Şimdi Ara

Tıp düştü,mühendislik yükseldi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar tıp fakülteleri çok ciddi düşüşler yaşadı.. 6000 lik yere 7000.girdi 4500 lük yere 5400 ler girdi.. peki mühendislikler ne alemde? ve tm sıralamaları.. tıp düştüyse ne yükseldi ?

• iyi ünivlerin mühendislikleri yükseldi. ayrıca düşüşte kontejyan artışlarının etkisi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWarrior -- 20 Ağustos 2012; 12:11:19 >
  • Bilg müh. düştü 107 binim 93binlik yere girdim
  • Tıplar o kadar dusmedi bence.4500 lik yer dedigin galiba uludag tıp bu sene 5400 degil 5100 oldu mesela.Her neyse niye bu sene tıp fakulteleri boyle oldu bence bunun uzerine biraz kafa yormak gerek.Buna ne sebep oldu? Tamam en iyi tıp fakulteleri yine sabit kaldı ama ozellikle 5 bin 10 bin arası ciddi dususler var yine de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en iyi tıp fakülteleri mesela Koç tıp yükselmiş.arkadaşım 524. mü neydi giremedi koç tıpa çapaya gitti.ama genel olarak çok ciddi düşüşler var.mesela boğaziçi makine bekleyen arkadaşım odtüye gitti.onun gibi.tmler de çoğu kişi buruk çevremdeki:S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efendi.

en iyi tıp fakülteleri mesela Koç tıp yükselmiş.arkadaşım 524. mü neydi giremedi koç tıpa çapaya gitti.ama genel olarak çok ciddi düşüşler var.mesela boğaziçi makine bekleyen arkadaşım odtüye gitti.onun gibi.tmler de çoğu kişi buruk çevremdeki:S

Benım çevredekilerde gayet mutlu.Ama siz 5k-10k arasından bahsediyorsunuz ben 60k-150k dan bahsediyorum
  • seçkin ünilerde mühendislikler yükseldi.
    9,2 k ile geçen senenin 10 k lık yerine giremediğini söyleyenler vardı.
    olan tmcilere oldu.
  • quote:

en iyi tıp fakülteleri mesela Koç tıp yükselmiş.arkadaşım 524. mü neydi giremedi koç tıpa çapaya gitti.ama genel olarak çok ciddi düşüşler var.mesela boğaziçi makine bekleyen arkadaşım odtüye gitti.onun gibi.tmler de çoğu kişi buruk çevremdeki:S

Abi Allah aşkına şu ilk binde sadece tam burslu aldıgi icin ilk 1000de olan vakıfları saymayın en iyi tıp fakulteleri arasında.Koç un daha hastanesi bile yok mesela.yuzde 50 burslusu 3000 zaten.Bence en iyiler hacettepe çapa cerrahpasa bile hakikaten 200 kisi falan dusmus.Muhendislikler konusunda zaten belliydi bu sene.Kime sorsam muhendislik diyordu.Ama ozellikle boun ve itu odtu ye ilgi baya arttı muhendisliklerde.Seneye bu kadar olmaz bence tıplar yukselir

• 30bin arkadaşım 27binlik elektrik-elektroniğe girdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maftas

quote:

Abi Allah aşkına şu ilk binde sadece tam burslu aldıgi icin ilk 1000de olan vakıfları saymayın en iyi tıp fakulteleri arasında.Koç un daha hastanesi bile yok mesela.yuzde 50 burslusu 3000 zaten.Bence en iyiler hacettepe çapa cerrahpasa bile hakikaten 200 kisi falan dusmus.Muhendislikler konusunda zaten belliydi bu sene.Kime sorsam muhendislik diyordu.Ama ozellikle boun ve itu odtu ye ilgi baya arttı muhendisliklerde.Seneye bu kadar olmaz bence tıplar yukselir

Abi şimdi Koç tıp kalitesi tartışılmaz bence.giden arkadaşlarımdan biliyorum özel tıp tamam ama çok iyi.Fatih falan bilemem ama koç öyle.Evet ben de odtü - itü-boğaziçi bu üç üniversiteye gitmek isteyen arkadşaların çoğu bi alt üniversiteye gitti.bilkent e giden arkadaşım pek yok ama onun da mühendislikleri yükselmiş diyorlar.50k civarı arkadaşlarda da bi alt üniversiteye gidenler olmuş.şaşırdım bu sene ilginç oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: maftas

quote:

ortalama olarak devlet üniversitelerinde tıpların bir süre düşmeyi sürdüreceğini düşünüyorum. 2000'li yılların başında odtünün mühendislikleri ortalama bir tıptan çok çok yüksekmis. O kadar olmasa bile yavaş yavaş oraya doğru gidiliyor bence.

Ama hacettepe, cerrahpaşa, çapa, ankara, ege, gazi, marmara bu tarz tiplarin çok düşeceğini sanmıyorum.

• şakamısınız siz
    ösymnin yayınladığı 2012 kılavuzuna bakın.Şöyle anlatim hacettepe bilgisayarı 2puanla kaçırdım.Geçen sene 19binlerdeydi başarı sırası benim sıralamam ise 23klarda artık siz karar verin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkknightr -- 20 Ağustos 2012; 12:51:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkknightr

şakamısınız siz
    ösymnin yayınladığı 2012 kılavuzuna bakın.Şöyle anlatim hacettepe bilgisayarı 2puanla kaçırdım.Geçen sene 19binlerdeydi başarı sırası benim sıralamam ise 23klarda artık siz karar verin

Arkadaşım sadece soruyoruz,çevremizde olan bitenlere göre yorum yapıyoruz o yüzden konuyu açtım zaten.
  • quote:

quote:

şakamısınız siz

Arkadaşım sadece soruyoruz,çevremizde olan bitenlere göre yorum yapıyoruz o yüzden konuyu açtım zaten.

Zaten ben buraya gelip de yorum atmadım,sövdüm saydım ok?
  • quote:

quote:

quote:

şakamısınız siz

Zaten ben buraya gelip de yorum atmadım,sövdüm saydım ok?

Bence ben seni yanlış anladım sen de beni yanlış anladın :D Düşüşler çok garip TM lerden üzülenler çok kız arkadaşım da öyle.. her sene bir olay çıkıyor ya ..

• ODTÜ'nün sıralamaları genellikle sabit kalmış ancak ITÜ ve Boğaziçi epey yükselmiş. Daha düşük mühendisliklerde ise durum tam tersi anladığım kadarıyla. Yani ilk 10 bindeki öğrenciler tıp yerine iyi mühendislikleri tercih etmişler. Tabi kontenjan artışının da etkisi var tıpların düşmesinde.

• Evet kontenjanlar çok arttı örneğin ege tıp 300 civarı kalanlarla beraber falan 400 ü bulduğunu söylemişti orda okuyan bir abla.bakalım bu senelerde neler göreceğiz allah vermeye bi facia yaşamayalım ama boğaziçi ve itü yükselmiş bence de
  • 104 bindim 95 binlik yere girdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.