Şimdi Ara

Tıp Düşünen Arkadaşlar(Özellikle İlk 5k)Buraya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
7
Favori
2.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: winteriscoming123

Benim kuzenim odtü makinede okuyo.Hertürlü imkan sağlanmış çokta güzel vakit geçiriyor ve yıl kaybı yok.

kacinci sinif
    tahminim ya hazirlik ya da 1. sinif :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thereisnoway kullanıcısına yanıt
    4. sınıf okulu yeni bitti.Yüsek lisans için başvurdu birkaç gün önce.
  • quote:

4. sınıf okulu yeni bitti.Yüsek lisans için başvurdu birkaç gün önce.

o zaman size oyle diyodur. Tatilleri haric sosyal zamani olacagini sanmiyorum cok zor.

• winteriscoming123 W kullanıcısına yanıt
    burda tıp okuyup master vs. ile yurt dışına gitmek çok mümkün değil onu anlıyorum dediklerinizden,çok sağolun hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: nope93

burda tıp okuyup master vs. ile yurt dışına gitmek çok mümkün değil onu anlıyorum dediklerinizden,çok sağolun hocam

Tıp okuduktan sonra başka ülkelere gidebilirsiniz.Örneğin Amerika'dan bahsedersek 3 usmle step ini almanız bir kaç kez de orada bulunup staj yapmanız gerekiyor.Bunlar hem maddi hemde manevi açıdan insanlardan parça götürüyorlar.Bu arada diğer ülkedeki tıp kurulları herkesi kabul etmez farklılıklarınız olmalı.
  • quote:

İyi akşamlar İstanbul üniversitesi İstanbul(çapa) tıp fakültesinde okuyorum.Erkek kardeşim benden 1 yaş küçük ankara tıpta okuyo.
    Arkadaşlar tercih yapmadan önce bilgilendirmek istedim.Tıp seçerken öncelikle kampüs ya da şehire değil kalma oranına bakmanızı tavsiye ederim
    Çünkü gerçekten çok zorlu bir eğitim ve ne kadar çalışkan olursanız olun eğer okul zorsa sınıfta kalabilirsiniz.Hazırlık olan okullardan uzak durun size hiç bir şey katmaz.
    Ama İngilizce tıpları düşünebilirsiniz yurtdışı düşünüyorsanız.Gelelim kendi okuluma çapada sistem değişti ve bu yıl çapa taşınıyor.Buyüzden okul hem zor hem de seneye ne olacağımız belli değil.
    Çok kalabalık olduğundan eğitim anlamında çok eksiklik yaşıyoruz anlayacağınız sadece adı olan bir okul.Erkek kardeşimden bildiğim kadarıyla ankara tıp çok daha kolay çıkmış soru da soruyorlarmış.
    Bunun dışında diğer okullarda da arkadaşlarım var (ankara fen mezunuyum).Ege ya da dokuzeylül tıp tercih edecekler
    gidip görsünler çünkü birinin kampüsü var diğeri deniz kenarında zorluk olarak ikisi de ortakarar okulllardan.Ankaradaki okullar arasında en zoru tahmin edeceğiniz üzere Hacettepe.
    sonra ankara geliyor sonra gazi.Gazi tıpın önemli bir artısı çıkmış soru soruluyo olması konum olarak hepsi merkezi.
    Hazırlık bu tıplar içinde sadece Hacettepe de var o da İngilizcesinde.Son olarak istanbulda tıp yazacak arkadaşların Cerrahpaşa ya da Marmara tıpı gözden geçirmesini tavsiye ederim.
    Eğer yine de çapayı gelip görmek isterseniz 4. sınıfım yazın okulda stajda olacağım okulu gezdirip diğer arkadaşlarla da görüşebilirim tabi hepsinden önce
    bu yazdıklarım illaki tıp istiyorum diyenler için.Yoksa her tıpçının dediği gibi şimdiki aklım olsa hayatta yazmazdım:)

Kendinizi motive etmek için neler yaptınız.12'ye geçtim.Yazın neleri bitireyim?Bu arada özeldeki arkadaşlarınız mailini verebilirmisiniz iletişime geçmek için?

