Şimdi Ara

Tıp, Diş, Eczacılık üçünü de kazanacak puana sahipseniz hangisini seçerdiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eczacılık.insanlar belli yaştan sonra maaşlı değil kendi yerinin patronu olmak istiyor.istediği saatte işe gidip dünyayı dolaşmak istiyor.18-19 yaşında bunları anlayamıyorsun.10 sene öncesine dönsem eczacı olurdum.devlette çalışıp sabah 8 akşam 5 bir süre sonra kabak tadı veriyor.ha tıp veya diş okursan da kendi iş yerini açabilirsin ama tıbbın her bölümünde değil.ya kbb,plastik cerrahi olup burun ameliyatları yapacaksın yada psikiyatri,cildiye okuyup muayene edip geçeceksin ama sonuçta sen çalışıyorsun yine.eczacılıkta koy yerine birini sen istediğin gibi takıl.
    Diş hekimliği ayrı bir olay.babamda diş hekimi olduğu için yakından biliyorum mesleği.bir kere türkiyede okulu bitirir bitirmez herhangi bir uzmanlık okumadan kendi iş yerini açabileceğin nadir üniversite bölümlerinden.ama çok zor.
    Bir kere detaylarla uğraşmayı sevmiyorsan hiç bulaşma çünkü hayatın ufak bir alanda geçecek.dünya genelinde yapılan araştırmalarda psikolojik sorunları en fazla olan meslek diş hekimliği çıkmış.adamlar çok küçük alanda çalışıyor ve çok kolay sinir stres sahibi olabiliyorlar.ama mesela ortodonti uzmanı olursan iyi.o zaman fazla uğraşmıyorsun. yine de sen bilirsin.son karar senin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: PantheraPardus

Eczacılık.insanlar belli yaştan sonra maaşlı değil kendi yerinin patronu olmak istiyor.istediği saatte işe gidip dünyayı dolaşmak istiyor.18-19 yaşında bunları anlayamıyorsun.10 sene öncesine dönsem eczacı olurdum.devlette çalışıp sabah 8 akşam 5 bir süre sonra kabak tadı veriyor.ha tıp veya diş okursan da kendi iş yerini açabilirsin ama tıbbın her bölümünde değil.ya kbb,plastik cerrahi olup burun ameliyatları yapacaksın yada psikiyatri,cildiye okuyup muayene edip geçeceksin ama sonuçta sen çalışıyorsun yine.eczacılıkta koy yerine birini sen istediğin gibi takıl.
    Diş hekimliği ayrı bir olay.babamda diş hekimi olduğu için yakından biliyorum mesleği.bir kere türkiyede okulu bitirir bitirmez herhangi bir uzmanlık okumadan kendi iş yerini açabileceğin nadir üniversite bölümlerinden.ama çok zor.
    Bir kere detaylarla uğraşmayı sevmiyorsan hiç bulaşma çünkü hayatın ufak bir alanda geçecek.dünya genelinde yapılan araştırmalarda psikolojik sorunları en fazla olan meslek diş hekimliği çıkmış.adamlar çok küçük alanda çalışıyor ve çok kolay sinir stres sahibi olabiliyorlar.ama mesela ortodonti uzmanı olursan iyi.o zaman fazla uğraşmıyorsun. yine de sen bilirsin.son karar senin.
    Hocam siz eczacılığın geleceğini parlak görüyor musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: DrDex

Hocam siz eczacılığın geleceğini parlak görüyor musunuz?

Alıntıları Göster
    Kardeş bildiğin dükkan işletip ilaç ticareti yapıyorsun işte.10 sene önce neyse 10 sene sonrada o işte.rahatlık açısından üstüne tanımam.

• quote:

Kardeş bildiğin dükkan işletip ilaç ticareti yapıyorsun işte.10 sene önce neyse 10 sene sonrada o işte.rahatlık açısından üstüne tanımam.

Alıntıları Göster
    Rahatlığı eyvallah da, açılan yeni yeni eczacılık fakülteleri, mezun sayısının artması, getirilen kota (her 3500 kişiye 1 eczane düşecek) falan kafamı karıştırmadı değil. Sonucta ticaret işi diye çoğu mezun eczane açmak istiyor. Gelirleri çok yüksek ve rahat. Bu yüzden her mezun olan eczane açıcam kafasında. Bir de eczane açmak için yüksek sermaye gerekiyor sanırsam. Açacağın konum falan da cok önemli. Batabilme ihtimali var da, suana kadar batan eczacı görmedim

• quote:

Orijinalden alıntı: DrDex

Rahatlığı eyvallah da, açılan yeni yeni eczacılık fakülteleri, mezun sayısının artması, getirilen kota (her 3500 kişiye 1 eczane düşecek) falan kafamı karıştırmadı değil. Sonucta ticaret işi diye çoğu mezun eczane açmak istiyor. Gelirleri çok yüksek ve rahat. Bu yüzden her mezun olan eczane açıcam kafasında. Bir de eczane açmak için yüksek sermaye gerekiyor sanırsam. Açacağın konum falan da cok önemli. Batabilme ihtimali var da, suana kadar batan eczacı görmedim

Alıntıları Göster
    O konuda haklısın açacağın yer önemli.yeni eczacılık yasasını bilmiyorum artık mahalle aralarına, sağlık ocakları yanına açıyorlar.tabi başka yerlerde maaşlı çalışma imkanın da var ama öyle 9-10 bin maaş vereceklerini sanmıyorum.dediğim gibi şuanki aklım olsa eczacılık okur dükkan açardım.başına da aileden birilerini koyar ben gezerdim sürekli alacağın maaştan ziyade çalışma koşulları daha önemli.malum ülkemizde afedersin eşşek gibi çalıştırıp az maaş veriyorlar.mesleğini sevsen bile hayat boyu her sabah kalkıp işe gitmek can sıkıcı olabiliyor.dünya büyük yer,keşfetmek lazım biraz.

• quote:

O konuda haklısın açacağın yer önemli.yeni eczacılık yasasını bilmiyorum artık mahalle aralarına, sağlık ocakları yanına açıyorlar.tabi başka yerlerde maaşlı çalışma imkanın da var ama öyle 9-10 bin maaş vereceklerini sanmıyorum.dediğim gibi şuanki aklım olsa eczacılık okur dükkan açardım.başına da aileden birilerini koyar ben gezerdim sürekli alacağın maaştan ziyade çalışma koşulları daha önemli.malum ülkemizde afedersin eşşek gibi çalıştırıp az maaş veriyorlar.mesleğini sevsen bile hayat boyu her sabah kalkıp işe gitmek can sıkıcı olabiliyor.dünya büyük yer,keşfetmek lazım biraz.

Alıntıları Göster
    Meslek sahibi olmadan önce zaman var, para yok, meslek sahibi olduktan sonra da para var, zaman yok

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.