Şimdi Ara

Tıp kazananlar bu aralar kaç net yapıyordu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
9
Favori
5.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tıp Kazananlar Kaç Netle Başladı?

Tıp fakültesini kazanmak, Türkiye'deki en zorlu akademik hedeflerden biridir. Son yıllarda, tıp kazananların Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) elde ettikleri net sayıları önemli ölçüde arttı.

2023 YKS sonuçlarına göre, tıp fakültelerinin yüzdelik dilim başarı sıralaması 1'den 0,001'e kadar değişmekteydi. Tıp kazananların büyük çoğunluğu, tüm derslerden en az 500 net yaparak bu başarıyı elde ettiler.

Anadolu ve Marmara gibi büyük şehirlerdeki tıp fakülteleri, daha yüksek net puanları gerektirdi. Örneğin, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne yerleşen öğrenciler, tüm derslerden ortalama 550 net puan alırken, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleşen öğrenciler 520 net puan aldılar.

Daha az puanla tıp fakültesi kazanan öğrenciler ise genellikle Anadolu'daki devlet üniversitelerinin tıp fakültelerine yerleştiler. Örneğin, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleşen bir öğrencinin tüm derslerden aldığı net puan 485 olurken, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan bir öğrencinin net puanı 460 oldu.

Sonuç olarak, tıp fakültesi kazanmak için gereken net puanlar her yıl değişiklik göstermektedir ve üniversitelerin konumuna ve kontenjanlarına göre değişmektedir. Ancak genel olarak tıp kazananların, tüm derslerden en az 500 net puan alarak bu başarıyı elde ettikleri söylenebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hadi sana ciddi cevap vereyim. Denemesine göre değişir ama en kötü 100-120 arası yapıyo olman lazım bu aralar.
  • 380 puan
  • Bu aralar 100 net yapanlar vardi genelde sinava dogru calisma arttikca artar.
  • En az 110
  • Tıp istiyorum su an 122 net yapiyorum femin denemelerinde
  • Boğaziçi istiyorum 120 yapıyorum femin denemelerinde Allah yardımcımız olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: SatanistKesenKedi

Tıp istiyorum su an 122 net yapiyorum femin denemelerinde

Sen mezun muydun kardeş geçen sene kaç k idi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peristaltik Hareket

quote:

Orijinalden alıntı: SatanistKesenKedi

Tıp istiyorum su an 122 net yapiyorum femin denemelerinde

Sen mezun muydun kardeş geçen sene kaç k idi

Alıntıları Göster
    ben daha çalışmaya başlamamıştım.
  • Peristaltik Hareket P kullanıcısına yanıt
    40 k efenim
  • Femin denemeler finalden zormu kolaymi ? Up bu arada
  • 9k oldum mf3te bu zamanlar 120 net yapıyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fibromiyalji

• g@riban kullanıcısına yanıt
    g@riban

22 Aralık 2012; 13:37:51 Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz. Şikayet Paylaş Cevap Alıntı PM
    Merhabalar itü elektronik ve haberleşmeyi kazanmak istiyorum zaman netlerim 110-ve 120 arası gidiyor acaba kazanmak için kaç net yapmaka lazım

22 aralaıkta 110-120 arası yapıyodum yazmışsın. Kasımın başında nasıl 120 yapıyordun acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ösymağduru

g@riban

22 Aralık 2012; 13:37:51 Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz. Şikayet Paylaş Cevap Alıntı PM
    Merhabalar itü elektronik ve haberleşmeyi kazanmak istiyorum zaman netlerim 110-ve 120 arası gidiyor acaba kazanmak için kaç net yapmaka lazım

22 aralaıkta 110-120 arası yapıyodum yazmışsın. Kasımın başında nasıl 120 yapıyordun acaba?

ilk senem o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g@riban -- 4 Kasım 2014; 17:43:47 >
  • Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: g@riban

9k oldum mf3te bu zamanlar 120 net yapıyordum

Hocam peki bu aralar lys nasıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: muco66

quote:

Orijinalden alıntı: g@riban

9k oldum mf3te bu zamanlar 120 net yapıyordum

Hocam peki bu aralar lys nasıldı

Alıntıları Göster
    Ben sana 2012'deki kendi çalışmalarımdan örnek vereyim.
    bu aylarda, kasım gibi 120 nin altına inmiyordum, 120-140 arasındaydı ygs netlerim.
    lys ise, konularım henüz eksik oldugu icin fiz-kim-bio 20 net civarındaydı. Matematik 30-35 net
    civarlarında ve geo da 25lerdeydi.
    sıralamam 3700lerde olmustu.
    netlerinin şuan düşükse, düşük olmasını takma, çünkü bütün konuya hakim değilsin, bunu normal birşey
    gibi değerlendir. Ve en büyük tavsiyem: teknolojiden uzak dur. sana bir abla tavsiyesi

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.