Şimdi Ara

TIP İSTEYİP DİŞE GİTMEK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
8
Favori
5.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İsteğim tıp ama olmayacak gibi ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GYGD G kullanıcısına yanıt
    Yani bir de ders çalışma alışkanlığınız çok yoksa tıpta da zorlanabilirsiniz hocam teorik dersler çok ağır çünkü. Tıp isteyip dişe giden sonra dişte mutlu olan insanlar da var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yeniüye75 kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için sağolun hocam haklısınız ders çalışma alışkanlığımi bir türlü oturtamadım tıpta da sıkıntı çekebilirdim, ama keşke daha yüksek bir puanla diş yazabilseydim

• Çoğu benim gibi dişi 3. sınıfta muhtemel 5. senesinde bırakıp tıpa giripi 6 yıllık fakülteyi hiç zorlanmadan 7 yılda bitiren öğrencilerden oluşur.
  • Tıp düşünüyordum ben puanım yetmeyince diş yazdım hem kendi şehrimde okuyorum rahat oldu benim için.Açıkçası teorik dersleri görünce iyi ki tıp gelmemiş diyorum yapamazdım net.Oturup inekliyeceksin.Programlı bireysen ayrı.Ama ben hiçbir zaman öyle biri olamadım.Sınav zamanı sınava çalıştım diğer günler yatış.Bazen eve ödev verdikleri dönem oldu pratik anlamda bu ödevler.O zamanlar çok bunalmıştım sınav dönemi bile verdikleri oluyordu çok sıkışmıştı o sıralar.Şimdi iyiyiz çok şükür staja başlıyoruz bu sene

• Hocam bir sene daha mezuna kalıp tıpı zorla bence.Kırık obp ile kazanma şansın imkansıza yakın.Sonuçta bu seçim senin hayatındaki minimum 40 yılı etkileyecek.İyi düşün.

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniüye75

Yani bir de ders çalışma alışkanlığınız çok yoksa tıpta da zorlanabilirsiniz hocam teorik dersler çok ağır çünkü. Tıp isteyip dişe giden sonra dişte mutlu olan insanlar da var.
    Aynen öyle tip fedakarlık ister dış öyle değildir. Genelde dıştaki öğrenciler 2. Sınıfta içmeye başlar çoğu rahat rahat takilirlar son 1 hafta çalışıp geçerler. İse başlayınca 8 de gidip 5 de gelirler hafta sonu bu işleri olmaz nöbet i saymiom o hepsinde var. Tipcilar ise çok ağır Bi teorik eğitim görür son 2 ay kala çalışıp 50 alır işe başlar acil de kalırsa bin türlü sıkıntı çeker uzman olursa. Gece 12 de bile her an ameliyata gidebilir. Her hafta sonu hastaneye uğrayıp ameliyat ettiği hastaları kontrol etmek zorundadır. Nereden biliyorum babam doktor ben tıp okuyorum amcalarım dış hekimi yakın arkadaşlarım da lisedeki. Çoğu diş hekimliğinde okuyor 100 metre ilerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoTHinG.LoSe -- 2 Ağustos 2018; 15:29:19 >

• perSNN kullanıcısına yanıt
    Biraz daha açın hocam dişe gidersem üçüncü beşinci senede bırakacağımı sanmam, neden o kadar beklediniz?

• Ayrıca ÖSYM sınavları her zaman risklidir ben mezun senede yerleştim ilk 30 40 binden mezuna kalıp tip dış isteyen arkadaşlarım 50 60 binlere düşürdüygs de lys yle tekrar 30 40 a çektiler buna şükür diyip mühendislik yazdılar dediğin gibi dış yazma gibi Bi imkanın varsa yaz. Burada millet düşünmeden istemediğin işte çalışma cart curt diyor dile kolay ama. Sen bu sınava 1 sene emek vereceksin birsuru sıkıntı çekeceksin ve ucunda kazanman kesin değil belki sınavi kötü geçirip dişe bile gidemeyeceksin

• NoTHinG.LoSe kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için sağolun hocam ortaokuldan beri insanların beklentileri beni sürükledi zaten geçen sene babamla tıp istemiyorum diye tartışıyordum şimdi tıp için babamı karşıma almayı düşünüyorum. Sanırım biraz sınavdan falan uzaklaşmam başka şeylerde de başarılı olabileceğimi kendime hatırlatmam lazım.

• analitikduzlem A kullanıcısına yanıt
    Programlı biri asla değilim şimdi belki çalışırım diyorum yine çalışamam gibi çünkü sene başından beri kendimle bu konuda savaştım bir sonuca varamadım. Beni itekleyecek bir güç yoktu asla. Dersleri sevmediğim için böyleyim belki de tıpta farklı olurdu ama bilmiyorum.

• alqeren kullanıcısına yanıt
    Mezuna kalmayı rafa kaldırdım gibi aileme şimdilik sormayı bile düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: GYGD

Tavsiyeniz için sağolun hocam ortaokuldan beri insanların beklentileri beni sürükledi zaten geçen sene babamla tıp istemiyorum diye tartışıyordum şimdi tıp için babamı karşıma almayı düşünüyorum. Sanırım biraz sınavdan falan uzaklaşmam başka şeylerde de başarılı olabileceğimi kendime hatırlatmam lazım.
    Aynen knka sen düşün karar ver dış hekimliği iyidir. Çocukluktan beri tip istiyorum felan deseydin bencede kal derdim ama. Dediğim gibi dış hekimliğinin birsuru artısı var bizim millet sadece tipin puanı daha yüksek olduğu için hemen tipa odaklanıyor dış yüksek olsa şuan sen burada dis için mezuna kalayımi diyecektin

• quote:

Orijinalden alıntı: GYGD

Biraz daha açın hocam dişe gidersem üçüncü beşinci senede bırakacağımı sanmam, neden o kadar beklediniz?
    Nedenini bilmiyorum ama bizim dönemde 3. sınıfta dayanamayıp bırakan çok olmuştu. Zor birbölüm ama hep bir umut oluyor tak edene kadar hayatta
  • mühendislik isteyip dişe gittim. 23. sıradaki tercihim dişti üstü ful mühendislikti. pişman mıyım hayır iyi ki böyle olmuş diyorum.iş hayatında da beklediğimi alırsam hayatımın en doğru kararını vermiş olucam. onun dışında hem 1. sınıfa çalışıp hem yks hazırlanıp hem de kırık obple kazanmak zor olacaktır. onun yerine bölümde çalışıp tıpa geçme ihtimalin var hem de sene kaybın olmadan.
  • ilk5bin İ kullanıcısına yanıt
    Hocam bir anda gözlerim büyüdü öyle bir ihtimal var mı cidden?
    en azından özelde oldugunu biliyorum

• 2016da gazi dişi kazandım, bir yıl okudum, tekrar sınava hazırlandım bu yıl tıp geldi.

Tıp isteyip de diş kazanınca insanın içinde hep ukte kalıyor. Tekrar sınava hazırlanmaya karar verince de ya başaramazsam ya geri dişe dönmek zorunda kalırsam diye düşünceler dolaşıyor kafanda ama gerçekten kendine inanıyorsan tıp için bir yıl daha denemeye değer. Bir yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Ama dişe ısındıysan dişte devam et sonuçta çok güzel bir bölüm, bazen hayata da şans vermek lazım
  • Superdisigillerden S kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için sağolun hocam diş fikrine şimdilik alıştım sayılır hayırlısı böyleymiş :)

Hayirlı olsun hocam nereye yerleştin ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.