Şimdi Ara

tıp mı mühendslik mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben öss ye bu sene girdim ve başarı sıram 5080.en baştan beri hayalim olan odtü boğaziçi ve bilkent (burslu) elektrik elektronik mühendisliğine maalesef giremiyorum.bu yüzden son 10 gündür tıpı ciddi ciddi düşünmeye başladım.aslında tıpı ve biyolojiyi sevdiğim pek söylenemez.hatta bundan 1 ay öncesine kadar tıp yazacağıma sınava bi daha hazırlanırım derdim.ama tıpın maddi olanakları manevi tatmini benim aklımı çeliyor.haa aslında tek seçeneğim de tıp değil.bilkent destek burslu e.e.m e puanım yetiyor.ama bu forumdan takip ettiğim kadarıyla ve bazı yakınlarıma göre mühendislik Türkiye'de yapılabilecek bi meslek değilmiş. sizce bütün ideallerimi bırakıp tıp mı yazmalıyım yoksa ideallerimin peşinden koşup mühendislik mi okumalıyım? mühendis ya da doktor büyüklerimin yorumlarını bekliyorum.yorumlarınız benim için çok önemli.

• tıpı sonuna kadar arzulayarak yazmalısın. yoksa 2.snıfta bırakırsın, kaldıramazsın..
  • 5080. sırada hangi üninin tıpı var. pek bilmiyorum ama sanırım yeni açılan anadolu üniversiteleri. eğitimi nasıldır pek belli değil. tıp ilgini çekmiyorsa hiç bulaşma. para için doktor olunmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

5080. sırada hangi üninin tıpı var. pek bilmiyorum ama sanırım yeni açılan anadolu üniversiteleri. eğitimi nasıldır pek belli değil. tıp ilgini çekmiyorsa hiç bulaşma. para için doktor olunmaz
    kocaeli osmangazi selçuk 18 mart ercyes 19 mayıs falan geliyor.tabi tıp yazacağım kesin değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tausu

kocaeli osmangazi selçuk 18 mart ercyes 19 mayıs falan geliyor.tabi tıp yazacağım kesin değil.

Alıntıları Göster
    Artık akıllanma zamanına girdik..
    İş garantisine bak..İşimi severim ederim dersen en büyük hatayı yaparsın..
    Önünde TIP gibi kesin iş varken.
  • quote:

Alıntıları Göster
    merhaba tausu, benim durumum seninkinden biraz farklıydı ben öss ye girdiğimde. ben de tıbbı kendime yakın görmüyordum ve görmedim hiçbir zaman ama ailem ve çevre baya baskı yapmıştı ve benim de aklıma acaba yazsam mı diye bazı düşünceler geliyordu(özellikle iki büyük kuzenimin hacettepe tıpta okuduğunu göz önüne alırsak ailemin nasıl baskı yaptığını hayal et) ben dinlemedim ailemi bilkent ee (burslu) bölümünü tercih ettim. tabiki bir doktor kadar kazanamayacağım ama yine de mutlu olduğum mesleği yapacağım yanında da yeteri kadar para kazanacağım. bence gayet makul bir seçim. seni de bilkente beklerim. bilkentin destek burlu kısımlarının ücretleri emin ol hakettiğinden daha az. verdiğin hiçbir kuruş boşuna gitmeyecek emin olabilirsin. bilkent ee hakkında sorun olursa sormaktan çekinme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre114 -- 24 Temmuz 2009; 17:42:32 >

• quote:

ben öss ye bu sene girdim ve başarı sıram 5080.en baştan beri hayalim olan odtü boğaziçi ve bilkent (burslu) elektrik elektronik mühendisliğine maalesef giremiyorum.bu yüzden son 10 gündür tıpı ciddi ciddi düşünmeye başladım.aslında tıpı ve biyolojiyi sevdiğim pek söylenemez.hatta bundan 1 ay öncesine kadar tıp yazacağıma sınava bi daha hazırlanırım derdim.ama tıpın maddi olanakları manevi tatmini benim aklımı çeliyor.haa aslında tek seçeneğim de tıp değil.bilkent destek burslu e.e.m e puanım yetiyor.ama bu forumdan takip ettiğim kadarıyla ve bazı yakınlarıma göre mühendislik Türkiye'de yapılabilecek bi meslek değilmiş. sizce bütün ideallerimi bırakıp tıp mı yazmalıyım yoksa ideallerimin peşinden koşup mühendislik mi okumalıyım? mühendis ya da doktor büyüklerimin yorumlarını bekliyorum.yorumlarınız benim için çok önemli.