• aslında onu demek istemiştim hocam süreci arkadaşlarımdan duydum ve hem çok yüksek notlar hem de fazla para istiyorlar sınavlar için bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nope93

aslında onu demek istemiştim hocam süreci arkadaşlarımdan duydum ve hem çok yüksek notlar hem de fazla para istiyorlar sınavlar için bile.

İlk sınav ücreti neredeyse 1000usd.Toplam gideri sen düşün.Sınavdanda bir yere girebilmek için 235 üstü almak lazım.
  • Usmle zorluk açısından TUS kadar zor değil Öncelikle ama sistemi farklı işte.3 stepten oluşuyor pratiği yüksek vs ama ben Türk hekimlerinin teoride zorlandığını görmedim İngilizcesi iyiyse pratikte de hastayla diyalog kurarak olayı hallediyor ama çok külfetli yaklaşık 10000 TL tutuyor ve Amerika'da gideceğin üniversitedeki bilimsel çalışmaların Türkiye'deki bazı üniversitelerden iyi olacağı kesin değil tıp alanında Türkiye'yi gömmeyin yani boş yere.He diyen varsa TUS dershanesine 10 bin zaten vericem kg kardeşim diyip usmle çalışabilir ben düşünmüyorum gereksiz

• Abi çok doğru söylemişsin , bir yakınımızda ilk 100 e girdi(2015) hacettepe tıpta okuyor ve ilk senesinde kalmış . Tabi ben şok oldum . 1k ya girsem bile hacettepe yerine gazi yazcam veya dokuz eylül.Korkuttu hacettepe ilk 100 e giren adam ilk senesinde kalıyorsa
  • Sana o yakının gibi onlarca örnek gösterebilirim.Maalesef üniversitedeki başarı lisedekiyle orantı göstermiyor.6 yıl zaten çok uzun birçok kişi 6 değilde 8 yıl okuyacağını bilse tıp yazmaz ama tabi tercih için sadece 1 hafta veriliyo herkeste ne istediğini durup düşünemeden çoğunluk ne yazıyosa onu yazıyo.
  • Odtü mühendisliği tıptan zor diyen arkadaş neye göre karşılaştırmış anlamadım. Benim kuzenim odtü ee mezunı, eski kız arkadaşı h.tepe tıp mezunuydu. O zamanlar tıbbın çok daha ağır olduğundan bahsetmişti.

Keza ben de tup okuyorum, lisedeki oda arkadaşım odtü bilgisayar'ı bitirdi. Bizden daha az zorlandıkları ve kendine vakit ayırdığını kendi anlattıklarından çıkarmak zor olmadı.

Kaldı ki meslek hayatında açılacak davalar, sağlıkta şiddet olayları, hastanede geçirdiğin zaman(normalde 8:00-17:00'dır ama hiç bi zaman erken çıkmazsınız) düşünüldüğünde maalesef tıp çok daha ağırdır. Tüm bunları mühendislik isteyip tıp yazma hatasında bulunan birisi olarak yazıyorum.

• Ben de merkezi yatay gecis yapicam bu yaz.Capayi mi yoksa cerrahpasayi mi tavsiye edersin?Siralamam ilk 400 ikisinede gidebilirim.

• kb824 K kullanıcısına yanıt
    İki tıpçı nasıl da aynı dilden konuşuyor okuyan bilir hocam.Gelip görmeden inanması zor:)

• Ctf yi tek geçerim

• Cerrahpaşa marmara acıbadem özellikle ingilizce ve devlet olmasından dolayı marmara düşünüyorum. Bilginiz var mı orası hakkında?

• Çok yakın bir arkadaşım okuyo marmarada final oaması önemli bir artısı yabancı dil anlamindada seni ileri taşır

• Final olmamasi yazacaktim yanlis yazmisim

• winteriscoming123 W kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

• Rica ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.