Şimdi Ara

TIP düşünen kararsız arkadaşlar için ÖNERİ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
3
Favori
2.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Frantic eXigua

1. Sınıfta hangi dersler var?

Çok az farklılıklar olsada bizim Fakültede Anatomi, Biyokimya, Histoloji, Fizyoloji, Mikrobiyoloji, Davranış Bilimleri, Biyofizik, Biyoistatistik, Halk Sağlığı, Tıbbi Biyoloji, Genetik ve Tıp Hukuku vardı 1. sınıfta. Fakat 2 de sadece ilk 5 ders var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: behlultuncer

siralamam 2676 ctf gelirmi kocaelide oturuyorum ne onerirsiniz

Derecen gayet iyi. Ctf gelir mi bilmem ama istanbulu kesinlikle yazmalisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoshy yosh

Benim siralamam 13.800 lerde tıpï o kadar çok istiyorumki bu sene 2 tane mi ne yeni tip açılmiş, puanlar artabilir diyolar, en kötü ihtimal van tıp gelir dimi

Ne van tıpı. Sen 13 bin den başla derim. Çok yer var. Çok uzak yazmamaya çalış. 7-8 binden sonra yaklaşık aynı çoğu fakülte
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekşşilimon

quote:

siralamalar yukselirmi yani bu sene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

siralamalar yukselirmi yani bu sene

Sıralamalar ilk 3-4 bin için ne olur bilmek zor. Tamamen talepe bağlı. Fakat 6-7 binden sonrası için gerilemesi yüksek ihtimal.
  • ekşşilimon E kullanıcısına yanıt
    tusta ingilizcenin onemi nedir sizin uni.de hazirlik varmi hazirlik olan uni.lerdeen bildikleriniz neler

• ekşşilimon E kullanıcısına yanıt
    alanya tıp bu yıl açılacak ve akdeniz de eğitim verecek puanım akdenize yetmiyor sizce yazmalımıyım ve gelirmi mf3 8930

• quote:

Orijinalden alıntı: ytghan21

tusta ingilizcenin onemi nedir sizin uni.de hazirlik varmi hazirlik olan uni.lerdeen bildikleriniz neler

Bizim üniversitede hazırlık yok. Fakat sene başında ingilizce sınavına giriyorsun. Oldukça kolay bir sınav. Sınavı gecemezsen pazartesi günü 2 ders ingilizce görüyorsun o kadar.

Tusa gelince, tus için YDS sınavına giriyorsun. Bu yabancı dil sınavında 100 üzerinden 50 almak zorundasın. Eğer alamazsan tusu kazansan bile kazandigin yere yerlesemiyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gregoryhouse1996

alanya tıp bu yıl açılacak ve akdeniz de eğitim verecek puanım akdenize yetmiyor sizce yazmalımıyım ve gelirmi mf3 8930

Yazman sana hicbirsey kaybettirmez. Yazmalisin. Gelir mi bilmiyorum. Yeni açılan fakültelerin sıralamasıni tahmin etmek çok zor.
  • quote:

Geçen sene bu zamanlar tercih heyecanı yaşayan ve kafası karışık biri olarak şu anki halinizi gerçekten çok iyi anlıyorum. Benım de sizin gibi kafamda çok soru vardı. VE gerçekten TERCİH heyecanı sınav stresinden daha fazla olur.

Bende geçen sene lysye girmiş ve beklediğim dereceyi yapamamıştım. Mf-3 sıram 12800 civarı mf-4 ise 8500 civarıydı. Lise hayatım boyunca aklımda hep tıp vardı. Ki pekte alternatif belirlememiştim. Lakin sınavlar geldi geçti ve sıralamam yazdığım gibi oldu. Kafam gerçekten karışmıştı. Acaba kafamın derinliklerindeki mimarlık benim için daha mı uygun diye düşünmüştüm. hatta bazen hiç alakadar olmadığım meslekleri bile düşünmeye başlamıştım. Babamın endüstri mühendisliği önerisi, abimin uçak mühendisliği, tanıdıkların DİŞ önerileri karşısında kafam allak bullak olmuştu.

