Şimdi Ara

Tıp Düşünen Arkadaşlar(Özellikle İlk 5k)Buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
7
Favori
2.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar İstanbul üniversitesi İstanbul(çapa) tıp fakültesinde okuyorum.Erkek kardeşim benden 1 yaş küçük ankara tıpta okuyo.
    Arkadaşlar tercih yapmadan önce bilgilendirmek istedim.Tıp seçerken öncelikle kampüs ya da şehire değil kalma oranına bakmanızı tavsiye ederim
    Çünkü gerçekten çok zorlu bir eğitim ve ne kadar çalışkan olursanız olun eğer okul zorsa sınıfta kalabilirsiniz.Hazırlık olan okullardan uzak durun size hiç bir şey katmaz.
    Ama İngilizce tıpları düşünebilirsiniz yurtdışı düşünüyorsanız.Gelelim kendi okuluma çapada sistem değişti ve bu yıl çapa taşınıyor.Buyüzden okul hem zor hem de seneye ne olacağımız belli değil.
    Çok kalabalık olduğundan eğitim anlamında çok eksiklik yaşıyoruz anlayacağınız sadece adı olan bir okul.Erkek kardeşimden bildiğim kadarıyla ankara tıp çok daha kolay çıkmış soru da soruyorlarmış.
    Bunun dışında diğer okullarda da arkadaşlarım var (ankara fen mezunuyum).Ege ya da dokuzeylül tıp tercih edecekler
    gidip görsünler çünkü birinin kampüsü var diğeri deniz kenarında zorluk olarak ikisi de ortakarar okulllardan.Ankaradaki okullar arasında en zoru tahmin edeceğiniz üzere Hacettepe.
    sonra ankara geliyor sonra gazi.Gazi tıpın önemli bir artısı çıkmış soru soruluyo olması konum olarak hepsi merkezi.
    Hazırlık bu tıplar içinde sadece Hacettepe de var o da İngilizcesinde.Son olarak istanbulda tıp yazacak arkadaşların Cerrahpaşa ya da Marmara tıpı gözden geçirmesini tavsiye ederim.
    Eğer yine de çapayı gelip görmek isterseniz 4. sınıfım yazın okulda stajda olacağım okulu gezdirip diğer arkadaşlarla da görüşebilirim tabi hepsinden önce
    bu yazdıklarım illaki tıp istiyorum diyenler için.Yoksa her tıpçının dediği gibi şimdiki aklım olsa hayatta yazmazdım:)

• hocam guzel bir yazi olmus..
    yalniz bi noktaya ekleme yapmak isterim hacettepede hazirlik turkce tipta da var..
    diger kisimlara katiliyorum hacettepe cok zorlar ogrenciyi digerlerine oranla..
    benim ayrica merak ettigim bi nokta da ben hacettepedeyim (tip degil farkli bi bolumde) dolayisiyla burdaki sinifta kalma oranlarina ulasabiliyorum okula gidip
    peki baska illerdeki tıplarin oranlarina nasil ulasabiliriz yani internette paylasiliyor mu acaba bunlar? tesekkurler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: viewsltn

hocam guzel bir yazi olmus..
    yalniz bi noktaya ekleme yapmak isterim hacettepede hazirlik turkce tipta da var..
    diger kisimlara katiliyorum hacettepe cok zorlar ogrenciyi digerlerine oranla..
    benim ayrica merak ettigim bi nokta da ben hacettepedeyim (tip degil farkli bi bolumde) dolayisiyla burdaki sinifta kalma oranlarina ulasabiliyorum okula gidip
    peki baska illerdeki tıplarin oranlarina nasil ulasabiliriz yani internette paylasiliyor mu acaba bunlar? tesekkurler..
    bozok tıpta okuyan arkadaşlarım var orayı düşünen de bana sorabilir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire Cavalry

bozok tıpta okuyan arkadaşlarım var orayı düşünen de bana sorabilir :)