bu tanım çok yanlış. manevi tatmin dediğin şey insanın içinden gelen şeydir. e sen buna hevesli değilsen nasl tatmin olabilirsin? biyolojiyi sevmeyen adam tıpa katlanamaz. bitiremezsin sonra okulu. bitirsen bile yazık günah bırak hevesli olanlar girsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşletme mi? İktisat mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LetUsHuntY4rr

quote:

ben öss ye bu sene girdim ve başarı sıram 5080.en baştan beri hayalim olan odtü boğaziçi ve bilkent (burslu) elektrik elektronik mühendisliğine maalesef giremiyorum.bu yüzden son 10 gündür tıpı ciddi ciddi düşünmeye başladım.aslında tıpı ve biyolojiyi sevdiğim pek söylenemez.hatta bundan 1 ay öncesine kadar tıp yazacağıma sınava bi daha hazırlanırım derdim.ama tıpın maddi olanakları manevi tatmini benim aklımı çeliyor.haa aslında tek seçeneğim de tıp değil.bilkent destek burslu e.e.m e puanım yetiyor.ama bu forumdan takip ettiğim kadarıyla ve bazı yakınlarıma göre mühendislik Türkiye'de yapılabilecek bi meslek değilmiş. sizce bütün ideallerimi bırakıp tıp mı yazmalıyım yoksa ideallerimin peşinden koşup mühendislik mi okumalıyım? mühendis ya da doktor büyüklerimin yorumlarını bekliyorum.yorumlarınız benim için çok önemli.

bu tanım çok yanlış. manevi tatmin dediğin şey insanın içinden gelen şeydir. e sen buna hevesli değilsen nasl tatmin olabilirsin? biyolojiyi sevmeyen adam tıpa katlanamaz. bitiremezsin sonra okulu. bitirsen bile yazık günah bırak hevesli olanlar girsin.
    Tıpı hiç düşünmeden seç derim ben

• quote:

Orijinalden alıntı: LetUsHuntY4rr

quote:

benim manevi tatminle anlatmak istediğim insanlara yardım etmekten duyduğum (duyabileceğim) hazdı.

• quote:

benim manevi tatminle anlatmak istediğim insanlara yardım etmekten duyduğum (duyabileceğim) hazdı.

Alıntıları Göster
    Kardeş, tercih senin; ama lütfen tıp seçeceksen içinde biraz insan sevgisi, insanlara yardım etme isteği olsun.

Şu an sağlık sektöründe soğuk, hastalarla adam gibi iletişim kuramayan, doğru dürüst ilgilenmeyen doktor ve türevleri dolu. Hepimiz hastahaneye gitmişizdir, neler görüyoruz. Bırakın devlet kurumlarını, ben özel poliklinikte bile böylelerini gördüm bir keresinde. Adam bıkmış galiba insanlarla uğraşmaktan, parası güzel bile olsa.

Sırf iş garantisi ve para için seçeceksen, bence seçme. Yine de sen bilirsin tabii. Zaten eğitimi ve gelişme süreci başlı başına dert.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 24 Temmuz 2009; 18:07:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

Kardeş, tercih senin; ama lütfen tıp seçeceksen içinde biraz insan sevgisi, insanlara yardım etme isteği olsun.

Şu an sağlık sektöründe soğuk, hastalarla adam gibi iletişim kuramayan, doğru dürüst ilgilenmeyen doktor ve türevleri dolu. Hepimiz hastahaneye gitmişizdir, neler görüyoruz. Bırakın devlet kurumlarını, ben özel poliklinikte bile böylelerini gördüm bir keresinde. Adam bıkmış galiba insanlarla uğraşmaktan, parası güzel bile olsa.

Sırf iş garantisi ve para için seçeceksen, bence seçme. Yine de sen bilirsin tabii. Zaten eğitimi ve gelişme süreci başlı başına dert.

Alıntıları Göster
    Para için TIP seçilmez..Zaten hayalin mühendislikseki bilkente falan gidersen işinin uzmanı olursun ve doktorların 40 yaşına geldiklerinde kazandıları parayı sen 3-4 sende kazanırsın..Artı tıpa enaz 6-7 sene emek vercen o emegi mühendislige ver hem maddi hem manevi çok mutlu olursun..

• quote:

Orijinalden alıntı: dEsPeRaDo's

Para için TIP seçilmez..Zaten hayalin mühendislikseki bilkente falan gidersen işinin uzmanı olursun ve doktorların 40 yaşına geldiklerinde kazandıları parayı sen 3-4 sende kazanırsın..Artı tıpa enaz 6-7 sene emek vercen o emegi mühendislige ver hem maddi hem manevi çok mutlu olursun..

Alıntıları Göster
    eğer mühendislik seçersem pişman olacakmışım gibi geliyor.çünkü herkes mühendislerin iş bulmada ciddi sıkıntı yaşadıklarını en sonunda da ağır şartlarda çalışıp düşük maaşlara razı olduklarını söylüyor.

