Şimdi Ara

••Tıp için umutsuzca konuştular kötüyün yardım..•• (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
3
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 50 k dan 6k yapan vardı bu forumda. Bence olur dostum sen kendi yoluna bak takma onları.
  • Tıp var Tıp var.

Herhangi bir tıp fakültesi olsun diye bakarsan ve çalışırsan rahat kazanırsın, hocaların sözüne pek itibar etme, hele rehberlik hocası ise.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newottoman42

Merhaba dershanede öğretmenimiz gecen yıl ilk 50 binlik dilimde olmayanın mezun olup tekrar denesede Tıp kazanma şansının yok denecek kadar az olduğunu söyledi.Çok kötü moralim şu an..Sizin çevrenizde varmi bana ornek gösterebileceğiniz, duyduğunuz yoksa bosuna mı emek veriyorum bunca zaman..

dostum sana öncelikle şuu söyleyeyim. bu mesajı hedefleyip de kazandığım üniversitenin kütüphanesinden yazıyorum. saan asla bir kimsenin birşey yapamayacağını söylemesine izin vere. sadece sınavlar hakkında değil her konuda. çalış, gücün tükenene kadar çalış. gerisi nasip. bana kaç kişi dedi? o gerizekalıların, özgüveni küf kokanların lafları aynen şuydu "oğlum girelimde boşver ilk 1000 de neymiş? önümüzde ne liseden adamlar var ilk 20k ya gireyim de güzel bir yer gelsin. nasıl olsa ilk 10k yalan bizler için..." böyle uzayıp da giden boş boş hayattan ümidi kesmiş -neye dayanarak kesiyorsa artık. yaşadığı ağır travmalara rağmen hayatta başaran nice insan varken bunları söylemek kimin haddine?- milletin de moralini bozan kişilerdi. ama burada hocan seni hırslandırmak için de söylemiş olabilir. her ne amaçla söylerse söylesin görünen anlama hiç takılma. planını stratejini yap. karı kızı salla. tripleri insanı öldürür. sırf bu yüzden lise hayatımda taş çatlasa 3 kız arkadaşım olmuştur onlar da kısa dönemlik :D kız arkadaşın sana akademik ve hayat hakkında sana bişey kazandırmayacaksa, sana destek vermeden sırf takılmak için beraber olacaksan hiç olma. hatta bu sene kafandan sil onları. çalıştın yapacaksın başaran arkadaşlar gibi sen de sonunda meyvesini yiyeceksin. bu kadar basit ve komplike. karar senin. ya motivasyonunu düşüren kişilere takılıp hayatını kaydırırsın, ya da onlardan öte kendine söz verip belli yerlere geldiğinde onları avcunun içine alırsın. ;)

• İstedigim böyle hayattan somut orneklerdi teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak sınav senesinde seni duygusal olarak etkileyecek, karamsarlığıa sürükleyecek şeyleri düşünme, takma kafana.Ben geçen sene sınava girdim, bazı olaylar olmuştu sene içinde çalışma tempomu kaybettim ve bir daha toparlayamadım.O ana kadar gayet de iyiydim.Sınavda da sene içinde, bak abartmıyorum, yaptığım en düşük neti ve puanı aldım.Çok düşünme, çalışabiliyorsan çalışmana devam et.Sınav sadece çalışma işi değil, motivasyonu yüksek tutmazsan günde 12 saat çalışsan da fayda etmez.Şu anda 2. tercihleri kolluyorum, acaba bu gereksiz stresten kurtabilir miyim diye.Çünkü moral, motivasyonumu kaybettim.Çalışırım ama psikolojik olarak yetersizim diye düşünüyorum.Neyse çok takma kafana, çalışabildiğin kadar çalış, moral motivasyonun yüksek olsun.Bu arada hayatından da ödün verme.Sosyal aktivitelerine devam et.Film ve dizi izle, oyun oyna, gez toz.Gerektiği kadar çalış emin ol yetecektir.

Biraz karışık oldu kusura bakmayın artık.

• upupup++

• Hocanın demek istediği olasılığın az oldugudur 50k altındakilerden belkı 30-40 kişi ilk 10k dadır bu yüzden demiştir çalışın gerisini boşverin olasılık ne kadar az da olsa 0 değil
  • upup daha fazla yorum??

• Bence hocan haklı
    bi rehberlikçinin böyle bi genelleme yapması sonucu ders çalışmayı bırakan biri tıpı kazanamaz. Laf olsun gaza gel diye söylemiyorum. Kazanamazsın yarın denemede sınıf sonuncusu olsan dağıtırsın kendini. Yada bi konuyu anlamasan vs. Dağılır gidersin bu sinirlerle.. Kazanman imkansıza yakın bencede..
    Kolay gele.

• okulumun bu seneki mezunlarindan ygs 55binken lys 12 bin yapip yanlis hatirlamiyorsm tipa gitmisti. Kucuk bir zaman zarfinda 43 bin kisi sallayabiliyorlarsa. Senin daha cok zamanin var hic kasma kendini. VE bazi ma..ak hocalar hirslanin diye soyluyorlar oyle biri olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: newottoman42

Merhaba dershanede öğretmenimiz gecen yıl ilk 50 binlik dilimde olmayanın mezun olup tekrar denesede Tıp kazanma şansının yok denecek kadar az olduğunu söyledi.Çok kötü moralim şu an..Sizin çevrenizde varmi bana ornek gösterebileceğiniz, duyduğunuz yoksa bosuna mı emek veriyorum bunca zaman..

Dershane öğretmenlerine selam söyle. Sen adam akıllı çalıştıktan sonra niye kazanamayacaksın? 300000 olsan anlarım,barajı zor geçsen anlarım ama 50 bin ya.. Dershanelerden artık iyice nefret ediyorum iyice zırvalıyorlar, yalan yanlış devamlı insanları etkiliyorlar.Adam felsefe mezunu,sosyoloji mezunu hiçbir şeyden anladıkları yok" rehber öğretmeniz bizz tığam mıaa nitelikli,kaliteliyiz pdrcilerden daha süperiz" modunda hepsi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmalina -- 28 Eylül 2012; 21:06:39 >

• Hic kötü olma benim rehber hocamda bugun annemi arayip gokcen cok cok calisacak ki 10k ya girme ihtimali olsun demis ben mezunum siralamam 40 k .Ama ben ne yapacagim biliyor musun bu lafi o hocanin agzina tikarim ilk 2000 e girip marmara tipi yazar gecerim.İCİNDEKİ POTANSİYELİ KESFET OLMAZ DİYE BİR SEY YOK

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokcenika

Hic kötü olma benim rehber hocamda bugun annemi arayip gokcen cok cok calisacak ki 10k ya girme ihtimali olsun demis ben mezunum siralamam 40 k .Ama ben ne yapacagim biliyor musun bu lafi o hocanin agzina tikarim ilk 2000 e girip marmara tipi yazar gecerim.İCİNDEKİ POTANSİYELİ KESFET OLMAZ DİYE BİR SEY YOK

Yürü be kızım. Kimin kankisi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.