Şimdi Ara

Tıp okumak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Bölüm #Tıp
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk kez 2023 yks ye girdim ve 4500-6000 arası bir sıralama bekliyorum. Şuana kadar birçok mesleği araştırdım ama ilgimin olup olmadığını bölüme girmeden anlayamayacağımı fark ettim. Bu aralar da tıp bölümünü araştırıyorum. Acaba benim gibi tıp fakültesine önceden gelen bir ilgisi olmadan giden var mı? Eğer varsa pişman oldu mu? Pişmanlıkları nelerdir ve ne önerirsiniz? Faydalı yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yazmanı tavsiye etmem güzel kardeşim ben de benzer duygularla yaklaştım insanlara yardım etmeyi seviyorum biyoloji kimyayı da seviyorum diyerekten tercih ettik fakat geldiğim nokta da çok pişmanım tıp belki severim diyerek yazılabilecek bir bölüm değil kendini başka meslekte hayal edemiyor olman lazım büyük bir adanmışlık istiyor bu meslek hiç gerek yok maceraya mühendisliğe azıcık ilgin varsabu sayede yaz analitik düşünme kabiliyetin körelmesin olaylara geniş bakış açısıyla yaklaşabil.Tıpta çok fazla okuma yaptığın ve belli sınırların dışına çıkamadığın için düşünce esnekliğini kaybediyor insan ayrıyeten hiyerarşide askeriyeye benzer bir düzen hakim bunlar 3 senede benim gözlemlediklerim hakkında hayırlısı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tıp gerçekten zor ama tıpa giren de bir şekil çıkıyor ve mezun olur olmaz hazır meslek elinde oluyor,ben her ne kadar küfürler ederek çalışsam da benim kadar karamsar ve kötü bakan biri bile hala tiptaysa sizin için çok daha rahat olur diye düşünüyorum eğer tipa karsi nefret düzeyinde bir fikir beslemiyirsaniz önceden arastirip arastirmamanizin pek bir önemi yok hatta illa tıp sececekseniz arastirmamanizi oneririm sadece karşınıza zorluklar çıkacağını fakat bu zorluklari da herkes gibi asabileceginizi bilseniz yeter,yolunuz açık olsun.

• yks83571 kullanıcısına yanıt
    Dersleri çalışabileceğimden ve mezun olabileceğimden şüphem yok kendi adıma ama zevk alarak okuyabilir miyim ondan emin değilim. Pişman olmak da istemiyorum. Cevap için teşekkür ederim

• Requiem41 R kullanıcısına yanıt
    Saolun. Üzerinde düşüneceğim.

• meckmin kullanıcısına yanıt

Hocam ilginizi çeken bir şey illaki bulunur kimi spesifik bir dersten zevk alır kimi instaya beyaz önlük foto atarak kendini tatmin eder kimi klinik kısmında hastayla ilgilenmeyi sever eğer çok karamsar değilseniz ilginizi çeken bir şey bulursunuz eminim ki

Siz tıp seçerken isteyerek mi seçtiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TIP
    7 ay önce açıldı
    Bil Müh bırakıp tıp okumak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayır çevre zoruyla seçtim bu yüzden baya sıkıntı yaşadım tıpın ezber olduğunu biliyordum "yok değil mantığını oturtsan yaparsın" falan diye gecistirdiler,sana da oyle derlerse inanma full ezber,ezberlemedigin kisimlar ise bin kere maruz kaldigin yerler oluyor mantık yok matematiğin zerresi yok biyofizikte falan var diyecekler de tıp derslerinin yanında biyofizikteki iki denklemin esamesi okunmaz yani full ezber var ona göre seç tıp okurken sözel zekam yükseldi sana öyle diyim

Valla saolun bu bana baya faydalı olacak tesekkürler

• meckmin kullanıcısına yanıt

Ne demek hocam mesaj kutum açık tercih sürecinde aklınıza takılan bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz

• Ben isteyerek seçtim, o yüzden şu an pişman değilim. Ama özellikle iyi bir üniversitede tıp okuyabilmek için okul dışındaki hayatının neredeyse yok olması lazım. Bazı üniversitelerde son hafta çalışıp geçen arkadaşlarım da oluyor ama onlar da geçmiş olmak için geçiyor gibi.

Hakkını verip iyi bir doktor olmak istiyorsan (ki insan hayatıyla oynuyorsun, herkese bunu tavsiye ederim) hayatından birçok fedakarlık yapıp çok çalışmak gerekiyor. Bazen o bile yetmiyor ve bunaltıcı bir durumda kalabiliyorsun, psikolojik destek almak hayatının normal bir parçası haline gelebiliyor.

• Yani benim gibi kararsızlar için uygun değil gibi değil mi

• Pek iyi olmayabilir :/

Ama okula başladıktan veya kliniğe geçtikten sonra çok zevk alacağınız bir bölüm de olabilir. Ki bence mesleksel tatminin en yüksek olduğu mesleklerden biridir doktorluk. İnsanların şikayetlerini dinleyip neyi olduğunu anlayabilmek, sorunlarına çare olmak insanı mutlu eder genel olarak

• Tamamdır teşekkürler cevaplar için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.