• quote:

eğer mühendislik seçersem pişman olacakmışım gibi geliyor.çünkü herkes mühendislerin iş bulmada ciddi sıkıntı yaşadıklarını en sonunda da ağır şartlarda çalışıp düşük maaşlara razı olduklarını söylüyor.

Ne mühendisliği olduğuna, kendini nasıl yetiştirdiğine ve biraz da nereden mezun olduğuna bağlı.

O sıralama ile zaten oldukça iyi yerlere yerleşirsin mühendislikte.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Altı yıl boyunca sevmediğin meslek için debelenip hayatın boyunca da o mesleği yapacağını bilerek girmek istiyorsanız girin,sonuç olarak onu yaşayacak olan sizsiniz.Sizden başka sizin hayatınızı yaşayacak kimse yok.Mutlu olacak olan da sizsiniz mutsuz olacak olan da.Seçiminizi sadece maddi yönden bakarak yapmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: dEsPeRaDo's

Alıntıları Göster
    Para için tıpı zor bitirirsin evet ama bitirince de ülke şartlarında hakettiğini kazanan dallardandır tıp, elbet her daim çalışarak.

Mühendislik açısından bakarsak, evet onda da sağlam paralar kazananlar vardır ancak tıpa göre daha risklidir.

Örneğin adam tusu kazanmaz, sağlık ocağında doktorluk yapar maaşı yine de ortalama üstüdür, geçinir rahatça.
    Ama mühendis kendini geliştirmez, yabancı dil öğrenmez ise işi yaş. 1-2 bin tl alabilceği gibi çukurova belediyesi'nin açtığı temizlik işçisi alımı sınavlarında da bulabilir kendini.

Tamamen ilgi alanına bağlı, o sırayla 1 sene daha o bölümler için hazırlanmak risklidir.
    Ancak gerçekten yapabileceğine inanıyorsan da kimse sana niye diyemez.

Senin geleceğindir sonuçta, tıp yazmak istiyorsan yaz araştırıp. Yok 1 sene daha hazırlanıp bilkent elektrik-elektronik deneyeceğim diyorsan da o da senin kararın sonuçta.

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: DeStAn_YaZaNvidia

Para için tıpı zor bitirirsin evet ama bitirince de ülke şartlarında hakettiğini kazanan dallardandır tıp, elbet her daim çalışarak.

Mühendislik açısından bakarsak, evet onda da sağlam paralar kazananlar vardır ancak tıpa göre daha risklidir.

Örneğin adam tusu kazanmaz, sağlık ocağında doktorluk yapar maaşı yine de ortalama üstüdür, geçinir rahatça.
    Ama mühendis kendini geliştirmez, yabancı dil öğrenmez ise işi yaş. 1-2 bin tl alabilceği gibi çukurova belediyesi'nin açtığı temizlik işçisi alımı sınavlarında da bulabilir kendini.

Tamamen ilgi alanına bağlı, o sırayla 1 sene daha o bölümler için hazırlanmak risklidir.
    Ancak gerçekten yapabileceğine inanıyorsan da kimse sana niye diyemez.

Senin geleceğindir sonuçta, tıp yazmak istiyorsan yaz araştırıp. Yok 1 sene daha hazırlanıp bilkent elektrik-elektronik deneyeceğim diyorsan da o da senin kararın sonuçta.

Kolay gelsin

Alıntıları Göster
    bütün hayatın boyunca sevmediğin bir mesleği yazmak zor olur. sevmediğin için ders çalışamazsın tusu geçemezsen bir mühendis maaşından farkın kalmaz. her doktor para kırmıyor.

ama bizim insanımızda bir alışkanlık. bakıyor özel muayenehane fiyat 150 tl. günde 10 kişi gelse bir ayda 45 bin tl götürüyor diyor
    oysaki vergisi var günde 10 kişi gelir mi o var? gelenlerin hepsi muayene ücreti ödemiyor 2. 3. kontrole falan geliyorlar vs. vs.

öteki taraftan sağlık ocagında tusu kazanamamış bir doktor 2bin alıyor. yada devlet hastanelerinde 3-5 bin arası. siz doktorların geneline bakın.

