Şimdi Ara

Tıp Fak 6.Sınıf Öğrencisiyim Aklınıza takılan bir şey varsa yardımcı olabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
10
Favori
2.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam haklısınız kızmayın. Ailevi durumlardan dolayı bu sene yerleşmek zorundayım, mezundum ama tıp benim kalbimde yara olacak gibi duruyor. Şansları zorlayıp hazırlanmayı düşünüyorum da okuyanlara sormak istemiştim. Zor olacağına eminim ama diğer ihtimaller daha zorlayıcı geliyor. Belki yapamam ama çok çabalayacağım. İnşallah kpss falan cart curt gelmez.
  • Hocam 83-85 yaşlarında tıpa başlamak sorun olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diyafontdenklem kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam kızmak ne haddime.

Sadece yaş ile ilgili düşüncenizden caydırmak istemiştim. Bu nedenle o tepkiyi verdim. Ben de bi' şu yaş muhabbetinden bi' de çevredekilerin laflarını haddinden fazla takmam yüzünden bu seneyi kaybettim. Pişmanım.

Sizin durumunuzun detayını bilmiyorum ama yazdığınızdan anladığım kadarıyla benim durumuma az çok benzer durumunuz. İki ucu pis değnek ortasındayız.
    Hatta benim değnek daha pis olabilir. Ben öncesinde 1 yıl mezun kaldım, ardından iş garantili üniveriste-bölüm bıraktım 2. sınıfında şimdi de zorakiyetten ne iyi ne kötü bir bölümde okuyorum. Sadece sınavları verdim. Yaz stajım da yandı. Hani sağlam vurdu hayat.

Umarım güzel bir seçim yapar da karşılığını fazlasıyla alırsınız. Şimdiden kolaylıklar dilerim.

İnşallah. Kpss vari mesleki yeterlilik testi gelirse ya da sağlık bakanlığı ihtiyaç fazlası yüzünden alımı bırakır da devlete girme yolu tus'dan başarı elde etmeye kayarsa... Bunca seneler. Üstüne 6 yıl. Onun da üstüne TUS'da öss inekleriyle kapışmak. Aman aman.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZındıkMümin23cm

Estağfurullah hocam kızmak ne haddime.

Sadece yaş ile ilgili düşüncenizden caydırmak istemiştim. Bu nedenle o tepkiyi verdim. Ben de bi' şu yaş muhabbetinden bi' de çevredekilerin laflarını haddinden fazla takmam yüzünden bu seneyi kaybettim. Pişmanım.

Sizin durumunuzun detayını bilmiyorum ama yazdığınızdan anladığım kadarıyla benim durumuma az çok benzer durumunuz. İki ucu pis değnek ortasındayız.
    Hatta benim değnek daha pis olabilir. Ben öncesinde 1 yıl mezun kaldım, ardından iş garantili üniveriste-bölüm bıraktım 2. sınıfında şimdi de zorakiyetten ne iyi ne kötü bir bölümde okuyorum. Sadece sınavları verdim. Yaz stajım da yandı. Hani sağlam vurdu hayat.

Umarım güzel bir seçim yapar da karşılığını fazlasıyla alırsınız. Şimdiden kolaylıklar dilerim.

İnşallah. Kpss vari mesleki yeterlilik testi gelirse ya da sağlık bakanlığı ihtiyaç fazlası yüzünden alımı bırakır da devlete girme yolu tus'dan başarı elde etmeye kayarsa... Bunca seneler. Üstüne 6 yıl. Onun da üstüne TUS'da öss inekleriyle kapışmak. Aman aman.
    Çevredekileri haddinden takma olayı var ya hocam. Benim sonumu getiren en önemli nedenlerden biri oldu diyebilirim. Gerçekten kendi hayatımız olduğu halde bu denli önemsemek ne kadar akıl karı bilmiyorum. Pişmanım çok ama bu özelliğimi bir kenara bırakamıyorum.
    Ben de 2018'de fen lisesi bitirdim. Tüm sülalem dahil benden beklenti içindeydi. Bu beklentilerin altında o kadar ezildim ki. Yaşadığım olaylar nedeniyle o sene derece yapamayacağımı biliyordum. Mezuna kaldım. Kendime inancım vardı ama talihsiz olaylar peşimi bırakmadı. Ne geldiyse her şeyi çok takmaktan oldu ya zaten. Ruhsuz ve hedef odaklı biri olabilseydim şu dünyada kesinlikle ulaşabilirdim diyorum. Neyse dedim bir sene daha kalayım elimden geleni yaparım. Oldukça takmamaya çalışırım dedim ki yine eski senelerden çok daha iyi çalıştığıma eminim zaten aksilik çıkmassa gelecek sıralama da önceki senelerden iyi olacak ama yine beklediğim sonuç olmayacak. Velhasıl hocam böyle böyle yaşadık bir şeyler. Sizde de cidden iyi cesaret varmış. Peki artık ne yapacaksınız? Başka bir bölüm düşünüyor musunuz?

