardeşim sizin daha sınav sisteminiz bile belli değil. Adamlar klasik sınav mı yapacak, sistemi mi değiştirecek napacak ortada yok. Sen okul puanını yüksek tutmaya ve öğrendiğin konuları gerçekten öğrenmeye bak. 12.sınıfa yığma her şeyi yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayar basindaysan film izle, kitap oku ve müzik kültürünü oluştur. seneye çalışırsın kültürlü olmak daha önemli. 10. sınıfta ödev yap sınavlara çalış yeter

• 10. sınıftaysan ve bu konuyu açtıysan zaten benim gözümde tıp kazandın. Hayırlı olsun :)

Olgunluğun ve farkındalığından ötürü tebrik ederim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hepinizin ilgisi için teşekkür ederim fakat sorduğum sorunun cevabını hala alamadım maalesef 10. sınıfın 1. dönemini ve 9. sınıfın tamamının eksiklerini nasıl kapatabilirim ? Mesela 9. sınıfı hiç tınlamadığım için kimya matematik fizik biyoloji 0 gibi bir şey Fakat 10. sınıfın da eksikleri var. Bunları kapatmam için yazın nasıl çalışmalıyım ? Doğru düzgün bir defterim yok 9. sınıf için , neler yapmalıyım önerdiğiniz yayın vs. var mı ? Şimdiden sağolun

edit: bir sorum daha olacak : düzenli çalışma ve gayret ile tıpı kazanmak çok mu zor ? biraz özgüven eksikliğim var bu konuda. kendime normalde güvenirim fakat ya kazanamazsam ? bu kadar kişi kazanamıyor ben nasıl kazanacağım ? okulda daha ygs de 450 yapanı 1. lik köşesine asıyorlar ben nasıl 470-480 alacağım ? gibi sorular var kafamda. Bunları nasıl atlatabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unimenam -- 2 Nisan 2016; 21:18:16 >

• 9 ya da 10 a geri donsem tum enerjimi tubitak ek puani icin harcardim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gozumden kan geldi. Oturup calis her yil bi kitap bitir gec

• Abiler hala soruma yanıt alamadım Doğru düzgün bir şekilde 9 10 eksiklerimi kapatmak istiyorum. (9 hiç yok gibi zaten 10un da ilk dönemi yok(özellikle matematik geometri)) Fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. 2. dönemden itibaren temel liseye gittiğim için etüt saatleri oluyor. Matematik hocam 9. sınıf konularına yavaş yavaş geçecek ettüte fakat ben daha 10. sınıf matematik test kitaplarını çözemiyorum. 9u mu yapayım 10 umu derken her şey karıştı şimdide. Nasıl bir sistem uygulamalıyım kendime , günde ne kadar ne çalışmalıyım ? Elimde bir sürü kaynak kitap var , antrenmanlarla matematikten fem yayınlarına kadar. Fakat matematiği , fiziği , kimyayı maalesef kitabın verdiği 3-5 örneğe bakarak çözemiyoruz. İnternetten videolar ile konuları tamamlayayıp onun testini çözeyim diyorum fakat hangi dersi birden yapacağım ? ve temel matematiğim biraz eksik , onun için antrenmanlarla matematiği bitirmek istiyorum fakat kitapların hepsi 4 ay gibi bir süre alıyor. Yaz tatili bitiyor 4 aya zaten okullar açılmış oluyor ve bu süre içinde ben 9 ve 10 kimya , 9 ve 10 fizik , 9 ve 10 biyoloji bakacağım daha. Çalışma saatlerimi , çalışma stilimi nasıl ayarlayacağım ? Bu konuda cidden yardıma ihtiyacım var , isterseniz özelden isterseniz burdan yardım ederseniz çok sevinirim. Cidden çok istiyorum tıpı kazanmayı fakat hiç de kolay bir şey olmadığının farkındayım. Bunun için çalışmalıyım bütün yazımı verebilirim diyorum fakat nasıl çalışacağımı bilmiyorum