Şimdi bazı arkadaşların benimde geçen sene yaptığım gibi "amaaan fırat tıpta neymiş, zonguldak, rize vs." gibi Anadolu şehirlerini küçümsemiştim. Düzce ve benzeri şehirde tıp okuyacağıma adı ve şanı bol İTÜ de mimarlık veya Hacettepe'de diş okurum diye düşünmüştüm. Nasıl oldu bilmiyorum ama çok ŞÜKÜR ki olmuş tercihlerime Düzce zonguldak karabük rize gibi şehirleri yazdım.Ben Sakarya'da doğup büyüdüm ve aslen Düzceliyim. Geçen sene tıpta TARİHİ bir kontenjan artışı olduğu için neresinin çıkacağı hiç belli değildi. Tercihlerimin başınada zaten yakın şehirleri yazmıştım. Derken Tercih sonuçları açıklandı ve sayfayı açtığımda "Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi" yazdığını görünce yaşadığımız sevinci anlatamam. Şu an gerçekten çok memnunum ve Düzce'de ailemle birlikte yaşıyorum. Sıralaması benimkiyle aynı civardaki arkadaşlara ÖNERİ lerim şunlar:

-Aklınızda tıp varsa ve sıralamanız yetiyorsa sakın tereddüt etmeyin ve korkmayın.

-Puanınız İstanbul,Ankara ve İzmir gibi köklü şehirlere yetmiyorsa önceliğiniz kesinlikle bulunduğunuz şehir ve çok yakın şehirler olsun.Çünkü diğer şehirlerdeki fakültelerin farkı çok azdır.Örneğin bir alanda biri iyidir diğeri kötüdür, diğer alanlarda tam tersi vs. Puanı Düzceye yetmesine rağmen Namık Kemal tıp'ın puanı daha yüksek diye yazan arkadaşım şu an bin pişman.

-Tıp'ta ilk 3 sene teorik olarak görülür. Yani öyle cumburlop hastaneye gitmek yok. Bu yüzden ilk 3 sene başarı tamamen sizin azminize kalmış. Sizin çalışmanıza kalmış.

Arkadaşalar anlıyacağınız ben bu sene 2.sınıfa geçtim. Tıp hakkında ve özellikle Düzce Tıp hakkında merak ettiğiniz sorular olursa cevaplamaya çalışırım.

HEPİNİZE HAYIRLI TERCİHLER.

valla kardeş benim aklımda çocukluktan beri tıp vardı bu sene ne olduysa aklım pilotaja gitti şimdi ikis arasında karasızım bana bişey söyle vazgeçir ya ne bileyim bişey anlat yav:S

• Düzce tıp kaça düşer veya 10binden sonraki üniler için ortalama kaç sıra düşer bi tahminin var mı?
    Bi de ben samsundayım burda deniz kenarında oturuyorum düzce sahil nasıl şehir güzel midir? Dışarıda yediğin bir yemekte fiyatlar nasıldır. Samsunu söyleyecek olursam mesela kalite/fiyat oranı çok yüksek bir öğrenci şehri. Onun gibi yani. Şehir merak ediyorum bilen kişiden.

• ben de 10kyım çanakkale tıp yazcam inşallah gelir de rahatlarım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmutuncer

quote:

Geçen sene bu zamanlar tercih heyecanı yaşayan ve kafası karışık biri olarak şu anki halinizi gerçekten çok iyi anlıyorum. Benım de sizin gibi kafamda çok soru vardı. VE gerçekten TERCİH heyecanı sınav stresinden daha fazla olur.

Bende geçen sene lysye girmiş ve beklediğim dereceyi yapamamıştım. Mf-3 sıram 12800 civarı mf-4 ise 8500 civarıydı. Lise hayatım boyunca aklımda hep tıp vardı. Ki pekte alternatif belirlememiştim. Lakin sınavlar geldi geçti ve sıralamam yazdığım gibi oldu. Kafam gerçekten karışmıştı. Acaba kafamın derinliklerindeki mimarlık benim için daha mı uygun diye düşünmüştüm. hatta bazen hiç alakadar olmadığım meslekleri bile düşünmeye başlamıştım. Babamın endüstri mühendisliği önerisi, abimin uçak mühendisliği, tanıdıkların DİŞ önerileri karşısında kafam allak bullak olmuştu.

