Şimdi Ara

tıp mı mühendslik mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence gerçekten istediğin mesleği seçmelisin.İyi para kazanıyorlar diye doktor olunmaz.Çünkü tıpta 6 sene okuyacaksın sonra tus sınavı var eğer tusta istediğin yeri kazanırsan 4-5 sene daha uzmanlık eğitimi alacaksın.Yani uzun ve zorlu bir eğitim.Gerçekten istiyorsan tıp seç.Bilkent üniversitesi gayet iyi bir üniversite(ben boğaziçi,odtü ile aynı sınıfa koyuyorum).Bilkentten mezun olanların iş sıkıntısı çektiğini sanmıyorum.Türkiye de mühendislik yapılmaz diyenler odtü,boğaziçi,bilkentten,itü veya iyi eğitim veren bir yerden mezun olmuşlarda iş bulamamışlar mı? Bence gerçek hayalinin peşinden koş elektrik-elektronik mühendisi ol.İşini gerçekten severek yaptığında ve kendini geliştirdiğinde gerçekten çok iyi yerlere gelirsin.Tıp da iyidir ama senelerce elektrik elektronik müh. olmak istedikten sonra bu idealden vazgeçmek pek iyi olmaz bence.Çok iyi düşün sonradan keşke deme

• Üniversiteden mezun olunca paranın 2. planda geldiğini anlayacaksınız. Şimdilik sadece parayı düşünmeniz normal.

Zaten mesleğinizi yapmaktan keyif alıyorsanız başarılı olursunuz ve para bir şekilde gelir.

Bir de her doktor trilyonlar içinde yüzüyor zannetmeyin, akademik başarınıza bağlı.
  • amcamın oglu Amasya/merzifon'da silverline die bir beyaz eşya fabrikasında makine mühendisi olarak çalışıyor..müdürleri İtü elektrik mezunu ve maaşı TAM TAMINA 40 MİLYAR!

Yani Bilkentten çıkıpta 2-3 milyar alırsın diyenlere kulak asma!. hangisinin sana daha uygun oluduguna karar verirsen orayı seç. Parayı ikisindede kazanırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dEsPeRaDo's -- 24 Temmuz 2009; 20:26:34 >
  • hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim.kafamda bir şeyler oluşmaya bşladı ama aklım hala biraz karışık.yorumlarınızın devamını bekliyorum.
  • Diyelim ki tıp yazdın. Okuması çok zorlayıcı olacak. Çok araştırdım ve şu kanılara vardım.
    Orda o kadar ders çalışırken kendini ileride iyi para kazanıcam diye motive etmen çok zor. Doktor olmayı cidden ıstemen lazım. Tıpı bırakma ihtimalin var gittikten sonra yani. Ve tüm doktorlar öyle güzel paralar kazanmıyor. Tusu kazanamadığın an işin bitik. Bence olmak istediğin mesleği seç.
  • Bi mühendis olarak önerim tıp yaz bence.Ben itü,bilkentte falan okumadım.Atatürk Üniversitesi inşaat mezunuyum.Bu sene mezun olan arkadaşlarımın neredeyse %75i iş buldu.İş konusunda bir sıkıntı yok.Ancak bu mesleğin bir garantiside yok.6 sene çekersin ancak rahat edersin.Bilkentten mezun olupta iş bulamayan mühendis var ancak Kafkas üniversitesinden mezun olup iş bulamayan doktor yok!Ha bu arada tıpta okuyan arkadaşlarım var.Çoğusuna sizin iş iyi mezun olur olmaz iyi para kazanıyorsunuz diyorum.Bir çoğu bu iş para için yapılmaz,Allah rızası için insanlara yardımcı olmak amacıyla yapılır diyorlar.Bilmiyorum artık benim sana önerim bu.Ha ama içinde bir yerde hep o mühendis olma isteğide olacak bunuda unutma.Mühendislikte çok farklı birşey

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.