Şimdi Ara

TIP İSTEYİP DİŞE GİTMEK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
8
Favori
5.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lars Mikael Akerfeldt kullanıcısına yanıt
    Özel açmak o kadar koalay mı bilmiyorum hocam. Zaten en azından şimdilik tıp daha fazla kazansada çok umrumda değil :D
  • Hocam tıbbın prestiji mi kaldı? Her gün başka bir doktora dayak haberi duyuyoruz. Dün de bıçaklanmış sanırım bir doktor ve yoğun bakıma almışlar.
  • yeniüye75 kullanıcısına yanıt
    İlk oturum o kadar korkutucu gelmiyor ama şans çok önemli faktör tabi. Umarım kullanabilirim tyt'yi yani. Siz yoğun bir çalışmayla mı yaptınız? Nasıldı süreci biraz anlatsanıza.
  • HedefBounCmpE13 kullanıcısına yanıt
    Her mesleğin olumsuzluğu var, bu konudak,i tedbirler artar umarım. O insanlar mesleğe değil insana saygı duymuyorlar ki kaldı ki beni zaten yakın çevrem ilgilendiriyor halk nazarındaki statü pek değil. Çok çalışmadan yaptım ama insanların gözünde iki yılda yapabileceğim bu. Dediğimi tekrarlayayım hiçbir mesleğe öyle özel bir ilgim yok meslek seçiminde bunlara mı bakıyorsun demek saçma olur.
  • Elininiz yatkınsa diş okuyabilirsiniz ama içiniz tıp diyorsa gelmezse mezuna kalın belki pisman olursunuz ama ulkemizin egitim sartlarında mezuna kalmakta ayrı bir risk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Areyouradyo kullanıcısına yanıt
    Aileme açamadım bile mezunluğu kırıkla kazanıp önlerine gelirsem bile daha önceki senelerde niye çalışmadın diye sitem edebilirler. Ondan önce bir kararımı vereyim istiyorum. Belki de tıp kazanamamak şansım olur. Dişte daha mutlu olurum ondan keşke konuya tıp isteyip dişe gidenler de ilgi gösterse de bir konuşsak. Benim durumumda çok kişi var yardımları dokunur.
    hocam obp kaçtı
  • YKSCİ TAYFA Y kullanıcısına yanıt
    92

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GYGD G kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 3 ay okula gittim sonra eve geldim normal bir mezun gibi hazırlandım tek eksiğim daha az çalışabildim 7-8 ay anca. Dolayısıyla ilk zamanlar konulara yetişmek için bayağı kastım.

hocam benim 70 sizin gibi ham yapsam beni kaça atar sizce
    Nasıl üç ay gittiniz? Devamsizlik yok mu? Sizin mezuna kalmanız daha mantıklıymış da 7-8 ayda evde 7k yaptiysaniz ben okulla goturebilir miyim emin olamadim simdi

Yani benim 467 puanım vardı bu sene 70 obpli olsaydım 461 puan olacaktı o da 21k civarı yapıyor herhalde emin değilim. Yani eğer batıda tıp istiyorsanız çok iyi yapmalısınız ayt matematiği özellikle.

Devamsızlıktan kaldım bu sene. Aynen mezuna kalmam daha mantıklıydı ama en başta mezuna kalmaktan korkmuştum. Bir de şehir dışındaydım eve çıkmıştım aileme daha fazla kira ödetmek istemedim o yüzden ailemin yanına döndüm. Okulla da götürebilirdim belki ama diş hekimliğine devam etmek istemediğime karar verince geri döndüm.

Yani açıkçası geometriye pek fırsatım kalmadı doğru düzgün çalışmadım hatalarım da hep oradan geldi aytde özellikle bir sürü boşum vardı belki daha fazla zamanım olsaydı daha iyi yapabilirdim. Tyt pek çalışmadım zaten toplasak 25 genel deneme anca çözmüşümdür. Eğer zaman yönetimini iyi yaparsanız ikisine de vakit ayırabilirsiniz ama oldukça zor tabi. Bir de üniversite ortamı farklı oluyor insanlar gezip tozarken ders çalışmak zor da gelebilir.

diş istiyorum hocam
    Okulla goturen biri napabilir sizce? Cok mu calismak lazim? Dişi sevmeyip dönmek iyi cesaret hocam başarısızlık hissi de etkili oldu mu? Tıpı kazanamadım, kazanmalıyım falan diye

Yani ilk başlarda baya gazlanmıştım cityofstars ı bilirsiniz belki. 1k yapmıştı hamda 6k ya düşmüştü sonra onu görmüştüm işte 1k hedeflemiştim ben de. Ama zamanla insan yoruluyor hırsı da azmi de azalıyor son aylarda oldukça zorlandım doğru düzgün deneme çözmedim. Bir de ben daha rahattım çünkü en kötü myp ile yatay geçiş düşünüyordum çoruma falan illaki tıpa gideceğimi biliyordum en en kötü özele giderim diyordum. Okulla beraber götürmek oldukça zor olacaktır özellikle pratik ödevleri bayağı oluyor onlardan da geçmek için saatler ayırmak gerekiyor her ne kadar tıpa göre kolay olsa da teoriği yine de lise derslerinden daha zor çalışmak gerekiyor yani. Bence iyice düşünün kırıkla hazırlanmak kolay değil ama ingilizce bir dişe de gidebilirsiniz hazırlık okurken hazırlanmak daha kolay olabilir belki.

Dişe gitmesi daha kolay olabilir yine de batıda bir diş istiyorsanız aynı şekilde onlar da yüksek sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: GYGD

Yok hocam hatta tam 12'den isabet :D Parayı şuan çok düşünmüyorum ama hedefim tıp olduğu için onu gerçekleştirememek üzer beni. Mühendislik kafasında olmamam sonucu dişle/tıp arasında kaldım ki tıp gelemeyebilir ondan acaba benim durumumda olup dişe gidenlerin zamanla düşünceleri değişti mi onu merak ettim. Bu arada peşinen söyleyeyim kimse gelip tıpa gidenler şundan gider, mühendislik şöyle, prestij mi peh demesin. Dediğim gibi kendimi hiçbir mesleğe ait hissetmiyorum işsiz mi kalayım? Ahlak sahibi olan herkes görevini hakkıyla yerine getirebilir.
    Ne istiyorsan onu yap ağa. Bende dış istedim puan çok yüksek geldi tıpa gönderdiler. Butte kalsam dişe gecerim diyordum geçmişim buttende. Tıpta kaldık demektir

Kırıkla hazırlanmak hiç bana göre değil o zaman onu anladım 12'yken de mezunken de doğru düzgün çalışmayan ben yapamaz yani bunu. En iyisi tıp gelirse gitmek yoksa dişe bir şans vermek...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.