• Kitap oku hem bilgin artar hem de sinavda Türkçede zorluk yaşamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: amman garrey

Kitap oku hem bilgin artar hem de sinavda Türkçede zorluk yaşamazsın

Evet hocam haklısınız o konuda fakat ben eğer ki bu yaz 9 ve 10 u halletmezsem 11. sınıfta iyice batmaya başlayacağım gibi hissediyorum. Zaten 9-10 temelim berbat , bide 11 eklenince üstüne her şey üst üste binecek. Şu an o yığılmayı önlemek için bir şeyler yapmaya çalışıyorum fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. Tecrübeliyseniz yardımcı olur musunuz ?
  • O zaman bu yaz 9 ve 10 u hallet
    Al kitabi eline karistir ugras coz yani baslayinca gerisi gelir

• obp 90 üstünde olsun en az

karekök 1-2 kitaplarını al bitir şimdiden boş zamanlarında dil bilgisi çalış + hergün 20-40 paragraf bence yeterli
    zaten fen derslerine çalışman lazım alanın o ...
  • Ben bu sene 10.sinifa geçtim ve bende tıp istiyorum hakkimizda hayirlisi olur İnşallah. 3 Ay Tatilde bile şuan saat gece 3 hala ders çalışıyorum...

• Sanki sende kendimi gordum 9. sinifta hocalarin anlattiklari obur kulagimdan cikmis. Biyolojiyide 10. sinifta bile dinlemeye usenirdim dogrusu. Ama 10. sinifta butun sinavlarima calistim verilen odevleri yaptim ortalamami cok yuksek tuttum. 11 ve 12 de ben ygs lys ye calismaya basladim. Hirsli olman hedef koyman cok guzel bisey. Bana 9 da sorsalar isletme okuycam falan derdim kafa yok saniyodum kendimde. Insan calisip yaptigini gorunce dahada hirslaniyo. Sen simdi 10. sinifin konularini yala yut. Kendine vakit ayir cunku zorlu 11. ve 12. sinif seni bekliyo.

edit: Olum 11 e gecmissin zaten ahahahaha yanlis anlamisim. Lys adina 11 e kadar ne varsa ve 11 de dahil bitir. 12. sinifta rahat edersin bide ygs temeli olustur kendinde her dersten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tumer_116 -- 2 Eylül 2016; 3:18:32 >
  • manyakmısınız lan. tamam hedef falan güzel tabiki hayallerin olucak ama şu anki kafa yapınla kalmayacaksın. şu an olabildiğince oku dersslerine hakim olup gezmeye tozmaya bak. şu an 5 saat çalışsan ölürsün ama sonra 6 saat çalıştım yetmicek diye ağlıycaksın
  • tumer_116 T kullanıcısına yanıt
    Hocam temmuzun 10una kadar ant mat 2 nin yarısına gelebildim sadece. Sonra çorluya geldik , kız arkadaş buldum kendime her şeyi yine amaan 11-12 de calisirim moduna getirdim. Boş geçen bir yaz daha. Demekle olmuyormuş , ne de kolay yazmisim bu yaz 9-10 konularını bitiririm diye 9-10 konuları kaldı yine. Okullar açılıyor bizim bu pzt. Dediğiniz gibi yapicam hocam var mıdır başka oneriniz ?

• Ben 9 da bos kafaydim 10 da sinav aksamlari calistim. 11 dede fazla kasmadim gunde 3 saat calistim haftada 1 gun hic calismadim.11 de sporada gittim. Ama 11 yaz sadece 10 gun ara verdim ve 12. sinifta benim icin hayat tam anlamiyla ygs lys ydi. Sana onerim herzaman planli git. Su zamana kadar bunlar bitmeli falan kendine bi defter tut. 11 de yaptigin netleri 12 de yaptiklarini yaz sana moral olur. 11. sinifta denemelerde 50 net yaparken gercek ygsde ve denemelerde neredeyse 2.5 3 katini yaptim. Basarilar diliyorum umarim hayallerine ulasirsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.