çok zengin olma hayalin varsa mühendisken zengin olma şansın daha yüksek. şirketini kurarsın holding vs. inşaat mühendisiysen cumburbaşkanı bile olabilirsin
    kaldı ki çok kazanan doktorlara bile baksan parayı yiyemiyorlar. çocukları eşi dans yüzme ata binme kuşa binme ip atlama kurslarında geziyorlar

• quote:

çok yanlış bi düşünce. sen bilkenti tercih edeceğini söylüyorsun. bilkentten mezun olan kişlerin belli bir miktarın üzerinde çalıştıklarını bizzat kendim biliyorum, sordum. yeni mezun bir mühendis bile bir pratisyenden fazla alıyor diyebilirim(bilkent için konuşuyorum) ve maaşın yıllar geçtikçe artar. yurtdışı masterı doktorası yapınca -yurtdışında çalışırsan- hiç bir uzman doktorun kazanamayacağı paraları kazanabilirsin. benim yukarda yazdığım "bir doktor kadar kazanamayacağım" cümlesi şunun için geçerliydi. benim memleketteki özel hastenede uzman doktorlar 20-25 milyar alıyor. bir mühendisin bu maaşı görmesi gerçekten zor-türkiyede çalışacaksan durum bu- ama rahat bir şekilde 10-15leri bulabiliyor ve bu da bence gayet yeterli. yukarda ima etmeye çalıştım buydu. şunu da söylemem gerekiyor ki her bilkent mezunu bu kadar alamıyor. biraz derslere asılman gerek. mühendisliğe ilgin varsa zaten iyi bir şekilde mezun olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre114

quote:

çok yanlış bi düşünce. sen bilkenti tercih edeceğini söylüyorsun. bilkentten mezun olan kişlerin belli bir miktarın üzerinde çalıştıklarını bizzat kendim biliyorum, sordum. yeni mezun bir mühendis bile bir pratisyenden fazla alıyor diyebilirim(bilkent için konuşuyorum) ve maaşın yıllar geçtikçe artar. yurtdışı masterı doktorası yapınca -yurtdışında çalışırsan- hiç bir uzman doktorun kazanamayacağı paraları kazanabilirsin. benim yukarda yazdığım "bir doktor kadar kazanamayacağım" cümlesi şunun için geçerliydi. benim memleketteki özel hastenede uzman doktorlar 20-25 milyar alıyor. bir mühendisin bu maaşı görmesi gerçekten zor-türkiyede çalışacaksan durum bu- ama rahat bir şekilde 10-15leri bulabiliyor ve bu da bence gayet yeterli. yukarda ima etmeye çalıştım buydu. şunu da söylemem gerekiyor ki her bilkent mezunu bu kadar alamıyor. biraz derslere asılman gerek. mühendisliğe ilgin varsa zaten iyi bir şekilde mezun olursun.

Alıntıları Göster
    tıp elbette daha iyidir ama herkes yapamaz. Mühendislik o kadar da kötü değil. Sıkı çalışırsan bir yerlere gelirsin illa ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

tıp elbette daha iyidir ama herkes yapamaz. Mühendislik o kadar da kötü değil. Sıkı çalışırsan bir yerlere gelirsin illa ki.

Alıntıları Göster
    Aaaaaaaah!Biri tıp mı dedi....

Her küçük çocuğa sorulduğunda büyüyünce ne olacaksın diye ya öğretmen veyahut da doktor cevabını vermez mi be dostlar_?

Ufak yaşlardan beri ilgi çeken doktorluk mesleği....

Hastahanenin beyaz boyalı duvarlı koridorlarında çağrı cihazının biplemesiyle birlikte oradan oraya koşarak hastaları tedavi eden doktorlar...

Beyaz önlük ancak bu meslekteki insana bu kadar yakışır....

Girme şansın varsa tıp seçmemek o puana büyük israf olur..Tıp bölümünü okuyarak Allah'ın yarattığı insanı incelemenin,mezun olduktan sonra insanları hastalıklarından kurtarmanın onlara manevi destek vermenin sevabının büyüklüğünü kim bilebilir ki?

Gönlünden hangi bölüm geçiyorsa onu yaz arkadaş....

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Kılko

Aaaaaaaah!Biri tıp mı dedi....

Her küçük çocuğa sorulduğunda büyüyünce ne olacaksın diye ya öğretmen veyahut da doktor cevabını vermez mi be dostlar_?

Ufak yaşlardan beri ilgi çeken doktorluk mesleği....

Hastahanenin beyaz boyalı duvarlı koridorlarında çağrı cihazının biplemesiyle birlikte oradan oraya koşarak hastaları tedavi eden doktorlar...

Beyaz önlük ancak bu meslekteki insana bu kadar yakışır....

Girme şansın varsa tıp seçmemek o puana büyük israf olur..Tıp bölümünü okuyarak Allah'ın yarattığı insanı incelemenin,mezun olduktan sonra insanları hastalıklarından kurtarmanın onlara manevi destek vermenin sevabının büyüklüğünü kim bilebilir ki?

Gönlünden hangi bölüm geçiyorsa onu yaz arkadaş....

Alıntıları Göster
    sen bu dünyaya para kazanmak için mi geldin?yoksa huzurlu bir yaşam süreyim diyemi geldin?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.