Şimdi bazı arkadaşların benimde geçen sene yaptığım gibi "amaaan fırat tıpta neymiş, zonguldak, rize vs." gibi Anadolu şehirlerini küçümsemiştim. Düzce ve benzeri şehirde tıp okuyacağıma adı ve şanı bol İTÜ de mimarlık veya Hacettepe'de diş okurum diye düşünmüştüm. Nasıl oldu bilmiyorum ama çok ŞÜKÜR ki olmuş tercihlerime Düzce zonguldak karabük rize gibi şehirleri yazdım.Ben Sakarya'da doğup büyüdüm ve aslen Düzceliyim. Geçen sene tıpta TARİHİ bir kontenjan artışı olduğu için neresinin çıkacağı hiç belli değildi. Tercihlerimin başınada zaten yakın şehirleri yazmıştım. Derken Tercih sonuçları açıklandı ve sayfayı açtığımda "Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi" yazdığını görünce yaşadığımız sevinci anlatamam. Şu an gerçekten çok memnunum ve Düzce'de ailemle birlikte yaşıyorum. Sıralaması benimkiyle aynı civardaki arkadaşlara ÖNERİ lerim şunlar:

-Aklınızda tıp varsa ve sıralamanız yetiyorsa sakın tereddüt etmeyin ve korkmayın.

-Puanınız İstanbul,Ankara ve İzmir gibi köklü şehirlere yetmiyorsa önceliğiniz kesinlikle bulunduğunuz şehir ve çok yakın şehirler olsun.Çünkü diğer şehirlerdeki fakültelerin farkı çok azdır.Örneğin bir alanda biri iyidir diğeri kötüdür, diğer alanlarda tam tersi vs. Puanı Düzceye yetmesine rağmen Namık Kemal tıp'ın puanı daha yüksek diye yazan arkadaşım şu an bin pişman.

-Tıp'ta ilk 3 sene teorik olarak görülür. Yani öyle cumburlop hastaneye gitmek yok. Bu yüzden ilk 3 sene başarı tamamen sizin azminize kalmış. Sizin çalışmanıza kalmış.

Arkadaşalar anlıyacağınız ben bu sene 2.sınıfa geçtim. Tıp hakkında ve özellikle Düzce Tıp hakkında merak ettiğiniz sorular olursa cevaplamaya çalışırım.

HEPİNİZE HAYIRLI TERCİHLER.

valla kardeş benim aklımda çocukluktan beri tıp vardı bu sene ne olduysa aklım pilotaja gitti şimdi ikis arasında karasızım bana bişey söyle vazgeçir ya ne bileyim bişey anlat yav:S

Benim de aklımda hep tıp vardı. Tercih zamanı benim aklıma da mimarlık girdi, cok şükür ki yazmamisim. Şu an tercih heyecanı yaşıyorsunuz, kafanız karışık. Bende geçtim o yollardan.

• quote:

Orijinalden alıntı: estehar

Düzce tıp kaça düşer veya 10binden sonraki üniler için ortalama kaç sıra düşer bi tahminin var mı?
    Bi de ben samsundayım burda deniz kenarında oturuyorum düzce sahil nasıl şehir güzel midir? Dışarıda yediğin bir yemekte fiyatlar nasıldır. Samsunu söyleyecek olursam mesela kalite/fiyat oranı çok yüksek bir öğrenci şehri. Onun gibi yani. Şehir merak ediyorum bilen kişiden.

Ne kadar düşeceği konusunda bir fikrim yok. Düzce nin sahil ilçesi Akçakoca. Düzce merkezden 45 dk civarı otobüsle gidiliyor. Uzak anlayacağın. Düzce dört tarafı dağlarla çevrili bir ova.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gillbert

İstanbul ankara gelmediği için yaşadığım yer olan malatyayı yazıcam, bir de fırat. Adıyaman yazmayı düşünmüyorum. Kesin bir liste oluşturmadım henüz ama çok fazla yazmayı düşünmuyorum altına diş yazarım herhalde.

wuhuuu fırattt:D
  • TheReedS kullanıcısına yanıt
    Amcam iyi dedi diye

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karabelaselo84

Bu tıpta ne zmn para kazanılmaya baslanıo

Tıp'ta para mezun olunca Tus'u kazanırsan asistan maaşı, kazanamazsan sağlık ocağında aile hekimi maaşı olarak kazanılıyor

Artik ole bir dunya yok 2020 de pratisyenlik kalkiyor mavralari donuyor googleye yaz arastir aile hekimligide artik uzmanlik gerektiricek

• Yatay geçişle hangi ünilere geçilebilir bunu üni mi belirliyo??

• Kocaeli ile tekirdağ ya da diğer anadolu tıpları arasında çok fark var mıdır?

• hocam bugun kadavra bacaği gordumde çurumuş et falan acayip midem bulandi kusuyodum az daha oyle çok goruyomusunuz bide 6 sene boyunca ameliyat falan yaptiriyolarmi size pratikte en çok zorlandignz ne yaptiriolar teoirede calisir bi sekilde gecerm ama prstikten korkiyirum gercekten ..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.