Şimdi Ara

Bil Müh bırakıp tıp okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
4
Favori
7.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaş 22 mayısta 23 olcak bil müh 2.sınıftayım sizce tıp okusam çok mu geç olur

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Ankaratıplı demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

Bu mesaj silindi.

6 yil okuyup dogu’da saglik hizmeti veren birinin 10.000TL almasini, -2000$ etmiyor- elestirmektense, ulkenin sartlarini elestirmen daha dogru olur...

TIP'A GELME 

Aklın başındayken gözüm liselim

Günahı boynuna al, tıp'a gelme

Baş belası olur hazırlık belki

ÖYS formunu sat, tıp'a gelme

Simsiyah saçların eline gelir

25'e varmadan keline gelir

Not boyun aşmazsa beline gelir

Gövdeyi bir işe at, tıp'a gelme

Hocalar bir alem, dersler bir alem

Kurtaramaz gelse seni sülalen

"İnek" der, alay eder, güler elalem

Bir meslek sırrına yet, tıp'a gelme

Cayır cayır paran gider her sene

Çatlasan tek kuruş girmez kesene

Bir de bütünleme patlar ensene

Meslek okulunda yat, tıp'a gelme

Derse yetişilmez akşamdan gitsen

Gene geç kalırsın anfide yatsan

Bir sene bitmez nota göz atsan

Başka bir belaya çat, tıp'a gelme

Çalışırsan günlük 30-40 saat

Her türlü sınavda edersin rahat

Sende değil gönderende kabahat

Sonuç belgesini yut, tıp'a gelme

Kitaplar, notlar kafayı yersin

Kadavradan evvel kefen giyersin

Her gece rüyanda kemik sayarsın

Akşamdan mezara yat, tıp'a gelme

Köyüne gelmeden olursun doktor

Okul bitse tıptan haberi yoktur.

Ben "Gelme" diyorsam hikmeti çoktur

İyi dinle sözümü tut, tıp'a gelme

Hazırlık bitmeden canına yeter

Evin, memleketin gözünde tüter

Dönem 1-2-3 ölümden beter

Davarı, sığırı güt, tıp'a gelme

Yok mu yerine gönder ikizin

Dua eder sana oğlun ve kızın

Yanına koşun sarı öküzün

Sabaha düvene gel, tıp'a gelme

En akıllıcasını yaparsın.Tıp fakültesi 3.sınıfta okuyan bir ee mühendisiyim.Ne kadar erken yaparsan o kadar iyi olur.Benim yaş biraz büyük ama okumaya engel değil.

Hükümetimiz her yere el attığı için yazılım işinin de cılkını çıkardılar.btk akademi, udemy gibi platformlardan video izleyen kendini yazılımcı zannettiği için bilgisayar mühendisliği kavramının da içini boşalttılar.

Bu saatten sonra mühendislik okunmaz.Önceden top üniversiteler için mühendislik okunur diyordum ama onu da bitirdiler.İlla mühendislik okuyacaksan, yine top üniversitelerin birinde okuyacaksın ve ortalama kasıp kapağı yurt dışına atmaya bakacaksın.Şu an herkes her şeyi biliyor, bildiğini zannediyor.Bu yazılım işini de gençler oyalansın diye çıkardılar.Aynı şekilde her ile üniversiteleri açmalarının sebebi de gençleri oyalayıp, işsizliği düşük göstermekti.

Uyanık olun gençler.Bu ülkede yaşamayı düşünüyorsanız ya memur olacaksınız ya tıp okuyacaksınız ya da imam olup keyfinize bakacaksınız.

Zamanında müezzin olmaya çalışan arkadaşımla dalga geçerdim ne yapacaksın olm müezzin olup diye adamın bir bildiği varmış.Şimdi 4200 lira maaşı var.Benden huzurlu adam.Günde 5 kere camiye gidiyor.Toplam 1-2 saat çalışıyor.Geriye kalan 20 saatte de keyif yapıyor.Evini, arabasını da aldı.Biz de hala doktor olacağız diye ders çalışalım 

• Nedeni nedir hocam ?
  • Tkurtt kullanıcısına yanıt

Bilgisayara olan ilgim kayboldu

• Hiçbir şey için geç değil hocam mezun olduktan sonra pişman olmaktansa kendi içinde değerlendirme yapıp geçmek daha mantıklı olabilir ... İlgi neden kayboldu hocam (kusura bakmayın istediğim bölüm merak ediyorum )
  • Tkurtt kullanıcısına yanıt

Eskiden daha ilgiliydim bilgisayara küçüklükten kod yazardım hack işleriyle falan uğraşırdım ama büyüdükçe bu yeteneklerim kayboldu

• Sınava girmem lazım tıp kazanmak için. Önce bilgisayarı bitirip sonra tıp mı okuyayım

• Aynı anda tıp ve mühendislik okunuyor mu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilkent/ODTÜ de Kimya okumak?
    3 yıl önce açıldı
    Eczacılık Okumak Nasıl
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TheContortionist kullanıcısına yanıt

2 sene önceki yks sıralamanız neydi

• okulu bırak ve sınava çalış. geç değil, linkedine bakarsan bölümü bitirdikten sonra yaptığı işi beğenmeyip tıp okuyan o kadar çok insan var ki.

• kamuran291216 kullanıcısına yanıt

Ben girdiğim zaman ygs lysydi 38k

• Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

Hocam geç değil diyorsunuz ama bana çok geç gibi geliyor. 6 sene okuycam üstüne bide tus falan yaş 30u geçicek.

• TheContortionist kullanıcısına yanıt

hocam o zaman bölümü bitirip 2-3 sene iş tecrübesi edinip bırakıp tıp okuyanlara sorun bunu. linkedinde boğaziçi odtü gibi okullara bakıp arama yerine tıp, medicine, md falan yazın görüceksiniz kendilerini.

https://www.linkedin.com/in/hasan-serdar-gergerlioglu-521a201a/ misal profesör olmuş fakat eğitim geçmişinde boğaziçi fizik var. bitirdikten sonra başlamış tıpa.

• 6 yıl tıp çok fazla.. mühendisliği bitir sonra 2 yıllık acil tıp teknisyenliği oku. o şekilde de hevesini alabilirsin
  • Eger odtu, itu, bogazici tarzi bir universitede isen egitimini birakmana degmez. 2 sene su gibi akip gecer. Is hayati okul ile tamamen farkli olucak. Bir doktor olarak soyluyorum ki tibbin eski tadi tuzu yok... ne maddi ne manevi olarak... kadin dogum doktoru olarak bilgisayar muhendisi olmadigima cok cok cok pismanim... yine de bitirdikten sonra hala mutsuz isen, tip yazabilirsin. Egitimin, ogrenmenin yasi yok. Kaybedicegin bir sey de yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killerwhitewhale -- 2 Ocak 2021; 11:34:32 >
  • hocam girdiğin sene sınav ygs/lys imiş, yeni sistemi biliyor musunuz, ilk seneden kazanacağınızı düşünüyor musunuz? Benim önerim hem bölümüne devam et hem de sınava çalış, yapabileceğini düşünüyorsan seneye girersin

• Tıp zor meşakatli ve ilgi ve özen gerektiren bir alan, bunları göz ardı etmeden tercih yapmanı öneririm

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.