TIP'A GELME
Aklın başındayken gözüm liselim Günahı boynuna al, tıp'a gelme Baş belası olur hazırlık belki ÖYS formunu sat, tıp'a gelme
Simsiyah saçların eline gelir 25'e varmadan keline gelir Not boyun aşmazsa beline gelir Gövdeyi bir işe at, tıp'a gelme
Hocalar bir alem, dersler bir alem Kurtaramaz gelse seni sülalen "İnek" der, alay eder, güler elalem Bir meslek sırrına yet, tıp'a gelme
Cayır cayır paran gider her sene Çatlasan tek kuruş girmez kesene Bir de bütünleme patlar ensene Meslek okulunda yat, tıp'a gelme
Derse yetişilmez akşamdan gitsen Gene geç kalırsın anfide yatsan Bir sene bitmez nota göz atsan Başka bir belaya çat, tıp'a gelme
Çalışırsan günlük 30-40 saat Her türlü sınavda edersin rahat Sende değil gönderende kabahat Sonuç belgesini yut, tıp'a gelme
Kitaplar, notlar kafayı yersin Kadavradan evvel kefen giyersin Her gece rüyanda kemik sayarsın Akşamdan mezara yat, tıp'a gelme
Köyüne gelmeden olursun doktor Okul bitse tıptan haberi yoktur. Ben "Gelme" diyorsam hikmeti çoktur İyi dinle sözümü tut, tıp'a gelme
Hazırlık bitmeden canına yeter Evin, memleketin gözünde tüter Dönem 1-2-3 ölümden beter Davarı, sığırı güt, tıp'a gelme
Yok mu yerine gönder ikizin Dua eder sana oğlun ve kızın Yanına koşun sarı öküzün Sabaha düvene gel, tıp'a gelme
|
Bil Müh bırakıp tıp okumak (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplı
Bu mesaj silindi.6 yil okuyup dogu’da saglik hizmeti veren birinin 10.000TL almasini, -2000$ etmiyor- elestirmektense, ulkenin sartlarini elestirmen daha dogru olur...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
instagram: doc.teaching hesabına bak bi istersen
-
abi sen niye troll oldun ya
-
adamın alım gücü dolara bağlı. adam doktorun aldığı 10k tl 2k dolar etmiyor diyo sen de dolarla mı maaş alıyon diyon ne mal adamsın
-
Hocam şu şahısa mesaj atma. Cevap verme bile gerçekten. Vaktine ziyan olur. 2. 3. Sınıf kendisi uzman doktorlara kafa tutuyor burada. Avicenna kesildi. He de geç.
Bu saatten sonra tıp yazmanın bir esprisi yok, okuduğunuz branşın en iyisi olmaya çalışın, çok daha iyi yerlere gelirsiniz.
Berlin'de ekmek 3 4 euroymus diyor ya adam gidiyor buradaki x tl ise orada 1.5x euro dur diyor sonra tekrar tl ye çeviriyor. Ekmek ne kadar yaz çoğu yerde 0.5 euro diyor niye yalan atıyorsun sorunlu musun . Kiray 5 6 k euroymus ;) sonra ben niye yurt dışına çıkamıyorum pahaliysa niye gidiyorsun? Zaten orada 6 7 k euro alacan yarisini eve vermek için mi gidiyorsun
Endustri mühendisliğine başladıgımda 23 yaşındaydım ve 1 yıl ingilizce hazırlık vardı. Tıp isteyip istemediğine karar vermelisin. Belki de aslında içinde Makine mühendisi olmak vardır, bunu 2 yıl sonra fark edersen ne olacak ?
-
En akıllıcasını yaparsın.Tıp fakültesi 3.sınıfta okuyan bir ee mühendisiyim.Ne kadar erken yaparsan o kadar iyi olur.Benim yaş biraz büyük ama okumaya engel değil.
Hükümetimiz her yere el attığı için yazılım işinin de cılkını çıkardılar.btk akademi, udemy gibi platformlardan video izleyen kendini yazılımcı zannettiği için bilgisayar mühendisliği kavramının da içini boşalttılar.
Bu saatten sonra mühendislik okunmaz.Önceden top üniversiteler için mühendislik okunur diyordum ama onu da bitirdiler.İlla mühendislik okuyacaksan, yine top üniversitelerin birinde okuyacaksın ve ortalama kasıp kapağı yurt dışına atmaya bakacaksın.Şu an herkes her şeyi biliyor, bildiğini zannediyor.Bu yazılım işini de gençler oyalansın diye çıkardılar.Aynı şekilde her ile üniversiteleri açmalarının sebebi de gençleri oyalayıp, işsizliği düşük göstermekti.
Uyanık olun gençler.Bu ülkede yaşamayı düşünüyorsanız ya memur olacaksınız ya tıp okuyacaksınız ya da imam olup keyfinize bakacaksınız.
Zamanında müezzin olmaya çalışan arkadaşımla dalga geçerdim ne yapacaksın olm müezzin olup diye adamın bir bildiği varmış.Şimdi 4200 lira maaşı var.Benden huzurlu adam.Günde 5 kere camiye gidiyor.Toplam 1-2 saat çalışıyor.Geriye kalan 20 saatte de keyif yapıyor.Evini, arabasını da aldı.Biz de hala doktor olacağız diye ders çalışalım
-
Hocam sen ciddi misin -
tıp okumasanız hiç 30 yaşına gelmeyecek misiniz?
bizim okulda 45 yaşında 2. sınıf olan var (tıp) 27 yaşında 1. sınıf olan var
ha 30 yaşına geldiğimde elim hala ekmek tutmayacak maaşım olmayacak derseniz orası ayrı, mühendisliği bitirip iş bulup sonra tıpa başlayabilirsiniz
-
Disney filmlerinde yaşamıyoruz, tabi ki sen bilirsin ama ben olsam yapmazdım.
-
hocam siz ne diyorsunuz? bir mesajınızda tıpı övüp bir mesajınızda tıpı karalıyorsunuz?
hangi mühendis 36 saat nöbet tutuyor? hangi mühendis gece tatlı uykusundan uyanıp hastaneye can kurtarmaya gidiyor?
amacınız ne tam olarak söyler misiniz?
-
Çok vakit kaybedersiniz. Eğer dediğiniz gibi ilginiz kesildiyse zaten okumaktan da zevk almazsınız ve belki de okulu uzatırsınız vs.
Konuyu popülerden gördüm ygs/lys ile alakam yok yani. Bir bilgisayar mühendisi olarak yazıyorum tek kelimeyle; saçmalama! Zaten küçüklükten beri ilgin varmış sadece kayboldu diyorsun o yeteneklere tekrar çalışırsan kendini gösterir. Konu sadece para olsa bile iyi yetişmiş bilgisayar mühendisleri her şekilde daha fazla kazanıyor ve bunun dışında çalışma şartları çok daha iyi. İster evinden çalış ister ofis. Tıp gibi saçma sapan tr insanlarıyla uğraşmak zorunda kalmıyorsun. Ki onu geçtim avrupaya amerikaya en kolay bilgisayar mühendisi olarak gidersin tıp seçersen gitmen çok ama çok zor. Bu ülkede artık iyi bir geleceğin olmadığını görmek çok zor değil. Bu yüzden napıp edip kendini avrupaya vs atabileceğin bir meslek seçmekte yarar var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X