• Hocam şuan 22 yaşımdayım 98'liyim şuan bilgisayar mühendisliği 3.sınıf oldum ama hayalimde tıp vardı sence 23-24 yaş başlamak için çok mu geç ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cigerimsoldu

Dürüst ol lütfen gerçekten hayalin olduğu için, tıpta bir şeyler başarabileceğini düşündüğün için mi yazdın yoksa diğer meslekleri kendine uygun görmedin, tıp yazayım kafam rahat olsun iş garantisi var parası iyi kafasında mı yazdın
    dürüst bir şekilde söylüyorum gerçekten iş garantisi ve para için yazmadım. para için çalışıyor olsam programlamaya yönelirdim sanırım veya müteahhit olurdum herhalde

tıpta bir şeyler başarabileceğimi düşünerek yazdım hocam sonuç olarak, ama yazanların 1/3'ü falan dediğiniz sebeplerden yazmış olabilir emin olabilirsiniz bu konuda

• quote:

Orijinalden alıntı: itsmyturn_

Hocam d1'i bitirdim d2'ye geçiyorum. Bizim son komite anatomi giriş, kemik-eklemdi ama online işlendi ve evde derslere kendimi çok veremedim açıkçası yani anatomi eksik kaldı bende sizce d2'de bunu kapatabilir miyim yoksa okul açılmadan anatomi mi çalışayım?
    hocam yazın kısaca bir tekrar atabilirsin kemik,ekleme. çok detaylı olmasın sıkma ama kendini, yüzeysel olarak.
    emin ol 5.sınıfta ortopedi,ftr falan görene kadar zaten kemik ve eklem anatomisi hiçbir yerde karşına çıkmayacak o stajlardan önce kendini eksik hissedersen eğer atlasını açar bir göz gezdirirsin.
    bu konu üzerinde kendine yüklenme, eksik kalmayayım diye anksiyete yaratma kendine hocam. zaten 5.sınıfa kadar unutacaksın ve kullanmayacaksın pek

• quote:

Orijinalden alıntı: DrEarth

Mikroda iyi bir textbook önerir misiniz

bu arada fakültenizde dahiliye harrison alan var mıydı orijinal
    hocam mikrobiyolojide textbook okumadım o yüzden maalesef öneremiyorum
    ama belki şunu söyleyebilirim isterseniz tusem'in mikrobiyoloji kitabını alıp okuyabilirsiniz belki

edit:harrison alan hiç duymadım :D ama bende vardı ve bir stajyer için çok detaylı geldi bana, o yüzden okumadım. semiyolojiyi mutlaka tavsiye ederim, yazarı Abdülkadir kaysı idi sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamsili Dondurma -- 6 Temmuz 2020; 18:59:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciaobellaciao

Hocam şuan 22 yaşımdayım 98'liyim şuan bilgisayar mühendisliği 3.sınıf oldum ama hayalimde tıp vardı sence 23-24 yaş başlamak için çok mu geç ?
    kaybedeceğin birkaç sene için kalan ömründe yapacağın mesleği kıyaslayınca bence çok değil
  • Zamaninda baya aşık olduğum birisinin sevgilisi NKÜ de intörn şuan vay be duygulandirdin :)

Gerçi ben de 2 sene önce NKÜ tiptaydim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MylesKenn -- 6 Temmuz 2020; 20:3:17 >
  • Hamsili Dondurma kullanıcısına yanıt
    Sağ ol hocam hayatında başarılar dilerim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben başladım. sınıfımda büyük (benden de) birçok insan vardı. 19 yaşında olan da birçok kişi vardı. okulum aşırı yüksek puanlı değil, çoğunluk 10 binle 30 bin arası sıralamada girdi.

belki çok yüksek veya çok düşük puanlı okullarda on ikiden doğruca üniye geçmiş/hazırlık okumamış insanlar boldur ama içini ferah tut. lisede hazırlık okuyan bile binlerce kişi var ülkede, otomatikman yaş farkı 1 oluyor.

kendini üzme yani.

mezuna kalabileceğini düşünüyorsan kal. yıprandıysan kalma. ben bir kere kalabildim. daha fazla dayanamazdım yaşam tarzımı aynı tutarak. bunu bu yüzden sorduğunu varsayıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MylesKenn

Zamaninda baya aşık olduğum birisinin sevgilisi NKÜ de intörn şuan vay be duygulandirdin :)

Gerçi ben de 2 sene önce NKÜ tiptaydim
    dünya küçük gerçekten hocam yatay geçiş mi yapmıştınız siz
  • Lange al

• Hamsili Dondurma kullanıcısına yanıt
    Hayır tekrar sınava girdim baya karışıktı o olaylar :)

• Hocam bu sene 2 ye geçtim. Notlarım epey yüksekti , tüm dersleri mantığını kavrayarak öğrendim. Fakat şu an yarı yarıya hatta daha fazlasını unutmuş gibiyim.
    Bunun normali nedir ? Unutmamam mı gerekirdi ya da unutunca hemen tekrar mı yapmak gerekli ? Yoksa direnmeyip hatırladığım kadarıyla devam mı etmeliyim ?

• hocam unutmak en normali. ama her şeyi değil tabi kliniğe götüreceğiniz bazı bilgileri tabiri caizse sindirmeniz gerekiyor, o bilgiler ömrünüz boyunca lazım oluyor çünkü. şimdi çat diye bir örnek bulamadım ama mesela bazı şeylerin işleyiş mantığını öğrenmek gerekiyor. tam emin olamadım sanki 2.sınıftaydı ama mesela bir hemostazı iyice öğrenmek lazım çünkü bir ton yerde daha karşımıza çıkıyor. temel zayıf olunca da zorlanabiliyor insan haliyle ama iyi bilince çok daha kolay geliyor.

unutmak en doğal olanı hocam. her şeyi hatırlayamazsınız, öyle olan kişi de yok zaten :) tıp derya deniz istesen de istemesen de unutuluyor...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.