Alıntıları Göster
    şimdiki aklın olsa ne yazardın?
  • Vay be adamlar 6-10 k yi tinlamiyor
  • Hacettepe Türkçe tıpta da hazırlık var. Gelmeyin beyniniz yanıyor kısa sürede
  • winteriscoming123 W kullanıcısına yanıt
    hocam özel dişlerde hazırlık var mıdır

iyi forumlar
  • bozok tip bu sene yozgata geciyor bozok üni rektoru aciklama yapti gecen
    Hacettepedeyim Türkçe için de hazırlık var.Gazi göründüğü kadar kolay,Ankara Tıp göründüğü kadar zor değil bunu söyleyebilirim.Cerrahpaşa baya kolay ona yapacak bir şey yok.Marmarayı hiç araştırmadım.çapa eskiden "eşeği bağlasan okur" denirdi şimdi hiç öyle olmadığını kütüpe giden dönem1lerden anlayabilirsiniz-şahsen arkadaşlarım- Hacettepe bildiğiniz gibi çok zor.bozok'un gitmesine seviniyorsanız hemen bir kardeş okul olan Aksaray gelecek Hacettepe "öncü" okul diye yine amfide yer bırakmayacak rezalet devam ediyor
  • diyegokosta D kullanıcısına yanıt
    hocam aksaray bu sene mi geliyor
  • Öyle duyduk biz
  • viewsltn V kullanıcısına yanıt
    Hocam okulun öğrenci işlerini arayıp öğrenebilirsiniz
  • Boğaziçi,itü,odtü,bilkent gibi okullardan birinde mühendislik bölümlerinden birini okurdum.Hem sosyal bi üniversite hayatım olurdu hem çok daha erken hayata atılıp paramı kazanırdım.
    tesekkurler hocam
  • Hocam tahminen 1k gelicek.Medipol acıbadem ve cerrahpaşa arasında kararsızım.Özel üniversitenin artilari eksileri neler olabilir.Yardimci olursaniz sevinirim
    tıp okurken yurt dışına nasıl çıkılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: winteriscoming123

Boğaziçi,itü,odtü,bilkent gibi okullardan birinde mühendislik bölümlerinden birini okurdum.Hem sosyal bi üniversite hayatım olurdu hem çok daha erken hayata atılıp paramı kazanırdım.

hocam sosyal bi universite hayatin olmuyo
    odtude muhendislikler emin ol tıplardan daha zor.
    Basini kasiyacak zaman bulamassin ozellikle benim bolumum odtu ee icin konusursak.
    Ancak tatilleri cok fazla o ayri
  • thereisnoway kullanıcısına yanıt
    Benim kuzenim odtü makinede okuyo.Hertürlü imkan sağlanmış çokta güzel vakit geçiriyor ve yıl kaybı yok.
  • forumdonanim44 F kullanıcısına yanıt
    Özel üniversitenin en büyük artısı öğrenci sayısının az olmasından dolayı ilgi alaka devlet üniversitelerine göre çok daha fazla ve hocalar daha anlayışlı.Koç,şifa ve medipol de okuyan arkadaşlarım var hepsi gayet memnun istersen görüştürebilirim.Tabi özel okulun eksilerine gelince zengin çocuklarıyla okuyacaksın biraz daha farklı bir çevre.
  • nope93 kullanıcısına yanıt
    1 yıllık gitmek istiyorsan erasmus imkanı var arkadaşım ispanyaya gitmişti tavsiye etti ama ben cesaret edemedim.Yazın staj için gidebilirsin sınavları var ama çok talep olmadığından isteyen gidiyo.Eğer direk dışarda üniversite okumaktan bahsediyorsan bunun için ygs/lys ye değil SAT sınavına girmen gerekiyor.Yurt dışında okuyup türkiyeye gelince bir sınava tabi tutuluyorsun sınavı geçersen türkiyede hekimlik yapabiliyorsun.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.